rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ПЛАВАННЯ

ПЛАВАННЯ

 

Михайло Романчук виграв «золото» ЧС-2018

Український плавець Михайло Романчук став переможцем чемпіонату світу-2018 на короткій воді (басейн - 25 м), що проходить у китайському Гуанчжоу.

Після відмінних кваліфікаційних запливів у фіналі українця чекала боротьба з чинним олімпійським чемпіоном Грегоріо Пальтріньєрі, - повідомляє xsport.ua.

Італієць тримав високий темп у першій половині запливу і навіть йшов на оновлення власного рекорду світу. Незважаючи на це, Романчук не відходив від суперника і тримався на відстані однієї секунди.

В результаті, Пальтріньєрі почав втрачати швидкість, українець зрівнявся з ним і на фінішних 50 метрах виборов золоту медаль з новим рекордом чемпіонатів світу.

Тим самим Україна завоювала свою першу медаль на турнірі в Гуанчжоу, а також «золото» Романчука стало першим за шість років для нашої команди на чемпіонатах світу на короткій воді. Востаннє на найвищу сходинку п'єдесталу піднімалася Дарина Зевіна в 2012 році, в столиці Туреччини, Стамбулі, на дистанції 200 метрів на спині.

Таким чином, Михайло Романчук став чинним чемпіоном Європи і світу на короткій воді на дистанції 1500 метрів.

Нагадаємо, в 2018 році українець завоював два «золота» на чемпіонаті Європи на довгій воді і «срібло» на дистанції 1500 метрів.

 

Єлизавета Яхно визнана найкращою синхроністкою світу 2018 року

Title  

Міжнародна федерація плавання (FINAю) визнала українську спортсменку Єлизавету Яхно найкращою синхроністкою світу за підсумками змагань 2018 року.

20-річна українська плавчиня-синхроністка Єлизавета Яхно отримала приз на церемонії нагородження найкращих спортсменів 2018-го року за версією FINA. Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на twitter організації.

«Який фантастичний сезон для Єлизавети Яхно! Вона є найкращою серед жінок в артистичному плаванні 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 20 років Єлизавета Яхно є чотириразовим призером чемпіонату світу і семиразовим призером чемпіонату Європи зі синхронного плавання.

БОКС

 

Василь Ломаченко хоче об'єднати всі титули

Український боксер, чемпіон світу Василь Ломаченко (12-1, 9 КО) на зустрічі з журналістами та шанувальниками, яка 17 грудня відбулася в одному з київських ТРЦ, поділився своїми планами на наступний рік.

«Я хочу боксувати з Майкі Гарсією. Це - найцікавіший бій для мене. Але навряд чи цей бій відбудеться в 2019 році - читав, що Гарсія переходить у більш важку вагу.

Зараз у мене мета - об'єднати всі титули. Хочу завоювати чотири титули і стати абсолютним чемпіоном світу.

Бій в Україні найближчим часом? У мене контракт з американською компанією, вона платить гроші, й організовувати бій в Україні їй невигідно», - цитує Василя Ломаченка sportarena.com.

Нагадаємо, у грудні Василь Ломаченко переміг Хосе Педрасу з Пуерто-Ріко одноголосним рішенням суддів. Таким чином, українець об'єднав пояси чемпіона світу в легкій вазі за версією WBA і WBO.

Зазначимо, цей поєдинок став другим боєм року за кількістю переглядів на американському телебаченні.

Бій, який транслював загальнодоступний кабельний телеканал ESPN, переглянули 2 013 000 глядачів, - повідомляє ua.tribuna.com.

Поєдинок Василя Ломаченка проти Хорхе Лінареса на піку зібрав аудиторію в 1 749 000 осіб.

Цього року кращий рейтинг продемонстрував лише бій між американцями Теренсом Кроуфордом та Хосе Бенавідесом (2 245 000).

Поєдинок Ломаченка також був другим за загальною кількістю переглядів по всьому кабельному телебаченню у суботу серед чоловіків віком 18-34, 18-49 та 25-54 років. Статистика переглядів включає всі спортивні та неспортивні програми на базовому і преміальному кабельному ТБ.

 

Анатолій Ломаченко - найкращий тренер з боксу в 2018 році

Батько та особистий тренер чемпіона світу з боксу Василя Ломаченка Анатолій Ломаченко визнаний найкращим тренером з боксу у світі в 2018 році за версією американського видання Sports Illustrated.

Видання зазначає, що Ломаченко-старший впродовж цього року допомагав готуватися до чемпіонських боїв не лише синові Василю, а й Олександрові Усику та Олександрові Гвоздику.

Василь Ломаченко в 2018 році виграв пояси WBA і WBO в легкій вазі, Усик став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі і захистив це звання в бою з Тоні Белью, а Олександр Гвоздик став повноцінним чемпіоном за версією WBC у напівважкій вазі.

 

Українець Далакян нокаутував Леброна і захистив титул WBA

Чемпіон світу в найлегшій вазі за версією WBA Артем Далакян вдруге захистив свій титул. У Києві українець нокаутував у 6-му раунді Грегоріо Леброна з Домініканської республіки. Про це повідомляє Укрінформ.

Бій відбувся в Києві, на вертолітному майданчику в КВЦ «Парковому». Далакян мав значну перевагу, кілька разів відправляв суперника в нокдаун і здобув перемогу в 6-му раунді технічним нокаутом.

В андеркарті вечора боксу в Києві здобули перемоги ще два українці. Владислав Сіренко нокаутував бразильця Насіменто в 3-му раунді. Олександр Захожий нокаутував бразильця Жуніора також у 3-му раунді.

Нагадаємо, перший захист титулу Артем Далакян провів 17-го червня цього року. В Києві він технічним нокаутом переміг Сірічая Тайєна.

 

Мексиканець Рамірес кинув виклик українцеві Гвоздику

Мексиканець Гільберто Рамірес переміг американця Джесі Харта роздільним рішенням суддів і тим самим успішно захистив титул чемпіона світу за версією WBO у суперсередній вазі та продовжив свою безпрограшну серію боїв.

Чемпіон світу в суперсередній вазі за версією WBO Гільберто Рамірес з Мексики після успішного захисту титулу в бою з Джесі Хартом кинув виклик чемпіону напівважкої ваги за версією WBC українцеві Олександру Гвоздику.

«Я виграв кожен з раундів. У восьмому раунді я травмував лікоть, і якби не це, пронокаутував би його. Тепер я хочу перейти в напівважку вагу. Я готовий кинути виклик Олександрові Гвоздику», - цитує Гільберто Раміреса boxingscene.com.

Рамірес переміг Харта роздільним рішенням суддів - 114-114, 115-113, 115-113. Тепер на його рахунку 39 перемог у 39 боях у кар'єрі (25 - нокаутом). Раніше, в квітні 2017 року, Рамірес переміг українця Максима Бурсака в 12-раундовому бою за очками одноголосним рішенням суддів - всі арбітри поставили рахунок 120:106.

Тоді мексиканець вперше захистив титул чемпіона світу за версією WBO в другій середній вазі після завоювання пояса в бою з Артуром Абрахамом з Німеччини. Раніше повідомлялося про те, що свій наступний бій він може провести у лютому.

Нагадаємо, 1 грудня українець Олександр Гвоздик став чемпіоном світу, перемігши канадця Стівенсона в Квебеку яскравим нокаутом в 11-му раунді. Гвоздик завоював титул за версією WBC.

 

Олег Малиновський отримав травму, його бій 22 грудня скасували

У суботу, 22 грудня, чемпіон Європи з боксу за версією WBO в напівлегкій вазі Олег Малиновський мав провести захист титулу, але через травму українця бій скасували.

За словами Олега Малиновського, під час одного зі спарингів він травмував ребра і лікарі категорично заборонили йому продовжувати підготовку, - повідомляє К2 Promotions.

«Звичайно, я засмутився, тому що, здобувши перемогу в цьому поєдинку, я б міг стати обов'язковим претендентом на бій за титул чемпіона світу», - пояснив український боксер.

Нагадаємо, 22 грудня в ТРЦ «Термінал» (Бровари) відбудеться боксерське шоу компанії братів Кличків K2 Promotions Ukraine. Головною подією вечора стане поєдинок - Денис Беринчик за титул WBO International проти Росекі Крістобаля.

Також у ринг цього вечора вийдуть чемпіон України в суперлегкій вазі Мішико Беселія, Макс Бурсак, Дмитро Митрофанов, Андрій Руденко.

 

Зіятдінов увійшов до сотні світового рейтингу в крузервейті

Кримськотатарський боксер першої важкої ваги Артур Зіятдінов здолав у Канаді технічним нокаутом у третьому раунді аргентинця Рікардо Ромалло.

Цей успіх дозволив 22-річному Артуру ввійти до першої сотні світового рейтингу у крузервейті (90-е місце), - повідомляє ATR.ua.

Додамо, що на аматорському рівні Зіятдінов провів 140 поєдинків, у 120-ти з яких переміг. 2017 року боксер став професіоналом і виграв нокаутом усі своїх 8 боїв.

 Title 

ДЗЮДО

 

Білодід очолила світовий рейтинг

Українка Дарина Білодід визнана найкращою дзюдоїсткою світу у ваговій категорії до 48 кілограм за версією міжнародної федерації дзюдо.

В оновленому рейтингу міжнародної федерації дзюдо українська спортсменка впевнено посідає перше місце і має перевагу в 17 очок перед дзюдоїсткою з Монголії Уранцецег Мунхбат, яка розташувалася на другій позиції.

У загальному рейтингу (з урахуванням усіх вагових категорій) Білодід посідає 4-е місце.

Нагадаємо, цього року 18-річна Білодід стала наймолодшою в історії чемпіонкою світу.

ФУТБОЛ

 

Визначено суперників «Динамо» та «Шахтаря» в 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА

Футболісти київського «Динамо», які виграли групу Ліги Європи, в 1/16 фіналу турніру зустрінуться з грецьким «Олімпіакосом» з міста Пірей.

Так вирішило жеребкування 1/16 фіналу Ліги чемпіонів, що відбулося в понеділок у штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій у швейцарському Ньйоні, - повідомляє Укрінформ.

Чемпіон України донецький «Шахтар», який посів третє місце у квартеті Ліги чемпіонів, в 1/16-й Ліги Європи зіграє з клубом «Айнтрахт» (Франкфурт, Німеччина).

Повні результати жеребкування матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (стартові зустрічі пройдуть полях команд, що названі першими, 12/14 лютого, поєдинки у відповідь - 20/21 лютого):

«Олімпіакос» (Пірей, Греція) - «Динамо» (Київ, Україна)

«Шахтар» (Донецьк, Україна) - «Айнтрахт» (Франкфурт, Німеччина)

«Вікторія» (Пльзень, Чехія) - «Динамо» (Загреб, Хорватія)

«Брюгге» (Бельгія) - «Зальцбург» (Відень, Австрія)

«Рапід» (Відень, Австрія) - «Інтер» (Мілан, Італія)

«Славія» (Прага, Чехія) - «Генк» (Бельгія)

«Краснодар» (Росія) - «Баєр» (Леверкузен, Німеччина)

«Цюріх» (Швейцарія) - «Наполі» (Неаполь, Італія)

«Мальме» (Швеція) - «Челсі» (Лондон, Англія)

«Селтік» (Глазго, Шотландія) - «Валенсія» (Іспанія)

«Ренн» (Франція) - «Бетіс» (Севілья, Іспанія)

«Лаціо» (Рим, Італія) - «Севілья» (Іспанія)

«Фенербахче» (Стамбул, Туреччина) - «Зеніт» (Санкт-Петербург, Росія)

«Спортинг» (Лісабон, Португалія) - «Вільярреал» (Іспанія)

БАТЕ (Борисов, Білорусь) - «Арсенал» (Лондон, Англія)

«Галатасарай» (Стамбул, Туреччина) - «Бенфіка» (Лісабон, Португалія).

БАСКЕТБОЛ

 

Михайлюк заробив 5 очок у матчі НБА «Вашингтон» - «Лейкерс»

Захисник збірної України з баскетболу й американського клубу «Лос-Анджелес Лейкерс» Святослав Михайлюк зіграв у матчі проти Вашингтона» у регулярному чемпіонаті НБА.

Святослав Михайлюк відіграв 28 хвилин ігрового часу в поєдинку «Вашингтон» - «Лейкерс» 128:110 (33:23, 38:28, 28:25, 29:34). Про це повідомляє Sport Arena.

За цей час українець набрав 5 очок, зробив 3 підбирання, 2 перехоплення та 1 передачу.

А у неділю український захисник «Лос-Анджелес Лейкерс» Святослав Михайлюк допоміг своїй команді перемогти в матчі регулярного чемпіонату НБА «Шарлотт Горнетс» (128:100), в якому набрав свої рекордні 12 очок за 17 хвилин.

ТЕНІС

 

Українка Анастасія Шошина вийшла у фінал турніру в Каїрі

21-річна харківська тенісистка Анастасія Шошина здобула право виступити у фіналі турніру ITF в столиці Єгипту.

У півфінальному матчі харків'янка, яка посіяна під другим номером, розгромила представницю Іспанії Ану Лантігуа де ла Нуез, - повідомляє Тенісний портал України.

Результат зустрічі - 6:1, 6:2.

Нагадаємо, 2018 року Шошина виграла три одиночні титули ITF.

Григорій Данько. Українські борці вибороли нового тренера

11 друзів УПЛ: найдорожчі гравці українського чемпіонату

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers