rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Дякуємо, що ви з нами!

Минає 2018 рік.
Він був непростим, бо вмістив у себе перемоги і поразки, сподівання і розчарування, здобутки і прорахунки - словом, усе те, чим так багате життя.

 

Увесь цей рік ми - колективи часопису «Час і Події» та радіо «UkieDrive» - були з вами, нашими відданими читачами і слухачами.

Турбуючись про те, щоб постійно тримали руку на пульсі Часу, щоб відслідковували усі цікаві та значущі Події місцевого і загальнонаціонального масштабу, ми готували кожне число газети і кожен випуск радіопрограми так, щоб це було для вас потрібним, корисним і цікавим.

Ми вкладаємо в кожне число часопису і кожен випуск радіопрограми свої знання, розуміння, інтуїцію, душу і серце.

Ми стараємося, щоб наші публікації були об'єктивними, аналітичними, патріотичними, збалансованими і рівною мірою висвітлювали політичні, соціально-економічні, духовно-культурні процеси в Україні і світі, на Батьківщині і в громаді.

Історичний вимір і сучасність поєднуються в наших матеріалах.

Готуючи радіовипуски «Гарячих новин з України» чи хроніку поточних подій, ми піклуємося про те, щоб ви не пропустили нічого значущого, щоб у великому і малому бачили сьогодення поступу України і громади.

Готуючи історичні розвідки, ми прагнемо підтримувати зв'язок різних часів і поколінь, хочемо, щоб історична пам'ять стала частинкою пам'яті кожного з нас.

Історія України складна, драматична, вона містить різні сторінки - веселі і трагічні, переможні і невдалі, а тимчасові глухі кути змінюються проривними та перспективними здобутками.

Україна бореться за себе справжню - українську, незалежну, соборну, демократичну, єдину - проти всього та всіх, що цьому заважає як ззовні, так і всередині країни.

Ця боротьба ще далеко не закінчена, вона потребує наших з вами щоденних зусиль, напруги волі і характеру, практичних кроків - великих і малих.

Давні мудреці говорили, що шлях у тисячу кілометрів починається з першого кроку.

Україна ці кроки робила і робить, відколи існує, але особливо інтенсивно з 1991 року, з часу проголошення Незалежності, створення визнаної усім світом самостійної демократичної Держави Україна.

Усі процеси в Україні все ще перебувають у стадії формування, становлення.

Продовжують зміцнюватися державні інституції - парламент, уряд, усі гілки влади, армія, правоохоронна система.

Вони ще не повністю відповідають нашим уявленням про те, якими повинні бути зразкові державні органи влади й управління, захисту країни і гілки правосуддя, але патріоти в цих структурах, громадськість, ЗМІ борються за те, щоб омріяне стало реальним.

Українська нація все ще проходить шлях свого становлення. Було і є ядро нації, люди, котрі безмірно віддані Україні, свідомі, патріотичні, волелюбні.

Але населення України все ще повною мірою не стало Народом України, а Народ все ще не став Нацією. Нам бракує єдності, масового відчуття своєї національної ідентичності, небайдужості до долі країни.

І тут провідну роль грає українська рідна мова.

  Title

Запровадження квот на радіо, телебаченні, розширення сфери користування українською в освіті, культурі, державних органах, повсякденному спілкуванні сприяє нормальному процесу більш глибокого формування національної свідомості.

Українці дедалі більше мислять та послуговуються українською, долаючи багаторічну і багатовікову денаціоналізацію, наслідки якої відчуваємо й досі.

Створення Єдиної Автокефальної Православної Церкви України стало завершенням багатовікового прагнення українців мати власну Православну Церкву.

Наприкінці цього року таку Церкву Об'єднавчим Собором в Україні створено, а на початку наступного, 2019 року після отримання Томосу вона буде повністю легітимізована.

Почалося відродження українського кіно, підтримується традиційна народна культура і розвивається модерна українська культура.

Традиційно чималі успіхи маємо в спорті великих досягнень і, насамперед, у параолімпійському.

Сильні позиції України на міжнародній арені дозволяють щоразу більш впевнено поставати в очах Європи і світу гравцем, з яким потрібно рахуватися.

Дедалі більш потужною є міжнародна солідарність демократичних країн з Україною, їхня допомога і підтримка.

Так, Україні все ще дуже нелегко.

Окуповані землі, війна на сході України, корупція і бідність, технологічне відставання - все це та багато іншого гальмує поступ України.

Але заблокувати цей поступ ніхто не в силах. Україна була, є і буде!

Буде великою, розвиненою, успішною, квітучою!

Ми з вами, шановні читачі і радіослухачі, любимо нашу країну, і кожен на своєму місці робить усе можливе, щоб вона рухалася до того щасливого майбуття, в яке ми віримо і яке наближаємо в міру своїх сил і здібностей. Наша журналістська праця - для вас!

Дякуємо, що були з нами всі ці роки, зокрема, і в нинішньому, 2018-му!

Впевнені, що будемо разом і надалі - у 2019-му!

Щастя, радощів, здоров'я, родинного затишку, тепла і добробуту всім вам!!!

Процес пішов…

Як корабель називати, або Битва у Верховній Раді України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers