rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

В Іллінойсі інавгурували нового губернатора штату

 

У понеділок відбулася офіційна інавгурація 43-го губернатора Іллінойсу J. B. Pritzker. Рritzker прийняв присягу в Bank of Springfield Center.

Церемонія інавгурації розпочалася об 11:00 год. У рамках урочистої церемонії виступили декілька хорів та музичних виконавців.

Під час інавгурації новообраний губернатор виступив із промовою, в якій згадав свої передвиборчі обіцянки, делікатно розкритикував свого попередника й окреслив власне бачення майбутнього штату.

«Сьогодні, зважаючи на всі виклики, з якими зіштовхується Іллінойс, демократи і республіканці будуть вимушені співпрацювати. Ми повинні починати з наших основних обов'язків», - зауважив він. «Цього року ми запропонуємо, обговоримо і приймемо збалансований бюджет».

Заяву Pritzker усі присутні під час інавгурації підтримали бурхливими оплесками. Адже у його словах можна було помітити тонкий натяк у бік його попередника - губернатора Bruce Rauner, який перебував на посаді під час найдовших «боїв» за бюджет штату в історії США. Нагадаємо, штат жив без бюджету понад два роки, починаючи з 2015 року.

Зауважимо, що Rauner також був присутній під час інавгурації.

«Збалансування бюджету означає зменшення вартості діяльності уряду та гарантування високої якості послуг, на які заслуговують мешканці Іллінойсу», - зазначив Pritzker.

«Але дозвольте пояснити: я не буду збалансовувати бюджет за рахунок тих, хто голодує, хворіє і страждає. Я не применшую важливість діяльності уряду під час реалізації моєї передвиборчої програми - і не буду робити уряд ворогом, а державних службовців - цапами-відбувайлами. Відповідальний фіскальний менеджмент - це шлюб чисел і цінностей», - додав він.

Title  
 Фото зі сторінки JB Pritzker у «Twitter» 

Pritzker також пообіцяв працювати над реалізацією однієї з головних обіцянок його передвиборчої кампанії. Йдеться про прогресивну систему оподаткування прибутку. Іллінойс пов'язаний своєю конституцією з єдиним податком, відтак, зміна, яку пропонує губернатор, потребує внесення конституційної поправки. Це завдання - складніше, ніж прийняти і підписати законопроект.

«Поточна система оподаткування є просто нежиттєздатною. Інші (губернатори - ред.) брехали вам про цей факт. Я не буду, - запевнив Pritzker. - Майбутнє Іллінойсу залежить від прийняття справедливого податку на прибуток».

«Я - не наївний щодо того, що потрібно зробити, аби змінити податок. Всі, хто вступає в дискусію про бюджет нашого штату і справедливу податкову систему в доброзичливому дусі, будуть запрошені за стіл переговорів. Але якщо ви будете поводити себе упереджено і застосовувати тактику залякування, то матимете справу зі сильною політичною волею», - підкреслив Pritzker.

Мільярдер, венчурний капіталіст і співвласник Hyatt Hotels, Pritzker побив усі рекорди, пожертвувавши понад $171,5 млн власних коштів на свою передвиборчу кампанію. Минулого тижня він оголосив, що за власний рахунок подвоїть зарплату деяким своїм топ-співробітникам.

Pritzker також розповів, що планує робити з доходом, який сподівається отримати від прогресивного податку на прибуток. Кошти, за його словами, мають піти на оновлення інфраструктури, зокрема, доріг і мостів, надання кожному мешканцеві штату широкосмугового доступу до високошвидкісного Інтернету і багато іншого.

Він, зокрема, пообіцяв, що однією з його перших дій як губернатора буде приєднання Іллінойсу до U.S. Climate Alliance, щоб захищати «цілі та ідеали Паризької кліматичної угоди». Це - знакова міжнародна угода про захист навколишнього середовища, з якої у 2017 році президент Donald Trump вивів США.

Pritzker також підкреслив свій намір збільшити мінімальну зарплату до $15 на годину і легалізувати рекреаційну (тобто, не медичну - ред.) марихуану.

Одним із моментів його виступу, який отримав, мабуть, найгучніші оплески, була його обіцянка залучити представників різних частин Іллінойсу до роботи в уряді.

«Я створив адміністрацію з людей, що принесли зі собою досвід, якого я не поділяю, з громад, з яких я не вийшов, з досвідом, якого я не маю. Для того, щоб ми якісно працювали, повинні приймати рішення представники зі всього штату Іллінойс», - сказав він. «Крім того, я хочу, щоб усі діти штату Іллінойс побачили когось, хто схожий на них у моєму уряді».

«Дякую Іллінойсу за вашу віру в мене», - завершив свою промову Pritzker. «Обіцяю жити заради цього щодня. Увійдемо разом в це нове сторіччя з достатньою вірою, щоб допомагати одне одному у горі, з достатньою часткою безумства, аби вірити, що ми можемо змінити світ, і з достатньою добротою, аби знайти мужність змінитися».

Після його виступу прийняла присягу заступниця губернатора Juliana Stratton, перша афроамериканка Іллінойсу на цій посаді, а також генпрокурор Kwame Raoul, секретар штату Jesse White, контролер Susana Mendoza і скарбник Michael Frerichs.

Pritzker у неділю відвідав «Open House» в Old State Capitol у Спрінгфілді. На заході були присутні мешканці Іллінойсу та численні високопосадовці, зокрема, сенатор США Dick Durbin.

Напередодні інавгурації Pritzker був присутній на святковому обіді у резиденції Lutheran Social Services of Illinois в Aurora. Він також взяв участь у заході, присвяченому готовності підрозділів реагування до надзвичайних ситуацій, який відбувся у Rockford. Організатором заходу був «Червоний Хрест Іллінойсу».

Після інавгурації губернатор відвідав вечірку в Exposition Building of the Illinois State Fairgrounds. Хедлайнерами цієї вечірки, квиток на яку коштував $250, була поп-рок-група «Maroon 5». Зібрані кошти пішли на потреби фонду Cabrini Green Legal Aid та Illinois Fairgrounds Foundation.

Pritzker запевнив, що працюватиме над реалізацією своєї амбітної передвиборчої програми, яку він виклав під час дебатів з Rauner та своєї інавгураційної промови.

Наразі в обох законодавчих органах штату більшість мають демократи. Але навіть це не гарантує новообраному губернатору-демократу жодних перемог.

 

Диспетчери аеропорту O'Hare вимагають припинити «шатдаун»

 

Диспетчери повітряного руху в Aurora Center вимагають припинити протистояння між президентом та демократами.

Вони, як і багато інших федеральних службовців, постраждали від «шатдауну». Наразі всі вони працюють без оплати.

«Позаминулої п'ятниці ми отримали зарплату - нуль доларів», - розповів Toby Hauck з Національної асоціації авіадиспетчерів. «Це відволікає від роботи. Це ж - занадто складна робота, щоб ми могли відволікатися від неї».

У понеділок в O'Hare делегація Демократичного конгресу штату Іллінойс закликала припинити те, що зараз називають найдовшою зупинкою роботи уряду в історії США.

«Це - криза, якої не повинно бути, - заявив член Палати представників Jan Schakowsky. - Ми можемо обговорювати безпеку кордону. Ми хочемо обговорювати навіть будівництво стіни. Ми можемо обговорити імміграцію. Але, в той же час, ми повинні знову відновити роботу уряду».

Наразі в аеропорту O'Hare працювала невелика кількість федеральних працівників TSA. Іншим аеропортам пощастило менше.

Деякі члени Конгресу кажуть, що припинення «шатдауну» вимагатиме великого суспільного тиску.

«Думаю, що тиск, зокрема, зростає на поміркованих республіканців, - зазначив член Палати представників Jesus «Chuy» Garcia. - Впевнений, що тиск збільшиться».

Через суперечки між республіканцями і демократами з приводу вимоги президента США виділити $5 млрд на будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою прийняття бюджету країни заблоковано. Поки дебати щодо стіни тривають, близько 800 тисяч федеральних службовців не отримують зарплату. Більша частина з них пішли у вимушену неоплачувану відпустку.

 

Випадок захворювання на легіонельоз підтверджено у ще одному Будинку ветеранів Іллінойсу

 

У Будинку ветеранів у Manteno медики підтвердили один випадок захворювання на легіонельоз.

Департамент у справах ветеранів штату Іллінойс запевняє, що вжив усіх необхідних заходів після того, коли випадок захворювання на легіонельоз був підтверджений у Будинку ветеранів.

У департаменті розповіли, що минулого вівторка про захворювання їх попередив медичний персонал лікарні. За їхніми словами, мешканець Будинку ветеранів у Manteno таки підхопив цю небезпечну хворобу, схожу на грип.

Директор IDVA Stephen Curda каже, що доручив працівникам повідомити про захворювання всім мешканцям, їхнім найближчих родичам або юристам. Департамент також протестує воду у Будинку ветеранів та частіше перевірятиме стан здоров'я мешканців закладу.

13 мешканців померли та десятки інших постраждали після спалаху легіонельозу в Будинку ветеранів у Quincy. Губернатора Bruce Rauner різко критикували через те, що він не одразу попередив мешканців чи громадськість про небезпеку.

Прокурори просять дати їм більше часу для того, щоб висунути звинувачення олдермену Ed Burke

Трамп відхилив пропозицію сенатора-республіканця щодо розблокування роботи уряду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers