rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Російського співака не пустили в Україну

Російського співака не пустили в Україну

 

Російського співака Віктора Салтикова не пустили до Києва.

Про це виконавець розповів у неділю, 23 грудня, в Instagram.

«20 грудня не пустили до Києва. 10 годин ми провели в аеропорту, чекаючи найближчого рейсу.... Дякую, що представники сторони, яка запрошувала, до зльоту літака «Київ - Мінськ» були на зв'язку, міняли квитки і підтримували нас морально», - написав співак.

«Я не малобюджетна людина, у мене є кошти. Маленька дівчинка прийняла таке рішення, я буду подавати в суд на українську владу», - заявив Салтиков.

За словами співака, у 2018 році був у Києві чотири рази. Те, що відбулося з ним, 61-річний Салтиков вважає порушенням прав людини.

 

На території Київської лаври триває будівництво монастиря РПЦ

 

На території Києво-Печерської лаври триває незаконне будівництво монастиря Російської православної церкви.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Дмитро Тимчук.

«Півтора місяця тому ми повідомляли про незаконне будівництво монастиря РПЦ в Україні (раніше відомої як «УПЦ МП»), яке проводиться на території пам'ятки зі Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - Києво-Печерської лаври. І що ви думаєте? Незважаючи на очевидне порушення закону, не дивлячись на весь резонанс у ЗМІ, будівництво триває», - підкреслив Тимчук.

Депутат звернувся до міністра культури Євгена Нищука з вимогою зупинити незаконне будівництво.

«У цьому зв'язку в мене питання до Євгена Нищука як керівника державного органу, який повинен займатися охороною пам'яток: що заважає зупинити це свавілля? Чому немає результатів?» - звернувся до міністра культури Тимчук.

Як повідомлялося, Києво-Печерська лавра є власністю держави Україна і була передана в оренду Українській православній церкві Московського патріархату.

У 1990 році Києво-Печерську лавру було внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

На Дніпропетровщині відкриють музей підземель

 

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, 2019 року з'явиться нова туристична атракція - музей, який розміститься в стародавніх купецьких підземеллях міста.

Його колекцію вже поповнив перший експонат, - повідомив директор благодійного фонду «Нікополь туристичний» Олег Фельдман на своїй сторінці в Facebook.

«Отримав перший експонат майбутнього Музею нікопольських підземель (робоча назва). Новий туристичний об'єкт на мапі України ми відкриємо в центрі історичної частини Нікополя - в старих купецьких підземеллях Шопи. У 2019 році музей розкриє велику тему підземного і купецького Нікополя, а також познайомить туристів з тим, якими були козацькі катакомби. Експозиція розповість гостям про купецький (19-20 сторіччя) і козацький період (17-18 сторіччя) Нікополя», - написав Фельдман.

Наразі для майбутнього музею збирають експонати. За словами організаторів, це можуть бути предмети старовини ХІХ сторіччя: верстати, купецькі товари, скриньки, столові набори, посуд, меблі, свічники, зброя, праски, ікони, фотоапарати, касові апарати, царські гроші, колеса возів, ваги, підкови, замки, рахівниці, печатки, черепиця, цегла, прядки, швейні машини, ретроавто, скрині, килими, самовари, кавомолки, ліхтарі, ринди, пляшки, бочки, човни, козацькі старожитності.

Так, серед перших експонатів, які сформують майбутню колекцію нового музею, - дві старовинні гасові лампи та гніт для них, який зберігся в оригінальній коробці.

Також в експозиції планують показати знахідки, виявлені під час дослідження підземель.

 

Херсонський онкодиспансер отримав обладнання для променевої терапії на 42 мільйони гривень

 

Херсонський обласний онкодиспансер у понеділок отримав нове обладнання (лінійний прискорювач) для променевої діагностики та променевої терапії майже на 42 мільйони гривень.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

«Херсонщина зробила суттєвий крок у лікуванні онкохворих. Зранку в обласному онкодиспансері розпочали розвантажувати лінійний прискорювач, кошти на який збирали усією громадою - майже 42 млн гривень», - повідомив Гордєєв.

За його словами, кошти на придбання прискорювача надійшли з бюджетів районів області, об'єднаних територіальних громад, обласного та державного бюджетів. Частина суми надійшла на рахунок лікарні як добровільні пожертви від звичайних людей.

Голова ОДА зазначив, що на базі Херсонського обласного онкодиспансеру планується створити Південний центр променевої терапії. Центр лікуватиме пацієнтів не лише з Херсонської, а й Миколаївської, Запорізької та Одеської областей.

Виробником медичного лінійного прискорювача Unique, придбаного Херсонським обласним онкодиспансером, є американська компанія «Varian Medical Systems, Inc.». Вартість цього обладнання - 41 млн 870 тис. гривень. Постачальник - ТОВ «Протек Солюшнз Україна».

Джерелом фінансування покупки є субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (34 млн грн.), кошти Херсонського обласного бюджету (1 млн 350 тис. грн.), інші субвенції з місцевих бюджетів (6 млн 357 тис. 891 грн.), кошти, які надійшли як благодійна допомога від юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на придбання медичного лінійного прискорювача з комплектом обладнання (162 тис. 109 грн.).

За інформацією КЗ «Херсонський обласний онкологічний диспансер», Херсонщина перебуває на третьому місці в Україні за рівнем онкологічної захворюваності. Щороку майже 4500 мешканців Херсонської області дізнаються, що хворі на рак. Кожен другий із них потребує лікування методом променевої терапії. На теперішній час у Херсонському обласному онкологічному диспансері всі апарати для променевої терапії відпрацювали, мінімум, по три терміни експлуатації, зношені апаратні частин призводять до регулярних поломок.

 

Уряд дав на зйомки кіномюзиклу «Гуцулка Ксеня» 24 мільйони

 

Уряд виділив на зйомки мюзиклу «Гуцулка Ксеня», прем'єра якого відбудеться навесні 2019 року, близько 24 мільйонів гривень - фактично половину вартості всього виробництва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Карпатське селище Ворохта, 1939 рік. Сюди з Америки приїжджають колишні емігранти, щоб знайти українську наречену для молодого парубка. Адже тільки так він отримає у спадок $1 млн. Це - сюжет нового іронічного мелодраматичного мюзиклу «Гуцулка Ксеня». Виробництво фільму вже завершене. Прем'єра в Україні відбудеться навесні 2019-го. Уряд виділив на зйомки стрічки близько 24 млн грн., фактично половину вартості всього виробництва», - зазначив Гройсман.

 

У Харкові бегемотиха Степанида скупалася у басейні з пелюстками троянд

 

У Харківському зоопарку в басейні, прикрашеному пелюстками троянд, відсвяткувала свій 26-й день народження бегемотиха Степанида.

Степанида народилася 1992 року, в родині самки Красуні й самця Сені, - повідомляє сайт Харківського зоопарку.

«Степанида - 16-й бегемот, народжений у зоопарку, а бегемотів тут утримують з 1961 року, і вони регулярно дають потомство. Наші бегемоти роз'їхалися до багатьох зоопарків», - розповідають у зоопарку. Щодо характеру Степаниди, то вона вдалася в свого батька: доброзичлива і лагідна, любить кавуни, гарбузи, полуницю, яблука, моркву. А ось від сливи категорично відмовляється», - йдеться в повідомленні.

З огляду на гастрономічні пристрасті Степаниди, її вирішили привітати святковим «серцем» із моркви, капусти, яблук, солодкого перцю і сіна - подарунок припав іменинниці до смаку і вона з'їла його за лічені хвилини.

Також на честь свята басейн іменинниці прикрасили пелюстками троянд. Степанида сприйняла сюрприз «на ура»: хлюпалася і перекидалася у воді та навіть спробувала пелюстки на смак.

Нині, розповів кореспонденту Укрінформу директор зоопарку, доктор біологічних наук, професор Олексій Григор'єв, зоопарк закрито для відвідувань: проводиться масштабна реконструкція.

«2019 року харків'яни і гості міста побачать зовсім новий зоопарк, де відвідувачі, відповідно до світової тенденції, отримають можливість максимально наблизитися до тварин, відпочивати серед них, спостерігаючи за ними практично в природному середовищі», - пояснив директор.

Як стало відомо, реконструкція та оновлення зоопарку і прилеглої території, розпочаті 2016 року, коштуватимуть міському бюджету майже 2 млрд грн.

Датою заснування Харківського зоологічного саду вважається 1896 рік, коли на площі в 2 гектари, орендованій у міського саду біля університету імені Каразіна, організували виставку домашніх тварин і птахів, до яких згодом додалися дикі тварини.

Нинішня колекція Харківського зоопарку, члена Європейської асоціації зоопарків та акваріумів, налічує понад 7 тисяч особин тварин з усього світу, багато з яких занесено до Червоної книги.

 

Нацслужба здоров'я виплатила медзакладам у грудні понад 920 мільйонів гривень

 

Національна служба здоров'я України (НСЗУ) виплатила у грудні 2018 року медзакладам близько 923 млн грн., завдяки цьому медики почали отримувати значно вищі заробітні плати.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

«У грудні Нацслужба здоров'я оплатила медзакладам за договорами 923 млн грн. за надані пацієнтам послуги первинної допомоги. Передусім, зміна у фінансуванні позначилася на зарплатах медиків. За умови, що керівник закладу відповідним чином виставляє пріоритети, лікарі і медсестри отримують високі зарплати», - йдеться у повідомленні.

Як підкреслили у МОЗ, лікарні первинної допомоги, що уклали договори з НСЗУ, отримали вдвічі більше коштів, ніж за державною субвенцією.

«Ефективні комунальні заклади первинної медичної отримали оплати від НСЗУ до двох разів більше, ніж це було за старої моделі фінансування. Наприклад, лікарям Хмельницького центру первинної медичної допомоги № 1 у грудні нараховано заробітну платню близько 25 тис. грн., найбільше - 30 тис. за умови 1800 підписаних декларацій для сімейного лікаря і 900 для педіатра. А в усіх вінницьких центрах первинної медичної допомоги лікарям нараховують до 25-29 тис. грн. У ЦПМСД Нової Каховки, на Херсонщині, зарплата лікарів складає 15-16 тис. грн., а зарплата медсестер зросла до 10 тис. грн.», - поінформували у МОЗ.

Лінія фронту: окупанти за день 11 разів порушили «тишу», поранено бійця

Лінія фронту: окупанти обстріляли позиції ЗСУ в районі Новотошківського з гранатометів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers