rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ З першим снігом і морозами приходять довгоочікувані зимові свята

День святого Миколая - перше свято у низці новорічних свят. Як же чекають його діти! Адже Микола Чудотворець - покровитель усіх дітей.

 

Хлопчики і дівчатка української школи «Барвінок», що при парафії свв. апостолів Петра і Павла у Пейлос-Парку, Іллінойс, добре знають походження і традиції свята. І щоб отримати гарний подарунок від Миколая, намагаються добре вчитися, поважати старших і допомагати батькам протягом року.

Title Title 

 

Напередодні 19 грудня учні школи написали листи святому Миколаю зі своїми побажаннями і запросили його на традиційний щорічний концерт 22 грудня до концертної зали школи.

Title Title 

 

У грудні довгі ночі і такі короткі дні, але час у передсвятковій метушні летить дуже швидко. Репетиції до свята, виготовлення декорацій, примірка костюмів, вибір віршів і пісень, хвилювання і переживання, перевтілення в обрані ролі... І ось усе готове до зустрічі почесного гостя!

Title Title 

 

Розпочали свято піснею «Величальна святому Миколаю», в якій діти обіцяли святому бути «слухняними і чесними» і висловлювали побажання «жити у щасті і добрі».

Діти наймолодшої групи «Малятко» розіграли дійство «Рукавичка». Маленькі лісові звірятка наповнили серця присутніх радістю, і на обличчях мимоволі з'являлися посмішки. І навіть на очах у всіх рукавичка не роздерлася, як мовиться у казці, а побільшала, коли усі звірі заспівали коляду. «Вони ж бо не знали, що від коляди не тільки душа, а й рукавичка більшає».

Title Title 

 

А потім до звіряток приєдналися колядники з вертепом і Різдвяною зіркою в руках. Учні старших класів розповіли через постановку «Зоря над вертепом» про походження Різдва, а також нагадали присутнім у залі про колоритність і різноманітність українського краю через дари народженому Ісусові: сніп пшениці з Волинського краю, сорочку-вишиванку з Полтавщини, сопілку з Галичини...

Оригінальні декорації, костюми та музичний супровід допомогли учням створити святкову атмосферу. Святий Миколай був у захваті від концерту. Роздаючи солодощі, Чудотворець бажав дітям і надалі бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не сваритися. А діти попросили послухати ще їхню гру на фортепіано, скрипці і підготовлені вдома з батьками віршики. Які ж талановиті діти в нашій школі!

Title Title 

 

Щиру вдячність складаємо вчительці музики п. Квітці Модрицькій, директору школи пані добродійці Оленці Сендезі, отцю Василеві Сендезі, нашим учителям - п. Світлані Мітчелл, п. Марії Грещек, п. Ірині Ціхун, п. Олександрі Шереметі, п. Оленці Бураковій та п. Віталієві Кулику, а також усім, хто долучився до організації свята.

Такі святкові моменти допомагають дітям добре вчитися, нести в світ добро і любов до людей і передавати цю непорушну традицію від покоління до покоління.

До наступного року, Миколаю!

 

Фото  Павла Ярiша

 

Різдво Христове в Українському Православному соборі святого князя Володимира

Свято Миколая у школі українознавства при соборі святого князя Володимира у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers