rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ У НАЗК оприлюднили топ-10 порушників антикорупційного законодавства

У НАЗК оприлюднили топ-10 порушників антикорупційного законодавства

 

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило топ-перелік виявлених ознак порушень антикорупційного законодавства за грудень.

Про це йдеться на офіційному сайті агентства.

«На першому місці рейтингу, складеного прес-службою Національного агентства з питань запобігання корупції - обґрунтований висновок щодо зафіксованих ознак незаконного збагачення та декларування недостовірної інформації народним депутатом України Євгенієм Гєллєром, який був скерований до Національного антикорупційного бюро України. Друге та третє місця правопорушення: подання недостовірних відомостей у деклараціях. Два обґрунтовані висновки складені стосовно народного депутата України Дениса Омеляновича та один обґрунтований висновок - стосовно депутата Київської міської ради Сергія Харчука», - йдеться у повідомленні.

На четвертому та п'ятому місцях - адмінпротоколи за вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, які складені стосовно народних депутатів України Сергія Дунаєва та Георгія Логвинського.

Також до переліку топ-порушників грудня потрапили голова Луцької РДА Тарас Яковлев, прокурор Київської місцевої прокуратури Христина Шиліна, проректор з науково-педагогічної роботи Одеського НМУ Владлена Дубіліна та депутат Івано-Франківської міської ради Олександра Федорук.

Загалом, Національне агентство у грудні 2018 року зафіксувало 111 порушень антикорупційного законодавства.

У НАЗК також зауважили, що затвердження обґрунтованого висновку, скерування його до правоохоронних органів, а також складення протоколу і скерування його до суду є підставою для здійснення досудового розслідування або провадження у справі про адмінправопорушення у судовому порядку.

 

Британський депутат надіслав листи захопленим РФ українським морякам

 

Глава Групи дружби з Україною в парламенті Британії Джон Віттінгдейл надіслав листи зі словами підтримки українським морякам, захопленим Росією в районі Керченської протоки.

Про це повідомило у Twitter посольство України у Великій Британії.

«Ми вдячні Джону Віттінгдейлу, який від імені Групи дружби з Україною в парламенті Великої Британії надіслав листи підтримки капітанам та екіпажам трьох українських кораблів, захоплених Росією внаслідок акту агресії 25 листопада 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Українське диппредставництво у Британії опублікувало один з таких листів у пості.

«Шановний капітане! Від імені Групи дружби з Україною у парламенті Великої Британії хочу побажати вам і вашому екіпажу всього найкращого у 2019 році. Я дуже сподіваюся, що в найближчому майбутньому ви повернетеся додому до своїх родин. Я також буду радий одного дня провести вам екскурсію парламентом Британії та запросити вас на гальбу пива! Будьте сильними!» - написав Віттінгдейл.

До Групи дружби з Україною у парламенті Британії входить понад 40 депутатів.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх моряків, після чого їх перевезли до Москви.

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

 

В Укроборонпромі всі операції з продажу та оренди проводитимуть через ProZorrо

 

Підприємства оборонного комплексу, що входять до державного концерну «Укроборонпром», у своїй роботі з продажу та оренди активів використовуватимуть систему Prozorro. Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Нова система має прозоро охопити всі продажі активів концерну, матиме механізми автоматизованого контролю, планування такої діяльності тощо. Ці продажі здійснюються за стандартами, критеріями та технологією системи електронних закупівель Prozorro», - зазначають у прес-службі.

В Укроборонпромі нагадали, що 29 жовтня 2018 року концерном було підписано меморандум щодо співпраці у побудові прозорої та ефективної системи реалізації майна з ДП «ProZorro.Продажі». Завдяки цьому було сформовано чітку «дорожню карту», яка визначила основні етапи створення сучасної системи реалізації та надання в оренду майна держпідприємств концерну у форматі прозорих електронних торгів. Вже на початку грудня 2018 року одним із провідних підприємств кластеру радіолокації, зв'язку та РЕБ концерну Запорізьким науково-виробничим комплексом «Іскра» було оголошено перший тендер з реалізації майна у системі «ProZorro.Продажі». Збут 40 тонн брухту чавуну у форматі електронних торгів, який здійснювався за стандартами Prozorro, дозволив отримати 16% додаткової вартості.

Поінформовано, що наразі у концерні триває робота й з іншими підприємствами-учасниками щодо налагодження організації роботи в системі «ProZorro.Продажі».

 

Миколаївські вчені пропонують Ілону Маску свою космічну розробку

 

Працівники науково-дослідного інституту «Миколаївська астрономічна обсерваторія» (МАО) завершують тестування наукової розробки, яку запропонують відомим світовим фірмам, зокрема, й Ілону Маску. Йдеться про наземну систему спостережень за космічними об'єктами.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор МАО, доктор фізико-математичних наук Олександр Шульга.

«Ми вже підготували лист Ілону Маску з пропозиціями про співпрацю. Річ у тім, що він планує запустити на навколоземні орбіти кілька сотень супутників для зв'язку та Інтернету. Наразі існує наземна система спостережень за космічними об'єктами - повітряно-космічна оборона Північної Америки (NORAD). Але вона досить дорога. Іншими словами, з'явився попит на новий продукт даного спрямування. А у нас є власне напрацювання, наукова розробка за так званим методом Допплера», - каже Шульга.

За його словами, вони пропонують Маску розмістити на супутниках малопотужні радіомаяки, які дадуть змогу точно контролювати елементи їх орбіти. Це достатньо просто і коштує недорого.

«У нас є можливість проводити спостереження за цими супутниками і надавати інформацію замовнику. Зараз завершується тестування системи. І як тільки ми ще раз все перевіримо, то надішлемо свої пропозиції Маску і запропонуємо своє дітище іншим компаніям, наприклад Google, Deimos», - розповідає Шульга.

Також у миколаївців є ще одна наукова розробка для спостереження за апаратами супутникового телебачення - радіоінтерферометр. Одна з найбільших європейських фірм, яка супроводжує телекомунікаційні супутники, вже зацікавилася цією ідеєю.

 

Реабілітаційний центр для ведмедів у Синевирі святкує ювілей

 

Виповнилося 30 років з часу заснування Національного природного парку «Синевир» у Закарпатській області. Тут ростуть унікальні праліси, найбільше високогірне озеро Карпат, а також Центр реабілітації бурих ведмедів.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Нацпарку «Синевир».

«Цими днями виповнилося 30 років з часу заснування національного природного парку «Синевир». Створений у 1989 році, «Синевир» став одним з перших національних парків України. Його площа 43 тис. га», - йдеться в повідомленні.

На основних територіях Національного природного парку «Синевир» ростуть хвойні, здебільшого, ялинові ліси, але є тут і букові праліси, які отримали статус Всесвітньої природної спадщини ЮНЕСКО.

Визначною пам'яткою природи парку є озеро Синевир - водно-болотне угіддя міжнародного значення і одне зі семи природних чудес України. Воно розташоване між горами на висоті 989 метрів над рівнем моря.

Не менш привабливим є Дике озеро, що розташоване на схилі гори Гропа, а сфагнові оліготрофні болота Глуханя і Замшатка, де зростає низка рідкісних видів, завжди слугують об'єктом посиленої уваги вчених.

У 2011 році в НПП «Синевир» створено Реабілітаційний центр бурих ведмедів, де здійснюється реабілітація звірів цього виду, які зазнали жорстокого поводження у неволі. Центр має площу 12 га. Зараз тут у напіввільних умовах утримується 26 бурих ведмедів.Мальовнича природа Національного природного парку «Синевир» приваблює туристів з усього світу, а це спонукає здійснювати активну рекреаційну та еколого-освітню діяльність. Тут діють мотелі, розроблені екологічні, науково-пізнавальні стежки і туристичні маршрути.

Об'єктом уваги відвідувачів також стають давні дерев'яні церкви - пам'ятки архітектури місцевої етнічної групи бойків. З унікальною природою і культурною спадщиною регіону відвідувачів знайомить екологічний візит-центр та 2 туристично-інформаційні центри.

 

За тиждень в Україні на кір захворіли понад дві тисячі людей

 

За сім днів - із 28 грудня 2018 до 3 січня 2019 - на кір в Україні захворіли вже 2 305 людей, більшість із них - діти. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України.

«Із 28 грудня 2018 до 3 січня 2019 на кір в Україні захворіли вже 2 305 людей - 966 дорослих та 1 339 дітей. З початку 2019 року від ускладнень після кору померла дитина», - зазначили у МОЗ.

У відомстві підкреслили, що найбільше хворіють на кір у областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією є найнижчим.

«У 2018 році на кір захворіла 54 481 людина (20 204 дорослих та 34 277 дітей) та 16 із них померли від наслідків цього захворювання. Серед померлих - ті, котрі не мали щеплень взагалі або необхідної їх кількості. Найвищі показники захворюваності у Львівській (11 873 людини: 3 378 дорослих і 8 495 дітей) та Івано-Франківській (5 617 людей: 1 496 дорослих і 4 121 дитина) областях», - поінформували у МОЗ.

Інфекціоністи підкреслюють, що вакцинація - єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності.

«Станом на 3 січня 2019 року в Україні наявні 809 073 доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Пріоритетною є постачання вакцин у західні області, де нині реєструється найбільше випадків захворювання на кір», - поінформували у МОЗ.

Також МОЗ закликає батьків обов'яз­ково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів календаря щеплень, і якомога скоріше надолужити щеплення, якщо пропустили планову вакцинацію.

«Вакцинуватись за календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно всі діти віком до 18 років, а також дорослі з груп ризику - військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики. Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров'я українців - усіх разом і кожного зокрема - залежить від рівня охоплення щепленнями у країні», - наголосили у МОЗ.

У Житомирській обласній дитячій лікарні 1 січня 2019 року від ускладнень, зумовлених захворюванням, померла 2-річна дитина. За словами лікарів, дитина була вакцинована проти кору.

 

Сніговий покрив на Луганщині сягнув 60 сантиметрів

 

З 4 до 7 січня Луганщину накрив активний циклон, який супроводжувався сильними снігопадами, потужним вітром та хуртовинами.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Складна ситуація утворилася по всій територій Луганщини, але найбільш важко було на дорогах у Станично-Луганському, Новопсковському, Старобільському, Новоайдарському і Попаснянському районах та у Лисичанську. Так, наприклад, у Станично-Луганському районі висота снігового покриву сягала 60 сантиметрів», - інформує прес-служба ЛОДА.

Для розчищення снігу було залучено 122 одиниці техніки та близько 450 працівників.

Лінія фронту: окупанти обстріляли позиції ЗСУ в районі Новотошківського з гранатометів

Лінія фронту: під час ворожого обстрілу 14 січня загинув боєць ЗСУ

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers