rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ Волонтера Коцюрубу поховали у Львові

У Львові провели в останню путь відомого громадського діяча, волонтера, активного учасника трьох революцій Ігоря Коцюрубу. Прощання відбулось у Військовому Храмі Стрітення Господнього. Поховання - на Личаківському кладовищі.

 

Title  
 Фото: loda.gov.ua
 

Про це повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Обставини смерті 53-річного Ігора Коцюруби свідчать про умисне вбивство. У Червоноградській центральній міській лікарні за номером телефону головного лікаря ZAXID.NET підтвердили, що Ігоря Коцюрубу привезли 16 грудня із перерізаним горлом. Він помер у реанімації, оскільки «рана була несумісна із життям».

Львівський хірург, колишній член Студентського братства Андрій Кіштяк заперечив поширену відразу після смерті активіста версію про інфаркт міокарда як причину смерті. Він повідомив, що Коцюруба потрапив до лікарні з двома різаними ранами шиї і помер від втрати крові.

Ігор Коцюруба був співголовою «Революції на граніті» (1989), головою «Студентського братства» Львівської політехніки (1989-1990), секретарем «Студентського братства» м. Львів (1990-1991), учасником та організатором акції «Україна без Кучми» (2000-2001). З початку Революції гідності (2013-2014) - активний її учасник і до останніх днів як волонтер допомагав українській армії.

Ігор Коцюруба - очільник громадського формування «Патріот», яке втілює ідею військово-патріотичного виховання молоді. Був головою Української ветеранської організації та членом Народної Ради України.

Народився на Луганщині у сім'ї репресованих, які поверталися із заслання на Галичину. 1982 року закінчив СШ № 10 у Червонограді, згодом вступив у СПТУ № 67. Далі у біографії майбутнього громадського діяча була військова строкова служба в Афганістані (1983-1985). Вищу освіту здобував у Львівському політехнічному інституті на інженерно-економічному факультеті (1996). Наприкінці 80-х років Ігор Коцюруба брав активну участь у громадській діяльності, зокрема, у 1990 році - один з активних організаторів протесту Студентського братства.

Вічно юні Герої

«Головне, що він – у наших серцях…»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers