rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Наука \ Освіта \ У ХДУ обговорили нові можливості вивчення історії козацтва

Керівництво Херсонського державного університету разом із членами дослідницько-освітнього проекту «Борисфен», представниками Національного заповідника «Хортиця» Дмитром Кобалією та В`ячеславом Зайцевим обговорили участь ХДУ в спільному проекті з вишами півдня України щодо розвитку Української підводної археології.

 

Про це повідомив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

«Це - науковий і, водночас, освітній та виховний проект, адже відкриє нові сторінки історії часів козацтва на Херсонщині, коли мужні воїни захищали рідну, українську землю від нападників. Представники «Борисфена» мають уже досягнення: на Херсонщині віднайдено два човни, що лежать у пониззі Дніпра. Це - турецькі судна XVII сторіччя, які пішли на дно через сутички із запорожцями. Це дасть нам нову інформацію для досліджень історії півдня України, не переписаної ніким. Студенти зможуть на їх основі написати курсові, магістерські або інші наукові роботи. Більше того, аби потрапити до експедиції, потрібно буде пройти різні етапи конкурсу, а перед керівництвом вишу тепер стоїть нове завдання - відродити археологічний музей, який не тільки надасть нові можливості для студентів історико-юридичного факультету, але і стане цікавим джерелом знань про рідний край для херсонської молоді. Впевнений, що цей проект підтримає і Херсонська облдержадміністрація», - каже Співаковський.

Також у ХДУ відбулася зустріч щодо пілотного проекту розвитку STEM-освіти у Херсонській області «STEM-лабораторія як інтеграційна основа підвищення якості викладання природничо-математичних дисциплін». У рамках зустрічі домовилися створити STEM-центр із централізованими ресурсами на базі ХДУ, який буде впроваджувати STEM-освіту та готувати педагогічних працівників до оптимального використання можливостей інформаційних технологій і підвищувати якість викладання природничо-математичних дисциплін. Також вирішили організувати STEM-лабораторії у деяких міських школах і долучити до співпраці Бериславський педагогічний коледж, який днями увійде до структури ХДУ, а також інші освітні заклади.

 

Прес-служба Херсонського державного університету

У Київському центрі УКУ відкрили аналітичний центр: тези з дискусії

Як оцінювати українські виші: 6 пропозицій для вдосконалення цього механізму

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers