rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Кабмін поділив ДФС на дві служби – митну і податкову

Кабмін поділив ДФС на дві служби - митну і податкову

 

Кабінет міністрів схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію ДФС шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби як окремі центральні органи виконавчої влади.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

«Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади. Кабінет Міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через міністра фінансів України», - йдеться у повідомленні.

У Мінфіні зазначають, що для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

«Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до cтворення якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів», - сказав Верланов.

Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служб проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Постанова враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду та завдання, визначені середньотерміновим планом пріоритетних дій уряду до 2020 року.

Як відомо, Державна фіскальна служба - центральний орган виконавчої влади України, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом міністрів України. Утворена згідно з Постановою Кабінету міністрів від 21 травня 2014 року шляхом реорганізації Міністерства доходів і зборів. Міністерство доходів і зборів України (Міндоходів) було створене в уряді Миколи Азарова 24 грудня 2012 року шляхом об'єднання Державної податкової служби України та Державної митної служби України.

 

Цьогоріч від оренди держмайна до бюджету надійшло 1,4 мільярда

 

Від оренди державного майна цьогоріч до бюджету надійшло 1,419 млрд гривень.

Про це повідомив у «Facebook» в. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

«1,419 мільярда гривень надходжень до бюджету від оренди державного майна, а це - 142 відсотки виконання річного плану. До кінця року підійдемо до позначки у майже півтора мільярда», - написав Трубаров.

За його словами, державне майно користується попитом, і воно повинно приносити дохід. Однак, ще досі величезна частина майна занепадає, стоїть пусткою або незаконно здається в оренду його балансоутримувачами.

«Кардинально змінити ситуацію і збільшити надходження може новий закон про оренду, який розробив Фонд державного майна і вже з пропозиціями міністерств надіслав до Кабінету міністрів», - зауважив Трубаров.

Він зазначив, що, згідно з новим документом, вся оренда проходитиме через електронні аукціони, процес передачі об'єкта оренди скоротиться зі 143 до 43 днів, буде запроваджено спрощену процедура укладання договору, без додаткових запитів і дозволів. Також замість неефективного механізму індексації орендної плати кожні три роки здійснюватиметься обов'язкова оцінка об'єкта оренди. Окрім цього, запроваджується гарантійний внесок, який не повертається переможцю та встановлюється повна заборона оренди юридичним і фізичним особам, пов'язаним із країною-агресором Російською Федерацією.

Податками по дефіциту: на яких податкових змінах ґрунтується бюджет-2019

Банкрутство фізосіб: як працюватиме схема сплати боргів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers