rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Варшава: гід по місту

Столиця Польщі - це один із найбільш зручних варіантів мандрівки на вихідні. Дістатись туди з України можна швидко і дешево, зорієнтуватись у місті просто, а подивитись точно є на що! До того ж, ціни у Варшаві цілком прийнятні й занадто економити не доведеться.

 

Тож, розповідаємо, як доїхати до Варшави, де найкраще жити та куди вирушати на прогулянку.

Де винаймати житло

 

Тим, хто хоче відпочити дешево - пощастило. Хостели тут коштують від 6-7 євро з людини за ніч. При цьому, розташовані вони прямо у центрі, а вибір досить великий. Також це - ідеальний варіант для тих, хто подорожує сам.

Якщо вас двоє - можна витратити на декілька євро більше, але винайняти жило зі значно кращими умовами. Наприклад, апартаменти у центрі міста можна знайти за 21 євро. Тобто, за менш, ніж 11 євро з людини ви матимете окреме житло з усіма вигодами.

Якщо ж ви подорожуєте компанією, то винайняти житло ще простіше. Наприклад, на чотири людини винайняти квартиру можна за 30 євро. І за ціною хостелу - жити окремо з друзями в центрі міста.

Де встигнути побувати за два дні

 

Королівський замок - обличчя міста. Розташований у центрі, прямо на замковій площі.

Варто прогулятись по старому місту. Особливо, якщо ви потрапили туди під час різдвяних свят, то зрозумієте, що перебуваєте в європейському місті. Всі вулиці - в прикрасах, навколо варять глінтвейн, співають святкові пісні та продають цікаві сувеніри. А на площі Ринок така атмосфера панує незалежно від сезону, адже це - улюблене місце майстрів, вуличних музикантів і, звісно, - туристів.

  Title

А якщо приїхати в теплий сезон? Тоді обов'язковою до відвідування є Варшавська бібліотека. А точніше - її дах. Який насправді навіть не дах, а сад. Прекрасне місце, де вільний вхід та мальовничий вигляд на місто. Вирушити сюди - найкраще рішення для тих, хто не хоче платити за оглядові майданчики.

Сади Лазєнковського парку - ще одна обов'язкова локація для теплої пори року. Якщо маєте час - вони стануть чудовим місцем для пікніка.

А тим, хто любить походити по музеях, рекомендуємо, насамперед, іти в музей Шопена. Далі - в музей Марії Кюрі, а фанатам історії - відвідати музей Війська Польського.

Заклади, на які варто звернути увагу

 

Після тривалих прогулянок захочеться відпочити, випити кави та перекусити. Тож, запам'ятовуйте цікаві місця, до яких варто завітати:

Ministerstwo Kawy - приклад того, як виглядає заклад, яким опікуються особисто власники. Неймовірна дружня атмосфера, крутий дизайн та професіонали за кавовою машиною.

Filtry Cafe - почали готувати альтернативну каву ледь не перші у місті. Після них з'явилось ще безліч кав'ярень нового формату, але це все одно не вплинуло на популярність закладу.

Fabryczna - пропонує цілу палітру кавових смаків. А також смачні десерти й сніданки у вихідні. Тож, можна почати тут свій ранок.

Якщо ж ви хочете смачно перекусити, то варто відвідати Cafe Kulturalna. Супи, салати, пасти подаються швидко, а ціна на страви не вища, ніж середньостатистична по місту.

Tel Aviv Food & Wine - хороший заклад для неквапної вечері з келихом вина. Ізраїльські страви сподобаються всім, адже є великий вибір і для вегетаріанців. Ціни тут середні, а от одну порцію можна замовляти на двох.

А Stary Dom - це ресторан для тих, хто приїхав у Польщу вперше і ще не встиг познайомитись з місцевою кухнею.

І, звісно ж, тим, хто приїхав на бюджетний відпочинок, можемо порадити декілька дешевих, але, при цьому, якісних і популярних закладів.

Шанувальникам італійської кухні - це Tutti Santi Warszawa та Ciao Napoli. Вегетаріанцям - Oh! My Pho і Lokal Vegan Bistro.

А тим, хто шукає недорогу традиційну кухню, - Manekin і Restauracja Zapiecek.

Плануйте свою мандрівку не пізніше, ніж за два місяці. Тоді у вас вийде знайти дешеві квитки, житло в центрі, а також - встигнути зберегти на карті усі цікаві заклади польської столиці.

 

Автор: Вікторія Демидюк

Джерело: «В світі» 

Старовинні міста-фортеці

Визначні пам’ятки Намібії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers