rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Швейцарія запустить перший у Європі Hyperloop

Швейцарія запустить перший у Європі Hyperloop

 

У Швейцарії вперше в Європі збудують випробувальну лінію Hyperloop, яка використовуватиметься для досліджень надшвидкісного вакуумного наземного транспорту.

Про це повідомляє The Local з посиланням на заяву Швейцарської федеральної залізниці.

«Швейцарія першою в Європі отримає випробувальну лінію Hyperloop, яка використовуватиметься для досліджень надшвидкісного вакуумного наземного транспорту», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє The Local, проект, який перебуває під управлінням некомерційної дослідної установи EuroTube в партнерстві зі Швейцарською федеральною залізницею (SBB), буде реалізований у комуні Колломбей-Мураз.

У SBB заявили, що будівництво Hyperloop розпочнеться у другій половині 2019 року.

Зазначається, що випробувальна лінія, яка призначена лише для перевезення вантажів, буде схожа на велику вакуумну трубу.

Планується, що капсули зможуть переміщатися на лінії зі швидкістю до 1100 кілометрів на годину. Однак, максимальна швидкість на ділянці у Вале буде обмежена до 900 км на годину.

Як вказали у залізниці, вакуумні умови в трубі дозволяють капсулам не тільки швидко переміщатися, але й робити це енергоефективно.

 

Apple побудує в Техасі новий кампус за $1 мільярд

 

Компанія Apple виділить $1 мільярд на створення нового кампусу в Північному Остіні, штат Техас.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Apple Inc (AAPL.O) заявила у четвер, що інвестує 1 мільярд доларів у будівництво другого кампусу в Північному Остіні, штат Техас, і ще 10 мільярдів доларів на нові центри обробки даних протягом наступних п'яти років, оскільки компанія прагне створити 20 тисяч робочих місць у США», - йдеться у повідомленні.

Новий кампус Apple в Остіні площею 53 га буде розташований менш, ніж за півтора кілометра від офісу компанії у цьому місті. В новому кампусі будуть працювати близько п'яти тисяч осіб з можливістю збільшити їхню кількість до 15 тисяч співробітників.

Компанія зі штаб-квартирою в Купертіно заявила, що вона також створить нові об'єкти у Сіетлі, Сан-Дієго і Калвер-Сіті, штат Каліфорнія, і розширить свою діяльність у Піттсбурзі, Нью-Йорку і Боулдері, штат Колорадо, протягом наступних трьох років.

 

 Title 

У японському кафе роботами-офіціантами керують паралізовані люди

 

У Токіо відкрилося кафе з офіціантами-роботами, якими дистанційно керують паралізовані люди.

Про це повідомляє Nextshark.

У кафе під назвою Dawn ver.в працюють 10 осіб із бічним аміотрофічним склерозом та іншими серйозними захворюваннями хребта.

З будинку вони керують OriHime-D, 120-сантиметровим роботом, який спілкується, переміщується і переносить об'єкти. Хворі вибирають команди роботові очима. Автори ідеї - фахівці із Nippon Foundation, ANA Holdings Inc. та Ory Lab Inc.

 

5G, автопілот Tesla та камера, що слідкує за вашою соціалізацією Огляд технологічних інновацій

Як «гіперлуп» змінить суспільство і транспорт?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers