rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Пластуни несуть Вифлеємський вогонь миру до українських церков

Осередок Пласту у Львові розпочав естафету передачі Вифлеємського вогню миру мешканцям міста. Цього року пластуни відвідають 85 церков, а також дитячі сиротинці, госпіталі та державні органи влади.

 

Українські скаути привезли Вифлеємський вогонь миру 16 грудня з Відня. Мешканці мали нагоду отримати його від пластунів під час запалювання центральної ялинки міста на площі біля Оперного театру 18 грудня.

  Title
  Вифлеємський вогонь привезли у зону ООС

«Скаути всього світу, серед яких понад 30 пластунів, в один день відвідали столицю Австрії, де отримали вогонь, привезений маленьким австрійським скаутом з Вифлеєма. Цього року ми традиційно розповсюдимо вогонь у церкви, лікарні, школи, дитячі будинки. Ми також відвідаємо зону проведення бойових дій, регіони, де запроваджено воєнний стан. Серед адресатів - також великий бізнес, де є багато працівників. Ми постараємось не забути нікого», - зазначила керівниця осередку Пласту у Львові Іванка Герус.

«Не дивуйтесь, якщо зустрінете пластунів з лампадками у місті в неділю, 23 грудня. Саме цього дня вони мандруватимуть містом до більшості церков, щоб засвітити там символ миру та добра», - додала вона.

17 грудня пластуни Львова відвідали Ратушу, де передали вогонь міському голові Андрієві Садовому.

Також відвідали голову Львівської облдержадміністрації Олега Синютку та голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина.

У Києві пластуни передали Вифлеємський вогонь Миру новообраному Предстоятелеві єдиної Православної церкви України, митрополитові Київському і всієї України - Епіфанію. 18 грудня вогонь Миру передали президенту України - Петрові Порошенку. А вже наступного дня вогонь був у Верховній Раді.

Title  
 Фото зі сторінки Штабу ООС у «Фейсбуку»

 

7 січня у гарнізонному храмі святих Петра і Павла відбудеться традиційна пластова свічечка, де пластуни організують виставу вертепів, колядки та святкування Різдва.

На Луганщині, у зоні ООС, запалав Вифлеємський вогонь миру. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«Представники національної скаутської організації «Пласт» передали Вифлеємський вогонь миру воїнам бригади у селищі Троїцьке, Луганської області», - йдеться у повідомленні.

Палаючий вогник символізує побажання добра, душевного спокою, любові до людей і до світу.

Вифлеємський вогонь - це солідарність зі всіма, хто далеко від рідних домівок зустрічатиме Різдво Христове, - наголосили у штабі ООС.

Довідка

 

«Вифлеємський вогонь Миру» - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Зі самого початку акція планувалася з метою підтримки дітей з інвалідністю та всіх, хто потребує допомоги та уваги у передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

В Україні Вифлеємський вогонь поширюють члени Пласту. Вперше вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно відлік проводиться від 1998 року, коли вогонь передали в Україну на митному переході. Щороку пластуни також перебирають Вифлеємський вогонь Миру від польських скаутів (харцерів) і передають його українській громаді, церквам, несуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебуває далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Пластуни також щороку відвідують Відень, де відбувається спільна молитва скаутів усього світу. Саме до Відня обраний австрійський скаут першим привозить вогонь з Вифлеєма.

Джерело: «Galinfo»
ФБ-сторінка штабу ООС

 

Діяльність «Просвіти» в Україні

Отець Сергій Ковальчук: «Потрібно бути з людьми і нести їм Христа»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers