rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ З початку року на кір уже захворіли понад 5 тисяч українців, двоє померли

З початку 2019 року на кір в Україні захворіли понад 5 тисяч осіб, більшість з них - діти.

 

Про це повідомляє МОЗ.

«З 28 грудня 2018 до 11 січня 2019 на кір в Україні захворіли вже 5 059 людей - 2 042 дорослих та 3 017 дітей. Найвищі показники - у Львівській (930 людей), Вінницькій (524 людини) та Рівненській (513 людей) областях», - інформує МОЗ.

У відомстві наголошують, що з початку року зафіксовано два летальні випадки, спричинені ускладненнями кору.

«За 2-й тиждень 2019 року на кір захворіли 2 767 людей - 1 087 дорослих і 1 680 дітей. На другому тижні 2019 року від ускладнень кору помер 49-річний мешканець Рівненської області. Це - вже другий смертельний випадок від кору цього року. У 2018 році від ускладнень кору померли 16 людей», - зазначили у МОЗ.

Там підкреслюють, що найчастіше хворіють діти, які не отримали другу дозу КПК вчасно.

«У рамках посиленої імунізації станом на 10 січня частка дітей, які отримали пропущену першу дозу КПК, становить 56,6% (найменше - у Черкаській, Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківській та Закарпатській областях). А частка тих дітей, які надолужили дві дози, ще менша - 46,2% (найменше - у Львівській, Тернопільській, Чернівецькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях). Ризик захворіти збільшується і через спільне перебування дітей у школах та дитячих садках», - наголосили у МОЗ.

Кір - надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто, при чханні, кашлі або розмові хворого. Вірус кору може жити у повітрі та на поверхнях до двох годин після того, коли хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень - пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору - вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Здорова дівчинка – здорова жінка

Олег Чабан, доктор медичних наук, психіатр: «Чим більше у людини засобів комунікації, тим глибшим є почуття самотності»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers