rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Стрілянина в торговельному центрі штату Юта: двох осіб серйозно поранено

Стрілянина в торговельному центрі штату Юта: двох осіб серйозно поранено

 

Двоє людей отримали серйозні поранення під час інциденту зі стріляниною, що сталася в неділю в місці розташування людного торговельного центру в штаті Юта. Про це йдеться в повідомленні інформагентства АР.

«Двох людей було поранено в неділю під час стрільби поблизу популярного торговельного центру», - зауважує видання.

При цьому зазначається, що під час інциденту в приміщенні ТЦ перебували сотні людей. Поліція евакуювала відвідувачів.

Стрілянина сталася у другій половині дня в районі Fashion Place у місті Мюррей, неподалік від Солт-Лейк-Сіті. За словами представників поліції, поранення отримали чоловік і жінка, причому, стан здоров'я однієї особи описується як критичний, іншої - як важкий. Обох постраждалих привезли до лікарні.

Поліція розшукує трьох людей, підозрюваних у збройному нападі. За інформацією правоохоронців, їх пов'язують з місцевим криміналітетом. Розслідування інциденту триває.

 

Десятки тисяч учителів вийдуть на страйк у Лос-Анджелесі

 

У понеділок відбувся масштабний страйк учителів у Лос-Анджелесі.

Освітній регіон Лос-Анджелеса є другим за величиною в США, і страйк зачепив близько 480 000 учнів.

Профспілка освітян регіону, яка нараховує більше, ніж 30 000 членів і включає вчителів, бібліотекарів, медсестер та допоміжний персонал, оголосила про страйк після невдалих переговорів з адміністрацією освітнього регіону.

Переговори почались наприкінці 2017 року, коли освітній регіон Лос-Анджелеса провів шкільну реформу на основі запровадження досвіду приватного сектора із залучення інвесторів до державної освіти, - повідомляють ЗМІ.

Профспілка наполягає на підвищенні заробітної платні освітян на 6% за два роки і покращенні умов, в яких навчаються учні. Зокрема, вимагає збільшення кількості персоналу для роботи з учнями і щоб у кожній школі повний робочий день працювала медсестра.

В останній пропозиції адміністрації освітнього регіону, озвученій у п'ят­ни­цю, адміністрація пообіцяла «збільшити штат працівників приблизно на 1200 освітян у школах і значно скоротити кількість учнів у класах», - повідомляє АР.

Згідно з пропозицією адміністрації, в 4-6 класах навчатимуться не більше, ніж 35 учнів, а наповнюваність класів на уроках у 4-8 класах з математики та англійської буде не більшою, ніж 39 учнів.

Однак, президент профспілки Алекс Капуто-Перл наголосив, що ця пропозиція розрахована лише на один рік і є «повністю неадекватною». Профспілка закликає адміністрацію спрямувати 1,86 мільярда доларів з резервів на збільшення кількості персоналу в школах і підвищення зарплатні освітян. В адміністрації, своєю чергою, заявили, що не мають відповідних вільних грошей.

Адміністрація регіону запевнила, що школи працюватимуть, незважаючи на страйк, і що для забезпечення безперебійної роботи було залучено більше, ніж 400 тимчасових учителів.

 

На кордоні Мексики зі США виявили тунель, який міг слугувати місцем збуту наркотиків

 

На кордоні Мексики та США виявили тунель, який, на думку мексиканської влади, міг використовуватись для транспортування наркотиків. Про це повідомляє The Hill.

«Виявлений цього тижня біля Аризони тунель, як підозрює мексиканська влада, міг бути використаний для транспортування наркотиків і перевезення людей через кордон. Це вже третій подібний тунель, який виявили протягом місяця», - йдеться у повідомленні.

 

«Шатдаун» у США побив рекорди за тривалістю

 

Уряд США частково не працює вже понад 21 день - це рекордна тривалість призупинки роботи уряду в США - «шатдауну». До цього найдовша перерва в роботі уряду була в 1995 році, за часів президентства Клінтона, уряд тоді не працював впродовж 21 дня, - пише «Голос Америки».

Призупинення роботи уряду означає, що близько 800 000 державних службовців перебувають у неоплачуваній відпустці або мають працювати без оплати. В п'ятницю - вперше за час призупинки роботи уряду - ці держслужбовці не отримали зарплату.

Цього тижня Сенат та Палата представників Конгресу США проголосували за рішення все ж таки виплатити зарплатню 800 000 держслужбовцям, які постраждали від часткової призупинки роботи уряду. Прийнятий законопроект також гарантує виплати держслужбовцям у випадку «шатдаунів» у майбутньому. Щоб вступити в силу, законопроект має бути підписаний президентом.

Роботу уряд США було частково закрито 22 грудня через суперечності між президентом Трампом та Конгресом стосовно виділення бюджетних грошей на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Президент Трамп продовжує наполягати на будівництві стіни і не виключив можливості запровадження надзвичайного стану, який би дозволив адміністрації фінансувати будівництво без схвалення Конгресу.

Спілкуючись цього тижня з журналістами перед Білим домом, Трамп заявив, що було б «дивно», якби він не оголосив про запровадження надзвичайного стану у випадку, якщо переговори з демократами не досягнуть успіху. «Якщо це не спрацює, я, мабуть, це зроблю, і з великою ймовірністю», - сказав Трамп.

Напередодні Трамп провів зустріч у Білому домі з лідерами демократів та республіканців у Конгресі. Однак, зустріч завершилась безрезультатно, і президент її швидко покинув.

 

Вашингтон накрила сильна снігова буря

 

Сильна снігова буря накрила столицю США в окрузі Колумбія та прилеглі штати. Про це повідомляє радіостанція Washington's Top News.

Протягом вихідних Вашингтон накрила сильна снігова буря. Станом на вечір неділі у більшості місць району випало майже 15 см снігу, а в деяких частинах штату Меріленд і Північної Вірджинії - до 30 см.

У неділю вночі адміністрація автомагістралей штату Меріленд організувала 2500 бригад для прибирання снігу.

«Це - складна ситуація, але добре, що це сталося у неділю, а не у вівторок», - зазначив представник адміністрації Джон Шофілд.

Через небезпечні погодні умови більшість шкіл у районі в понеділок були закриті. Шофілд сказав, що це дає бригадам більше часу для розчищення доріг. Поліція штату Вірджинія повідомила, що від ночі неділі вони відреагували більш, ніж на 230 аварій і допомогли 117 автомобілістам, які застрягли в снігових заметах.

За даними радіостанції, прогноз погоди обіцяє додаткових 15-25 см снігу в центральній частині округу Колумбія, а також близько 30 см у центральній Вірджинії. На півночі округу Колумбія до Балтімора очікують додаткові 5-10 см снігу.

 

У США найнижчий за 30 років коефіцієнт народжуваності

 

Коефіцієнт народжуваності у США досяг рекордно низького рівня - найнижчого за 30 років. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на звіт National Vital Statistics, опублікований у четвер.

За даними, у 2017 році рівень смертності перевищував рівень народжуваності на 16%, проте показники відрізняються залежно від штатів та окремих категорій населення. Лише в двох штатах - Південній Дакоті та Юті - рівень народжуваності перевищує рівень смертності. Найнижчі показники народжуваності у столиці США - 57%. Про це інформує ABC News.

Експерти називають низку причин спаду народжуваності: економічна невизначеність, заборгованість за студентськими кредитами, відсутність оплачуваної декретної відпустки та висока вартість догляду за дітьми.

 

Кандидат Трампа на посаду генпрокурора обіцяє не заважати Мюллеру

 

Кандидат на посаду генпрокурора США Вільям Барр, запропонований президентом Дональдом Трампом, заявив, що дасть можливість спецпрокурору Робертові Мюллеру довести до кінця розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США.

Про це він заявив у письмових свідченнях перед слуханнями в Сенаті, - повідомила газета The New York Times.

«Це - в спільних інтересах президента, Конгресу й, найголовніше, американського народу, щоб справа була доведена до кінця - треба дозволити спеціальному прокурору завершити свою роботу», - зазначив Барр.

Він підкреслив, що країна потребує довіри для вирішення цього питання. «Якщо я буду затверджений (на посаді - ред.), то не дозволю партійній політиці, особистим інтересам або будь-яким іншим неналежним факторам втрутитися в це чи будь-яке інше розслідування», - підкреслив кандидат президента.

Нагадаємо, наприкінці минулого року генеральний прокурор США Джефф Сешнс подав у відставку на вимогу президента. 7 грудня Дональд Трамп оголосив про своє рішення номінувати на цю посаду Вільяма Барра, який уже мав досвід керування міністерством юстиції за часів президента Джорджа Буша-старшого.

 

Міністр фінансів не переконав демократів у Конгресі, що санкції із заводів Дерипаски варто зняти

 

Спікер Палати представників США Ненсі Пелозі назвала «втратою часу» законодавців брифінг за зачиненими дверима, який провів міністр фінансів США Стівен Мнучин у середу.

Демократи Палати представників США стверджують, що міністр фінансів США Стівен Мнучин не зміг переконати їх на закритому брифінгу у четвер, що Сполучені Штати повинні зняти санкції з алюмінієвого гіганта, який контролював союзник Путіна Олег Дерипаска.

«Це, пам'ятайте, з потужною конкуренцією, є один із найгірших закритих брифінгів, які ми отримали від адміністрації Трампа, - заявила спікер після брифінгу. - Секретар практично не надав свідчень. Він відповів на деякі питання, але не зробив заяви».

Відповідаючи на питання, чи демократи Палати представників будуть вносити постанову, щоб Міністерство фінансів не скасовувало санкцій, як це зробив у сенаті лідер демократів Чак Шумер, Пелозі сказала: «Побачимо», - пише The Washington Post.

Мнучина здивував коментар Пелозі. «Я дещо здивувався через коментар спікера, - сказав Мнучин. - Ми приділили їм близько години з половиною і відповіли на всі їхні питання».

У грудні Міністерство фінансів США поінформувало Конгрес про готовність зняти санкції з виробників алюмінію Rusal, En+ та EuroSibEnergo після того, коли російський олігарх Дерипаска істотно зменшить свою частку в компаніях та відійде від керівництва ними.

8 січня семеро конгресменів-демократів, які обіймають керівні посади у комітетах Конгресу, звернулись до міністра фінансів США з листом. Вони вимагають пояснити рішення міністерства щодо послаблення санкції проти російських алюмінієвих компаній. Зокрема, йдеться про те, що в рамках відходу Дерипаски від володіння та керівництва компаніями планом передбачається передача акції російському банку, пов'язаному з Кремлем, - ВТБ, який наразі перебуває під санкціями США.

Прокурори просять дати їм більше часу для того, щоб висунути звинувачення олдермену Ed Burke

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers