rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Під час святкування інавгурації Pritzker збиратимуть кошти на потреби гуманітарних організацій

 

У рамках урочистого святкування інавгурації новообраного губернатора Іллінойсу J. B. Pritzker 14 січня відбудеться збір коштів на потреби чиказьких гуманітарних організацій.

Про це заявив інаугураційний комітет Іллінойсу.

Зокрема, зібрані кошти підуть на потреби організації, яка надає правову допомогу в Чикаго, та фундації, що підтримує діяльність виставкових майданчиків штату у Springfield та Du Quoin.

Церемонія інавгурації відбудеться у Bank of Springfield Center об 11 год. Усі зацікавлені, починаючи з 28 грудня, можуть замовити на веб-сайті інавгурації до двох безкоштовних квитків.

Святкування розпочнеться о 19 год. у Exposition Building of the Illinois State Fairgrounds. Квитки наразі доступні лише за запрошеннями, але можуть надійти і у загальний продаж.

В інавгураційному комітеті розповіли, що всі кошти від проданих квитків та пожертвувань будуть передані Cabrini Green Legal Aid Clinic та Illinois Fairgrounds Foundation.

 

Шахраї у Чикаго шантажували підприємців і вимагали перерахувати кошти у біткойнах

 

У Чикаго шахраї масово надсилали підприємцям повідомлення про замінування з вимогою негайно сплатити певну суму коштів у біткойнах. Усіх працівників було негайно евакуйовано з будівель, що їх шахраї, нібито, замінували.

Департамент поліції South Elgin отримав повідомлення про замінування будівлі о 12:49 у 500 блоці Division Drive, що у South Elgin.

«Компанія отримала електронний лист із повідомленням про те, що в будівлі приховано бомбу. У повідомленні, надісланому електронною поштою, також зазначалося, що до кінця робочого дня компанія повинна була відправити $20 тисяч на біткойн-рахунок», - йдеться у заяві поліції. Лише після перерахунку коштів шахраї обіцяли знешкодити бомбу.

Поліція South Elgin заявила, що вони дізналися й про «інші райони бізнес-спільноти, які отримали такі ж погрози».

«Було відомо, що цей інцидент, як вважається, є фішинговим шахрайством, застосованим до багатьох підприємств в усьому окрузі Kane та штаті Іллінойс, - йдеться у повідомленні. - Ми вже попередили компанії про подібні інциденти. Ми запропонували їм бути обережними при врегулюванні подібних загроз. Компаніям також рекомендували звертатися до місцевої поліції при виникненні запитань».

James Mendrick, шериф округу DuPage, також заявив, що місцеві бізнесмени отримували електронні листи, в яких шахраї «вимагали надіслати їм кошти в електронному режимі, або вибуховий пристрій буде підірвано» на території підприємств.

«Просимо всіх бізнесменів чи резидентів округу звертатися до нашого офісу або до їхнього місцевого правоохоронного органу, якщо вони отримають таке електронне повідомлення. Наразі не надходило жодних обґрунтованих загроз», - заявив Mendrick.

Чиказька поліція заявила, що працівник у будинку в блоці 300 на Wacker Drive отримав електронний лист про замінування.

«Погрози у Чикаго є частиною аналогічної картини, яка вже вимальовується на території всієї країни», - заявив прес-секретар поліції Чикаго Anthony Guglielmi. «#ChicagoPolice співпрацює з федеральними партнерами під час проведення розслідування. Наразі для Чикаго немає підвищеної небезпеки».

Поліція Aurora підтвердила, що вони відреагували на три повідомлення про замінування, що надійшли протягом 30 хвилин у різні місця, зокрема, у Rush Copley Medical Center та міськраду.

«Ми вважаємо, що це є частиною загальнонаціональної серії загроз, пов'язаних із замінуванням, які, як видається, є частиною шахрайства/фішингового шахрайства. Всі погрози про мінування були отримані електронною поштою. Шахраї вимагали гроші, які потрібно було виплатити у біткойнах, - йдеться у повідомленні поліції. - У жодному з об'єктів не було виявлено бомб і нікому не було завдано жодних травм».

Тим часом у лікарні повідомили, що станом на 13:45 13 грудня заклад працював у звичному режимі.

«Хоча загроза не була обґрунтована, були посилені відповідні заходи безпеки», - написали на сторінці лікарні у «Twitter».

Натомість, усі працівники міської ради Aurora були евакуйовані через «численні погрози у місті», - повідомляє Aurora Beacon News. Будівлю було оглянуто. Лише після цього працівникам дозволили ввійти у будівлю ради, - йдеться у публікації.

Поліція Oswego заявила, що вони також прибули на місця потенційних замінувань місцевих підприємств. Повідомлення про замінування місцеві бізнесмени також отримали електронною поштою.

«Під час подальшого розслідування було з'ясовано, що цей самий електронний лист був надісланий багатьом компаніям і установам на території всієї країни. Якщо ви отримаєте такий лист, то повинні дотримуватися необхідних процедур», - йдеться у заяві поліції.

На території США шахраї також надіслали повідомлення про замінування у багатьох штатах, зокрема, Флориді, Нью-Джерсі, Айові, Нью-Йорку, Оклахомі, Массачусетсі та Індіані.

В FBI заявили, що «знають про останні погрози, пов'язані з вибухами у містах на території всієї країни. Ми залишаємося на зв'язку з нашими партнерами-правоохоронцями, щоб надавати їм допомогу».

«Як завжди, ми заохочуємо громадськість залишатися пильною й оперативно повідомляти про підозрілу діяльність, яка може становити загрозу громадській безпеці», - сказано у повідомленні.

 

EPA взяла зразки води у будинках біля заводу Sterigenics у Willowbrook

 

Чиновники агентства охорони навколишнього середовища штату Іллінойс почали тестувати воду зі свердловин у передмісті Willowbrook. Рішення проаналізувати вміст води було прийнято після суперечок про ймовірні викиди речовин, що спричиняють рак, від промислового об'єкта у Sterigenics.

Близько 20 000 людей живуть біля заводу Sterigenics, який діє в Willowbrook з 1984 року. В минулому біля нього було зафіксовано підвищений рівень окису етилену, - повідомили федеральні чиновники охорони здоров'я.

У серпні Міністерство охорони здоров'я та соціальних служб США заявило, що токсичний газ, який виділяється з території Sterigenics, становить небезпеку та підвищений ризик для здоров'я людей. Відтоді проти компанії було подано, принаймні, 11 позовів.

Чиновники EPA у штаті Іллінойс разом з департаментом охорони здоров'я округу DuPage взяли зразки води з будинків прилеглого до заводу району. Усі зразки були відправлені у незалежну лабораторію для аналізу рівнів етиленоксиду та етиленгліколю.

Аналіз води, проведений на всіх об'єктах біля заводу, надасть інформацію мешканцям та чиновникам департаменту охорони здоров'я про «визначення рівня забруднення підземних вод у свердловинах, які використовуються для питної води у цьому районі», - йдеться у заяві EPA.

«Я дуже стурбований тим, що ми живемо буквально за три квартали від заводу», - каже Virginia Crafton, мешканка Willowbrook. Вона живе неподалік від заводу Sterigenics. І запевняє, що готова змінити місце проживання.

«Мені тут дуже подобається. Я люблю Willowbrook, люблю шкільний округ, але я не хочу, щоб моя донька наражалася на небезпеку», - додала Crafton.

Будинок Dan Bertolucci є одним зі 70, в яких чиновники взяли проби води зі свердловини.

«Виникає занепокоєння, чи безпечно пити цю воду? Чи вона безпечна для мене та тварин, з якими я живу?» - запитує Bertolucci.

«Sterigenics прагне співпрацювати з посадовими особами, щоб запевнити громаду, що їхня вода - безпечна, - йдеться у повідомленні компанії. - Ми підтримуємо тестування води ILEPA та всі можливі зусилля цієї організації, щоб зменшити занепокоєння громади».

 

Понад десять мертвих лебедів було знайдено біля озера George

 

Упродовж останнього тижня понад десять мертвих лебедів були знайдені біля озера George у штаті Індіана. Результати аналізів показали, що в декількох тушках був підвищений вміст свинцю.

Місцевий спостерігач за птахами John Madeka, з Hammond, заявив, що з жовтня особисто знайшов, щонайменше, 18 мертвих лебедів біля озера George.

«Я непокоюсь через цих чудових птахів і людей, які живуть поруч із ними в Hammond та Whiting», - розповів він NBC 5.

Madeka повідомив про загибель лебедів «Humane Indiana Wildlife». Представники організації, своєю чергою, допомогла віднести туші у лабораторію департаменту природних ресурсів Індіани в Purdue University, де й були проведені аналізи.

Через декілька тижнів співробітник Департаменту природних ресурсів надіслав електронного листа «Humane Indiana Wildlife». Відтак, стало відомо, що у шести тушках лебедів аналізи показали «підвищений вміст свинцю у нирках, іноді - до токсичної концентрації».

«Результати додаткових тестів, зокрема, на наявність штамів пташиного грипу, токсинів ботулізму та інших токсинів, були негативними», - йдеться в електронному листі, який потім був надісланий Madeka.

Департамент управління навколишнього середовища штату Індіана вивчає загибель лебедів. Наразі розслідування триває. У департаменті зазначають, що підвищений вміст свинцю «не було визнано причиною смерті» птахів.

«Через часткове розкладання» тушок мертвих лебедів «точну причину смерті неможливо було визначити», - заявили в IDEM у коментарі NBC 5. «DNR також зазначив, що основні патологічні зміни пов'язані з паразитами».

Аналіз зразків ґрунту цього району, зроблений на початку цього року, показав забруднення свинцем у житлових районах Hammond та Whiting.

За даними Агентства з охорони навколишнього середовища, у травні випробування виявили 25 випадків з підвищеним рівнем свинцю у ґрунті, що перевищує федеральний стандарт більш, ніж у 6 разів.

EPA виділила $1,7 млн за кошти платників податків для очищення забрудненої землі біля близько 20 будинків, де жили маленькі діти або вагітні жінки. Посадовці розраховують знайти більше забруднених свинцем помешкань, коли розслідування буде розширено.

Забруднена свинцем територія розташована поруч з колишнім майном Federated Metals, занедбаного металургійного заводу, який викидав у повітря свинець, миш'як та інші важкі метали з 1937 до 1983 років. Деякі небезпечні відходи, залишені на території заводу, не були утилізовані до середини 2000-х років.

Проте, з моменту закриття Federated Metals на території заводу працювали інші компанії з виробництва свинцю.

EPA також працює над очищенням забрудненої свинцем території, що розташована біля East Chicago. Минулого року понад 1000 малозабезпечених сімей було евакуйовано з житлового комплексу.

Чиновники EPA повідомили Northwest Indiana Times, що DNR візьме на себе провідну роль у розслідуванні смерті лебедів у цьому районі.

Хто стає винахідником у США?

Pritzker взяв участь у зустрічі губернаторів із президентом США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers