rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Берегиня \ Анна Тріль: «Навіть одна на сезон колекція з яскраво вираженим соціальним підтекстом – це вже круто»

Історія Lutsk FashionWeekend розпочалася три роки тому з великого бажання та ентузіазму Анни Тріль. Знана модель, переможниця конкурсів краси, власниця модельного агентства вирішила організувати свято моди для лучан та гостей міста. Анна розповіла про певні моменти підготовки до LFW, про свої уподобання, як не стати шопоголіком і про те, що завжди буде в моді.

 

- Анно, ви у модній індустрії вже тривалий час.

- Так. Почала свою модельну кар'єру, ще коли мені було 13 років. Брала участь у різноманітних модних показах у Луцьку та Києві. Своїми перемогами у місцевих та столичних конкурсах краси завдячую тому внеску, що зробила в мій розвиток Анна Русінова (модельне агентство «Grace»).

 Title 

Була «Міс Луцьк» у 1999 році, представляла Волинь на конкурсах «Міс Західна Україна», «Королева України» та інших. Впродовж цього часу і до сьогодні я відвідала багато країн за модельними контрактами. Працювала в Кореї, Гонконзі, Тайвані, Таїланді, в Китаї та інших країнах Азії. Виходила на подіуми у показах різних відомих дизайнерів, брала участь у фотосесіях та зйомках look-book. Тобто, цей бізнес я знаю дуже добре. Зрештою, виникла ідея створити модельне агентство, яке зараз називається «Grace Model House» - як продовження модельного агентства «Grace».

- Виховуєте майбутніх моделей?

- Ми, насамперед, позиціонуємо себе як школу естетичного виховання. Тобто, до нас можуть приходити діти, дорослі, різної статури, зросту і віку. Ми намагаємось підтримувати сучасну тенденцію, що головне - впевненість у собі. Навчаємо поняттям етикету, вмінню доглядати за собою, презентувати себе. Директор нашої школи - психолог. Вона вчить, як себе подавати і, насамперед, любити. Ну і такі модельні уроки як уроки дефіле, макіяжу, догляду за обличчям, волоссям, фото-класи, фотосесії. Також ми запроваджуємо літературні курси. Хочемо, щоб наші моделі були освіченими, розумними, а не лише гарними. І, власне, коли я відкрила модельну школу, то зіштовхнулася з тим, що у Луцьку бракує модних подій. Саме тому з'явилася ідея створити Lutsk Fashion Weekend.

- Важко було організувати такий масштабний івент?

- Ви знаєте, важко. LFW уже існує третій рік, нещодавно ми провели восьмий сезон, але важко навіть сьогодні. Тому що ця подія формується з багатьох складників, за лаштунками дуже багато роботи. Склалося так, що в нас був хороший старт. На наше запрошення відгукнулись відомі львівські дизайнери - Marta Wachholz, Nat Atelier, зокрема, була представлена колекція одягу A. Tan by Andre Tan, були й місцеві: бренд KUMA, бренд EDELVIKA та інші. Але й досі основний акцент - на підборі дизайнерів, які будуть презентувати свої колекції, щоб вони були цікавими, з певною ідеєю, несли важливий меседж.

- Ви анонсуєте подію, запрошуєте, кого бажаєте, чи берете до програми і тих, котрі самі зголошуються?

- Буває так і так. Ми надаємо платформу і для невідомих імен. Інколи це дійсно дизайнери дуже цікаві та креативні. Для них це - перша публічна подія, дебютна презентація своєї колекції. А щодо відомих наших брендів, то їм не завжди вдається нас відвідати, адже всі, зазвичай, мають щільні графіки. Із закордонними ще не працювали, це - наші проекти на перспективу. Тож ми анонсуємо подію через засоби масової інформації, багато з яких є нашими партнерами, а також через соцмережі. Вибираємо цікаві локації. Ось цього разу покази відбулися в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків. Ми отримали купу схвальних відгуків, відвідувачі були у захопленні. Також запросили Ліану Білякович, яка прочитала 4-годинну лекцію з Прогнозування моди на 2020-2021 рр.

- Анно, кілька років тому ви висловлювали бажання одягнути людей краще. Зараз вам це вже вдалося?

- Смаки людей таки змінилися. Лучани почали одягатися значно стильніше і цікавіше. До речі, не лише ті, хто приходить до нас на подію і вдягається відповідно, бо знають, що буде багато журналістів. На вулицях бачу чимало людей, молодих і не тільки, одягнених зі смаком. Лучани вже цікавляться Instagram fashion-блогерів, дивляться, хто як одягається. Звісно ж, і LFW відіграв свою роль. Активно купують речі у наших дизайнерів. І це дуже тішить.

Title Title 

 

- Що таке мода як явище?

- Я цілком поділяю думку Ліани Білякович, що все, що відбувається в суспільстві, всі економічні, політичні процеси - все це впливає на моду. Мене дуже вразила її теорія про кольори. Наприклад, коли у нас була революція і все було у вогні, то дизайнери в різних куточках світу, не змовляючись, використали у своїх колекціях жовтий колір у різних його варіаціях. Тобто, мода - це наші культурні та соціальні реалії.

Title Title 
 Анна Тріль ліворуч 

 

- У цьому контексті логічно говорити й про соціальну відповідальність моди.

- Звичайно. Ми бачимо на подіумах моделей plus-size, моделей різного віку. У цьому сезоні LFW у показі бренда Olesya Marchuk брали участь жінки з легеневою гіпертензією. Необхідно показувати, що певні речі існують, щоб люди не забували, що всі є різними. Навіть якщо буде хоча б одна колекція на сезон з яскраво вираженим соціальним підтекстом, то це вже буде круто. Ми покажемо, що є люди з обмеженими можливостями, є діти-сироти, що існують різні хвороби, що світ стоїть перед певними загрозами, а також, що люди прекрасні у будь-якому віці, що краса і смак - це не пріоритет певної категорії осіб. Потрібно бути соціально відповідальними і допомагати тим людям, які щодня борються зі своїми проблемами, щоб вони не відчували себе суспільними вигнанцями.

- Ваша думка щодо розвитку української модної індустрії?

- Дуже складне питання. У нашій країні взагалі важко говорити про розвиток. Ми стараємось впродовж стількох років, а віз і нині там. Якби були якісь програми підтримки дизайнерів... Хоча зараз українське в моді, але скажу з досвіду, що дизайнерам дуже складно. Тканини дорогі, робота кравчинь дорога і участь у різних подіях теж дорога. У нас талантів багато, але потрібні великі кошти, щоби про себе заявити.

 

Title Title 
 Анна Тріль з моделями Lutsk Fashion Weekend

- Хто з дизайнерів впливає на ваш смак?

- Зі світових дуже люблю бренд Calvin Klein. Дуже мені до вподоби їхня асиметрія, цікаві якісні речі. Пам'ятаю, на кастингах, коли мене вдягали у костюми від Christian Dior, то були незабутні враження. Тому що ти одягаєш, а річ сидить на тобі так, як повинна сидіти: підкреслює все, що треба підкреслити, і приховує те, що треба приховати. Це - дуже ідеальні речі. А з наших дизайнерів моїм фаворитом сьогодні є луцький бренд KUMA, тому що це - чудове співвідношення ціни-якості, з львівських мені подобається Kateryna Karol. Не одна її річ є в моєму гардеробі. Дуже якісне пошиття, тканини й аксесуари вона так само дуже ретельно підбирає. І, звісно, мені до вподоби всі дизайнери, які беруть у нас участь. Мені хочеться у кожного щось купити. Але я себе завжди стримую, бо гардероб уже не закривається ))).

- На які модні новинки варто звернути увагу навесні і влітку наступного року?

- Буде в моді зручність. Це вже кількарічна тенденція, відколи дизайнерам вдалось пробити стіну між «я гарна, але мені незручно» до «мені зручно, значить, це - гарно». Щодо кольорів та всього іншого, то я заплуталась: )))).

- Є у вас таке: «Ось я - господиня Lutsk Fashion Weekend, всі дивіться на мене, бо я сьогодні зміню кілька образів, і все це буде наймоднішим?»

- Ні, я не з таких. Я, навпаки, переконана, що можна дістати будь-яку річ зі свого гардероба і просто прикрасити, вдало доповнити її чи модною сумкою, чи хустинкою, чи тими ж кросівками, які зараз у тренді. І ви вже будете модними.

Title Title 
 Анна Тріль праворуч Анна Тріль та Павло Луцака (ведучі)

 

- Охарактеризуйте ваш гардероб.

- У мене є і класичні речі, і спортивні. Словом, гардероб Анни Тріль комфортний та вишуканий водночас.

- Анно, що ви, все-таки, найбільше любите, на що з одягу/взуття готові витрачати найбільше грошей?

- Зараз найбільше люблю комбінувати речі зі свого гардероба. Якщо, наприклад, у мене є спідниця, то до неї має бути п'ять светриків. Якщо є якась супер-сукня, то маю до неї кілька піджаків чи хустинок, які її прикрасять. І так само взуття. Тобто, базовий гардероб, який можна вдало комбінувати. Джинси і теплий светр на день, легкий светрик на вечір, підбори, кросівки. Якщо кудись їду, то не люблю  брати зі собою півшафи. Найбільше коштів витрачаю на якісний верхній одяг, сумки та взуття.

- Як виглядати стильно?

- Питання не в моді. Важливо, щоб сяяли очі. Коли людина щаслива, то не так важливо, у що вона одягнена, вона просто буде гарною. Тож, одягайтеся в щастя, воно завжди в моді.

 

Пішла у тренажерний зал у 38: життя до та після

Щоб Свиня не образилась. Як стильно зустріти Новий 2019 рік

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers