rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Яка зброя найкраще підходить для захисту будинку?

Це питання традиційно не дає спати спокійно власникам зброї - і, відповідно, є приводом для холіварів у мережі. Дробовик чи карабін? Травмат чи балон?

 

Популярність запиту - не випадкова. Вторгнення у житло з метою викрадення і подальших катувань господарів, на жаль, іноді трапляються.

Отже, уявіть собі. Ніч. Ви спокійно спите у своєму ліжку. І раптом - він. Той самий горезвісний звук розбитого скла. Глухий удар. Якась метушня у коридорі. Голоси.

Ви кидаєтеся до сейфа - і завмираєте в муках вибору. Що ж схопити? Перевірений дробовик? Надійний карабін? Міні-карабін під пістолетний патрон з коліматором, лазерним цілевказівником і саундмодератором? Або, все ж таки, «травмат»? Брати ліхтар чи ввімкнути в помешканні світло?

Стоп-стоп-стоп.

Якщо ваш план захисту будинку починається зі сейфа, у мене для вас - погані новини.

Пізно пити боржомі, як казав Остап Бендер, коли печінка відмовила.

Вирішувати проблему вторгнення у житло за допомогою зброї - це підбирати питання на готову відповідь. Вирішувати завдання з кінця, а не з початку. Бродити у помешканні в трусах і з дробовиком в руках - не корисне і не розумне дозвілля.

Це - як із методами самооборони. «А що робити, якщо схопили за горло?» - спочатку дай відповідь на запитання: хто ця людина, чому вона вибрала саме тебе, як підійшла так близько, і що ти робив увесь цей час?!

Ось що ви знаєте про причини цих звуків вночі? Хто їх спричинив? Теща, що ненароком завітала у гості? Зграя наркоманів? Сусід-пияк? Професійні бандити зі зброєю?

Правильно.

Нічого ви про них не знаєте.

Скільки їх? Чим озброєні? Мета проникнення? Квартирна крадіжка чи розбійний напад? Розраховували вони застати вас вдома - чи це сталося випадково? Як довго вони спостерігали за вашим будинком? Які підготовчі кроки вже зробили? Вони вже обрізали телефонний дріт і ввімкнули глушилку мобільного зв'язку? Виставили спостерігачів? Одягнені вони, врешті-решт, в уніформу поліції або іншої силової структури?

Захист будинку починається не зі сейфа.

Так, звичайно, мій будинок - моя фортеця, castle doctrine і stand your ground, яке вони мають право вторгатися, я їм уже зараз покажу, де моя рушниця!?

А якщо там 5-6 тренованих бійців у бронежилетах і з «калашами»? Вашого міні-карабіна вони не злякаються. Можуть і гранату закотити вам у кімнату при спробі відстрілюватися.

Захист будинку починається з аналізу загроз. Хто і як може проникнути у моє помешкання? Чи мали місце подібні інциденти в радіусі кількох кілометрів за останні півроку? Чим завершилися?

Захист будинку починається з укріплення периметра. Воріт і хвіртки. Дверей під'їзду і домофону. Ґрат на вікнах (а якщо пожежа?). Камер і сигналізації. Хороших, не китайських, металевих дверей.

Іноді вкручена лампочка у під'їзді і копійчана веб-камера, що реагує на рух, будуть кориснішими, ніж напівавтоматичний дробовик 12 калібру.

Гавкіт собаки іноді значно страшніший, ніж клацання пістолета. Якщо, звичайно, це - не чихуахуа.

Захист будинку - це заздалегідь продумана тактика поведінки всієї родини одразу після несподіваної появи незваних гостей. Це - тривожна валіза під ліжком. Це - зброя і ліхтар у швидкому доступі. Це - шляхи відступу, «кімната паніки», способи барикадування і резервні канали зв'язку.

Це - детальний інструктаж усіх членів сім'ї - хто де ховається, хто куди телефонує і як себе поводить.

Це - ще й чітке розуміння того, як треба поводитися, якщо зброя, все-таки, була застосована.

Якщо ви хочете, щоб ваш будинок став вашою фортецею, найкращою вашою зброєю будуть мізки, а не дробовик.

Сядьте і подумайте. Проаналізуйте загрози. Прорахуйте ризики. Знайдіть слабкі місця. Зміцніть їх. «Прикиньте» різні варіанти подій. Потренуйтеся.

Захист будинку - це комплекс заходів щодо гарантування безпеки вашої родини і вашого житла. Чим більше ви про це думаєте, тим менше шансів, що саме ваш будинок виберуть мішенню.

Сейф зі зброєю - це важливий, але не єдиний елемент цієї системи. Якщо дійшло до застосування зброї, значить, на фазі аналізу загроз, зміцнення периметра, контрспостереження та інших сходинок у побудові системи безпеки ви припустилися серйозних помилок.

Але таке теж може статися. І до цього треба бути готовим.

Життя - сповнене несподіванок.

 

Джерело: «Українська асоціація власників зброї» 

 

Андропауза у чоловіків

Як вижити, якщо у вас кинули гранату

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers