rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Названо найпунктуальнішу авіакомпанію світу

Названо найпунктуальнішу авіакомпанію світу

 

Рейтинг найпунктуальніших авіакомпаній світу за підсумками 2018 року склала аналітична компанія OAG.

Відповідно до опублікованого на сайті компанії звіту Punctuality League («Ліга пунктуальності»), на першому місці опинилася панамська Copa Airlines. Торік за розкладом прилетіли й вилетіли 89,79% рейсів авіаперевізника.

До топ-10 також увійшли латвійська airBaltic, китайська Hong Kong Airlines, американська Hawaiian Airlines, таїландська Bangkok Airways, австралійська Qantas Airways, чилійська LATAM Airlines, бразильська Azul, катарська Qatar Airways і нідерландська KLM.У межах дослідження було проаналізовано 58 млн записів про польоти, щоб визначити авіакомпанії з найкращими показниками часу. Експерти визначали своєчасними рейси, які були виконані впродовж 15 хвилин від їхнього запланованого часу відправлення або прибуття. Також враховувалися скасовані польоти.

 

У Нідерландах заявили про причетність Ірану до двох політичних убивств

 

Спецслужби Нідерландів мають свідчення причетності Ірану до двох політичних убивств, які призвели до запровадження Євросоюзом нових санкцій проти Тегерана.

Про це йдеться у листі міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока до парламенту, - повідомляє Reuters.

За словами Блока, голландська розвідувальна служба «має явні свідчення того, що Іран був причетний до вбивств двох голландських підданих іранського походження: в Алмере в 2015 році і в Гаазі в 2017 році».

Раніше глава МЗС Данії Андерс Самуельсен повідомив у Twitter, що Євросоюз погодився запровадити санкції проти іранської розвідки через її наміри здійснити вбивства на території ЄС.

Водночас, він не вказав, які саме будуть вжиті санкції та проти кого їх застосують.

Як відомо, 30 жовтня 2018 року міністерство закордонних справ Данії викликало іранського посла в Копенгагені після того, коли стало відомо про підготовку іранською розвідкою теракту на території Королівства.

Пізніше співробітники шведської поліцейської агенції Sapo заарештували підозрюваного іранського шпигуна, який планував убивство на території Данії.

У відповідь МЗС Ірану також викликало посла Данії Данні Аннана, щоб висловити рішучий протест проти висловлювань деяких данських політиків щодо Ірану.

 

Німецька поліція відпустила хакера, який виклав дані тисячі VIP-персон

 

Поліція відпустила після допиту хакера, який виклав в Інтернет персональні дані тисячі відомих у Німеччині людей.

Про це заявили на прес-конференції у вівторок представники органів з боротьби зі злочинністю, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Двадцятирічний хлопець ще навчається в школі, він живе з батьками. З огляду на те, що раніше він не скоював протиправних дій і відсутні передумови до того, що він може втекти, його відпустили», - повідомив представник Центрального управління боротьби з кіберзлочинністю Генеральної прокуратури Георг Унгефук.

Він додав: якщо за подібного роду протиправні дії дорослому може загрожувати до 3 років в'язниці або грошовий штраф, то для підлітків діють інші міри покарання та обмежень, насамперед, виховного характеру.

За словами правоохоронців, про мотиви мешканця Гессена, який називає себе Orbitі GOD, поки що невідомо, однак жодних праворадикальних матеріалів у нього виявлено не було. Сам юнак заявив, що викладав дані людей, висловлювання яких його «дратували». Діяв він, імовірно, наодинці, без спільників. Комп'ютер юнак намагався знищити, поліція конфіскувала те, що залишилося від машини.

Унгефук додав, що у слідчих, які допитували хакера з минулої неділі, склалося враження, що він не до кінця усвідомлював тяжкість проступку і його наслідки, сприймаючи це швидше як «велику комп'ютерну гру».

Персональні дані майже тисячі німецьких політиків, журналістів, артистів викладалися з 1 до 24 грудня в Інтернет у Твіттер-акаунті у вигляді різдвяного календаря. Щодня відкривалося нове «віконце», в якому містилися лінки та посилання.

Як повідомлялося, про масове просочення даних німецьких політиків, журналістів, артистів стало відомо 4 січня. Зокрема, були опубліковані номери телефонів, дані кредитних карток, адреси, особисті та внутрішньопартійні документи, такі, як дані паспортів і рахунків, листи, запрошення, заявки на відвідання партійних з'їздів і навіть зміст чатів депутатів усіх партій, представлених у Бундестазі, а також депутатів земельних ландтагів, німецьких членів Європарламенту і політиків комунального рівня.

Серед відомих політиків, які, ймовірно, стали жертвами такої акції, - канцлер ФРН Ангела Меркель, федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та екс-голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріель.

 

Загибель у квест-кімнаті: у Польщі перевірили 400 і закрили більше, ніж 50 закладів

 

У Польщі через загибель минулої п'ятниці у пожежі п'яти дівчат перевірено стан пожежної безпеки в понад 400 квест-кімнатах і закрито 53 з них.

Про це розповів начальник Пожежної служби Польщі Лешек Суський, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми визначили 548 закладів, які займаються комерційною діяльністю, перевірили понад 400 з них. У результаті - 53 з них було закрито», - заявив Суський.

За його словами, під час перевірки встановлено, що до діяльності кожної квест-кімнати було, в середньому, по чотири зауваження з питань безпеки.

Начальник Пожежної служби РП звернув увагу, що такі квест-кімнати реєструються впродовж одного дня і не вимагають спеціальних дозволів від пожежної служби. Тому він закликав батьків, які планують дозволити дітям відвідати такі квест-кімнати, спочатку впевнитися, що ці заклади обладнані засобами пожежогасіння і там є можливість швидкої і безпечної евакуації в разі небезпеки.

У п'ятницю, 4 січня, у місті Кошалін, на північному заході РП, п'ятеро дівчат загинули під час пожежі у квест-кімнаті, з якої, за завданням гри, треба вийти, розв'язуючи спеціальні завдання. Всім дівчатам було по 15 років, вони навчалися в одному класі гімназії і святкували день народження однієї з дівчат.

Органи прокуратури арештували на три місяці 28-річного власника квест-кімнати, висуваючи йому звинувачення у свідомій недбалості, що призвело до трагічних наслідків.

За даними прокуратури, пожежа виникла через витік газу з одному з газових балонів у приміщенні. Причиною смерті дівчат стало отруєння чадним газом. За інформацією таблоїда Super Express, дівчата з кімнати телефонували в пожежну службу і батькам. Спільна церемонія поховання загиблих дівчат відбудеться у четвер.

У зв'язку з трагічною подією у Польщі перевірку квест-кімнат буде проведено також у Чехії.

 

Учителі Зімбабве вимагають виплат зарплати в доларах

 

Зімбабвійські вчителі оголосили страйк, який заплановано розпочати у вівторок, 8 січня, вимагаючи виплат зарплати в доларах США.

Про це повідомляє Reuters.

«Щоб дати вчителям можливість виходити на роботу і нормально існувати, ми вимагаємо виплати зарплати в доларах США», - заявив президент Союзу вчителів Зімбабве Річард Гундан.

Через нестачу твердої валюти для підкріплення резервних фондів Зімбабве вартість електронних грошей різко впала, що спонукало підприємства і державних службовців вимагати виплат зарплати в доларах США.

Союз учителів Зімбабве заявив про страйк, адже через зростання інфляції вчителі не можуть купувати товари першої необхідності й бензин, якого в країні також бракує.

Як зазначає видання, зімбабвійські лікарі страйкують уже понад місяць із тих самих причин. Допоки триває страйк, у державних лікарнях Зімбабве бракує ліків, які доводиться купувати самим пацієнтам. Аптеки припинили продавати ліки за страховими полісами і також вимагають оплату в доларах.

 

У Греції через снігопад закрили школи

 

У грецькій столиці Афінах зафіксовано рідкісний снігопад, у зв'язку з негодою та похолоданням у столичному регіоні навіть закрили школи.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Афінський акрополь, національні пам'ятки та місця археологічних розкопок в Афінах у вівторок припорошив сніг, а школи у регіоні Аттики закрили», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у деяких північних передмістях дороги вкрилися кригою та стали недоступними для проїзду. Місцева влада за допомогою спецтехніки розчищає автошляхи. Снігопад також спричинив порушення залізничних та автобусних перевезень.

Грецькі метеорологи кажуть про різке похолодання, особливо на півночі країни. У регіоні Драми стовпчики термометра опустилися до нетипових для цього регіону -20,9° за Цельсієм.

 

У Солсбері знесуть будинок отруєних «Новичком» Скрипалів

 

Будинок колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, яких отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новичок» у Солсбері, знесуть.

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Рада Вілтшира надіслала листи сусідам Сергія та Юлії Скрипалів, попереджаючи їх про певні труднощі, спричинені тотальним очищенням (території, де розташований будинок Скрипалів - ред.) та будівельними роботами, що, як очікується, триватимуть близько чотирьох місяців», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у перший місяць буде встановлено риштування і будинок накриють «герметичною рамою». Після цього протягом двох тижнів планується зняти дах з будівлі та гаража.

За словами представниці місцевого департаменту охорони здоров'я Трейсі Дашкевич, всі демонтовані елементи будуть загорнуті та закриті. Вона запевнила, що всі роботи будуть виконані з високим рівнем безпеки, а ризик для довкілля буде мінімальним.

Нагадаємо, 5 березня офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в Солсбері і потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новичок» російського походження.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження «Новичка».

Пізніше 30 червня сталося отруєння «Новичком» двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, вижив.

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, яких підозрюють у спробі замаху на Скрипалів. Британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - «Олександр Петров» (справжнє ім'я Олександр Мішкін) і «Руслан Боширов» (справжнє ім'я Анатолій Чепіга) - офіцери ГРУ.

Румунія розпочала головування в ЄС

Макрон почав національні дебати через протести

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers