rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Визначні пам’ятки Намібії

Намібія - посушлива територія, сповнена контрастів і дуже приваблива для подорожуючих туристів. Це - одна з найбільш малонаселених країн у світі, тому вона ідеальна для тих, хто любить природу, величні пейзажі, дюни і дику природу загалом. Пропонуємо вам ознайомитися з найцікавішими визначними пам'ятками Намібії.

 

Колманскоп

 

Title
 

 

Колманскоп - місто-привид у пустелі Наміб, на відстані декількох кілометрів від портового міста Людеріц. У 1908 році чорний робітник Zacharias Lewala знайшов алмаз під час роботи в цих місцях - і показав його своєму керівникові, німецькому залізничному інспекторові Аугусту Штауху. Зрозумівши, що ця територія багата алмазами, багато німецьких шахтарів оселилися в цій місцевості, і незабаром німецький уряд оголосив про добування алмазів на території Шперґебіт.

Було побудовано багате поселення в стилі німецького містечка - з усіма зручностями та установами, включаючи лікарні, електростанції, школи, кінотеатр і спортивний зал, казино, льодову фабрику і першу рентгенівську лабораторію у південній півкулі, а також тут з'явився перший трамвай в Африці. Поселення мало навіть залізничне сполучення з портом Людеріц. Після Першої світової війни родовища алмазів поступово вичерпалися. У1918 році більшість мешканців покинули Колманскоп.

Вже майже 30 років організація, що піклується цікавими пам'ятками Намібії, підтримує місто-привид у непоганому стані. Але туристам сюди так просто не вдасться потрапити - треба купувати спеціальний дозвіл і їхати організованими групами тільки з Людеріца. Територію патрулюють, а десь поряд досі видобуваються знамениті намібійські алмази.

Твіфелфонтейн

 

Title
 

 

Долина Твіфелфонтейн, розташована у північно-західній частині Намібії, цікава великою кількістю наскальних малюнків. Знайдені тут кам'яні предмети, намиста зі шкаралупи яєць страусів, підвіски з кристалічного сланцю належать до пізнього періоду кам'яної доби. Велика частина різьблення була створена понад 6000 років тому давніми бушменами. Малюнки зображають слонів, страусів, жирафів, а також - людей. Твіфелфонтейн - одна з найцікавіших визначних пам'яток Намібії.

У 2007 році долину Твіфелфонтейн визнано об'єктом спадщини ЮНЕСКО.

Берег Скелетів

 

Title

 

Узбережжя Скелетів розташоване в північній частині Намібії. Густі тумани, потужні бурі і шторми тутешніх місць були причиною того, що багато суден зазнавали лиха на морі. А людям, що потрапляли в кораблетрощу, довелося зіштовхнутися зі суворим посушливим кліматом прибережної пустелі.

Смуга Капріві

 

Title
 

 

Капріві (англ. Caprivi Strip) - це вузька смужка землі між Ботсваною на півдні, Анголою і Замбією на півночі й Окаванго, областю Намібії, на заході. Капріві - територія з тропічним кліматом, дуже високими температурами і вологістю; з грудня до березня - у дощовий сезон - випадає багато опадів, що робить Капріві найбільш вологим регіоном у Намібії; тут є багато великих річок, таких, як Окаванґо, Квандо і Замбезі.

Велика кількість води сприяє розвитку тваринного і рослинного світу. Дослідники природи спостерігають тут понад 450 видів тварин і багате різноманіття птахів. Також тут є дуже багато слонів. Особливих кордонів для тварин немає, тому вони можуть мігрувати і в сусідні країни.

Сплітцкоппе

 

Title
 

 

Сплітцкоппе (Splitckoppe) - група голих гранітних скель у пустелі Наміб. Найвища скеля - близько 700 метрів над пустелею. Грандіозні масиви утворилися після розпаду гігантського вулкана понад 100 мільйонів років тому. У деяких місцях на скелях знайдені малюнки.

Свакопмунд

 

Title
 

 

Свакопмунд - найбільше прибережне місто Намібії, популярний курорт намібійців. Вельми помітним є німецьке походження міста, це створює дивовижний контраст на тлі пустельних пісків.

Кейп-Крос

 

Title

 

Розташований на відстані 120 км на північ від Свакопмунд, мис Кейп-Крос є домівкою найбільшої колонії морських котиків. У листопаді-грудні понад 150 тисяч котиків збираються на мисі. Назва Кейп-Крос з'явилася у зв'язку з великим кам'яним хрестом, спорудженим португальськими дослідниками в 15 сторіччі.

Соссусфлей

 

Title
 

 

Соссусфлей - солончак і сухе озеро, оточене високими червоними дюнами, розташоване у пустелі Наміб, - це величезне скупчення глини серед гігантських дюн. Під час сходу і заходу сонця колір піщаних дюн постійно змінюється і дає можливість фотографам зробити рідкісні фотографії.

Річковий рибний каньйон

 

Title

 

Річковий рибний каньйон на півдні країни посідає друге місце за величчю після каньйону в Аризоні. Каньйон має гігантський яр, у загальній складності - близько 160 км в довжину, і до 27 км в ширину, і в деяких місцях майже 550 метрів у глибину. Враження від споглядання каньйону незрівнянне, від його неосяжності захоплює дух. Здається, що це - космічні пейзажі, і ви раптом немовби опинилися на якійсь іншій планеті...

Якщо вам цікаві пам'ятки Намібії, обов'язково відвідайте це місце.

Національний парк Етоша

 

Title
 

 

Національний парк багатий безліччю диких тварин, таких, як зебри, антилопи та антилопи гну. Тварин можна бачити біля водойм, які розташовані на території заповідника.

Джерело: «В світі»


Варшава: гід по місту

Топ-10. Загадкові споруди, що збереглися у Великобританії та Ірландії ще з кам’яного віку

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers