rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Порти Італії більше не приймають врятованих мігрантів

 Порти Італії більше не приймають врятованих мігрантів

 

Суднам із врятованими мігрантами заборонено заходити в італійські порти.

Про це у Twitter знову написав голова МВС Італії Маттео Сальвіні.

«Ще один корабель якоїсь благодійної організації (з голландським прапором) просить дозволу привезти до Італії десятки мігрантів, яких врятували біля лівійського узбережжя. Моя відповідь незмінна: італійські порти закриті, зупинимо нелегальний трафік!» - зазначив Сальвіні.

Як відомо, 22 грудня Італія не пустила на свою територію 300 мігрантів, яких врятувала у Середземному морі іспанська гуманітарна організація Pro Activa Open Arms.

 

Штайнмайєр закликав німців до дискусії в суспільстві

 

Люди повинні поважати чужу думку і завжди прагнути як до дискусії в суспільстві, так і конструктивного діалогу, тому що демократія потребує політичної боротьби і компромісу.

З таким закликом звернувся у своїй різдвяній промові до нації федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, - повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сила демократії - у здатності до компромісу. Розмовляйте з людьми, які не згодні з вами!» - сказав глава держави.

За його словами, демократія завжди сильна рівно настільки, наскільки ми її робимо такою; вона спирається на те, що ми висловлюємо свою думку, захищаємо свої інтереси; і вона постійно створює небезпеку того, що одного разу інші можуть виявитися праві.

Штайнмайєр поскаржився, що німці дедалі рідше прислухаються одне до одного. Але ще більше занепокоєння у нього викликає мовчання багатьох, оскільки «безмовність означає бездіяльність».

 

«Один з п'яти мільйонів»: у Белграді тисячі сербів протестують проти Вучича

 

Тисячі громадян Сербії треті вихідні поспіль протестують проти політики президента Олександра Вучича.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Маніфестанти носять зі собою плакати з написом «Один з п'яти мільйонів» у відповідь на заяву Олександра Вучича про те, що він не виконає вимоги протестувальників, навіть якщо на вулиці Белграда вийдуть п'ять мільйонів сербів.

Перша акція протесту проти президента відбулася наприкінці листопада після того, коли на півдні Сербії був побитий один із представників сербської опозиції.

Протестувальники також звинувачують президента у провалі соціальної політики, репресії проти політичних опонентів і прагненні контролювати ЗМІ.

 

Румунія посилила заходи безпеки навколо різдвяних ярмарків

 

Влада Румунії вживає посилених заходів безпеки навколо різдвяних ярмарків, де у святкові дні очікується велике скупчення людей.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Територія довкола різдвяного ярмарку на площі Конституції у центрі Бухареста недоступна для автомобілів, а всі припарковані поблизу площі автомобілі ретельно перевіряються фахівцями-піротехніками», - йдеться в повідомленні Антитерористичного управління.

Крім цього, прилеглі до площі Конституції вулиці на час свят закриті для руху автотранспорту. Також у центрі румунської столиці цілодобово чергують співробітники антитерористичного управління Румунії.

Аналогічні заходи безпеки вживаються в усіх великих містах країни. Згідно зі статистичними даними, у святкові дні через площу Конституції в центрі Бухареста проходять сотні тисяч громадян з усієї Румунії.

Заходи безпеки вжито після трагічного інциденту на Різдвяному ярмарку в Страсбурзі.

 

У Софії ялинку від РФ прикрасили жовтими і блакитними корабликами

 

У Софії активісти прикрасили новорічну ялинку, подаровану болгарській столиці урядом Москви, символічними корабликами з вимогою звільнити полонених українських моряків.

Акція відбулася біля собору Святої Неділі, - повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Всесвітньому русі патріотів України.

«Організаторами виступили болгарські громадяни, яких обурив факт, що ялинка, подарунок від Москви, встановлена перед знаковою церквою Болгарії - храмом Святої Неділі. До акції долучилися представники української громади, діаспори», - розповіли в організації.

Активісти приносили до ялинки жовті та сині кораблики. На багатьох із них були написані імена полонених у результаті російського акту агресії проти України у районі Керченської протоки українських військових моряків.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ у районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові кораблі, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українські моряки були перевезені в Москву: трьох поранених помістили в СІЗО «Матросская тишина», решту 21-го - утримують у СІЗО «Лефортово».

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон.

 

Сербія назвала умови для продовження переговорів з Косово

 

Белград готовий до продовження переговорів щодо нормалізації відносин з Приштиною лише за умови скасування запровадженого 100-відсоткового мита на сербський імпорт.

Про це заявив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Продовження діалогу щодо нормалізації відносин з Косово не буде доти, допоки не будуть виконані певні умови. Ми будемо прагнути скасування 100-відсоткового мита на сербський імпорт, але допоки запроваджене мито діє, переговорів не буде», - зазначив Дачич.

Глава зовнішньополітичного відомства Сербії підкреслив, що на даному етапі переговори будуть проводитися за посередництва представників ЄС, заявивши, що наразі немає передумов для винесення цього питання для обговорення на рівні ООН.

 

Суд Британії відмовився видавати росіянина через загрозу тортур

 

Високий суд юстиції Лондона ухвалив рішення проти видачі Росії російського бізнесмена Олексія Шматка.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

У рішенні суду від 23 грудня йдеться, що в разі відправлення Шматка до Пензи, де бізнесмена розшукують силовики, його права, передбачені статтею 3 Європейської конвенції з прав людини, ймовірно, будуть порушені.

РФ розшукує Шматка за звинуваченнями у шахрайстві. Сам він стверджує, що його переслідують за відмову віддати співробітникові ФСБ частку свого бізнесу.

У 2010 році Шматко був умовно засуджений за фальсифікацію. Він стверджує, що зазнавав катувань під час тримання під вартою. Суд Лондона взяв до уваги свідчення трьох обвинувачених у справі підпільної організації «Сеть», яка була, нібито, створена з метою вчинення терактів під час чемпіонату з футболу і президентських виборів у РФ. Затримані заявляли про тортури з боку місцевих співробітників ФСБ у Пензі, там само, де раніше утримували Шматка.

Бізнесмен залишив Росію у 2011 році, а у 2014 році подав заявку про політичний притулок у Британії.

 

Німецьке місто хоче запровадити податок на одноразовий посуд

 

Містечко Тюбінген, земля Баден-Вюртемберг, що на південному заході Німеччини, має намір запровадити податок на одноразовий посуд, зокрема, з продажу одноразової упаковки в магазинах і кафе і на винос.

Про це повідомляє Welt.

«Піца в коробці, кава в одноразовій чашці - Тюбінген просуває спеціальний податок на одноразову упаковку», - йдеться в повідомленні.

Ідею висунув мер міста Борис Палмер, який представляє партію Зелених.

«Зробивши виробництво сміття більш дорогим, ми ліквідуємо фінансові стримуючі фактори... Одноразова упаковка не повинна бути дешевшою, ніж багаторазова», - заявив очільник міста. Його підтримав місцевий уряд минулого тижня.

Тюбінген стане першим у країні муніципалітетом, який зважився зробити цей крок. У найближчі місяці планується підготувати пропозицію щодо закону, згідно з яким продавці - магазинів, кафе і закусочних - повинні будуть платити податок на упаковку продуктів харчування та напоїв на винос.

У Тюбінгені минулого року вартість збору і обробки відходів збільшилася на 50 тис. євро. Нагадаємо, минулої середи Євросоюз погодився запровадити заборону на одноразову пластмасову упаковку.

 

Президент Афганістану змінив керівників Міноборони і МВС

 

Президент Афганістану Ашраф Гані призначив двох колишніх керівників розвідки на посади голів Міністерства оборони і внутрішніх справ.

Про це повідомляє Reuters.

«Президент Афганістану Ашраф Гані призначив двох колишніх керівників розвідувальних служб на ключові посади у своєму уряді», - йдеться в повідомленні.

На посаду міністра оборони було призначено Асадуллу Халіда, на посаду глави Міністерства внутрішніх справ - Амруллу Салеха.

Обидва вони - ветерани десятиріч конфлікту в Афганістані, були безкомпромісними противниками талібів і Пакистану. Також відомо, що обидва розвідники час від часу сильно критикували президента.

Призначення відбуваються в критичний момент для країни, коли у квітні мають відбутися вибори, а переговори між спеціальним посланником США Залмаєм Халілзадом і представниками талібів про можливу мирну угоду, як очікується, відбуватимуться у січні.

 

Зимовий марафон при 30-градусному морозі відбувся в Астані

 

Майже дві тисячі людей брали участь у марафоні в Астані, незважаючи на 30-градусний мороз.

Про це повідомляє Анадолу .

«Astana Winter Marathon проводиться вже другий рік поспіль. Його мета - привернути увагу мешканців казахстанської столиці до спорту. Незважаючи на 30-градусний мороз, майже дві тисячі людей брали участь у марафоні», - йдеться в повідомленні.

Астана по праву вважається другою після Улан-Батора «холодною столицею» світу.

Цього року марафон відбувся у Тріатлон-парку під гаслом «За межами можливого».

Найкращі визначалися на трьох дистанціях: 5, 10 і 21 кілометр.

У марафоні брали участь громадяни віком від 12 до 60 років, серед яких були і люди з обмеженими фізичними можливостями.

Кількість загиблих від цунамі в Індонезії зросла до 373 осіб

Румунія розпочала головування в ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers