rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ ТЕНІС

ТЕНІС

 

Світоліна вдруге виграла показовий тенісний турнір Open de Caen у Франції

Четверта «ракетка» світу українка Еліна Світоліна виграла виставкові змагання Open de Caen, які проходили у французькому Кані за участю чотирьох тенісисток.

У титульному матчі жіночої сітки в рамках показового турніру «Open de Caen» українка святкувала перемогу з рахунком 3-6, 6-3, 6-4 над білорускою Олександрою Саснович (WTA 30).

Зігравши три сети, дівчата провели на корті загалом 1 годину і 49 хвилин, - повідомляє btu.org.ua.

На шляху до фіналу «Open de Caen» Еліна Світоліна (WTA 4) обіграла 1205-у ракетку світу Манон Леонар із Франції, а Олександра Саснович перемогла представницю Болгарії Еліцу Костову (WTA 215).

Еліна Світоліна та Олександра Саснович раніше зустрічалися в офіційному турі: на початку сезону-2018 у фіналі турніру WTA у Брісбені, де виграла українка.

Нагадаємо, в грудні 2017 року Еліна Світоліна в дебютному розіграші турніру в Кані обіграла у фіналі француженку Одрі Альбі (WTA 371).

Додамо, що новий сезон-2019 Еліна Світоліна відкриє в австралійському Брісбені.

 

Завацька пройшла перше коло тенісного турніру-стотисячника у Дубаї

Українська тенісистка Катаріна Завацька успішно стартувала на турнірі ITF у Дубаї (ОАЕ) з призовим фондом 100 тис. дол.

10 грудня 18-річна Катаріна, яка посідає у світовому рейтингу 185-у позицію, обіграла 19-річну чешку Моніку Кілнарову (№ 325, wild card до основної сітки), - 6:4, 6:4, - повідомляє Укрінформ.

Зустріч на корті тривала 1 годину 24 хвилини.

Суперницею Завацької буде переможниця поєдинку третьої сіяної німкені Татьяни Марії та Каї Юван зі Словенії.

МУАЙ-ТАЙ

 

Збірна України з муай-тай виграла п'ять нагород фіналу Кубка світу

У Таїланді відбувся фінал Кубка світу з таїландського боксу муай-тай.

Збірна України повертається з вагомим здобутком - чотири золоті та срібна медалі, - повідомили Укрінформу в прес-службі Мінмолодьспорту.

Переможцями в нашій команді стали Ігор Любченко (вагова категорія 63,5 кг), Сергій Куляба (67 кг), Олег Приймачов (91 кг) та Вікторія Іванець (57 кг).

«Срібло» Кубка світу здобув Владислав Микитась (57 кг).

Додамо, що муай-тай - стародавнє бойове мистецтво Таїланду. У сучасному муай-тай можна використовувати удари кулаками, ступнями, гомілками, ліктями та колінами.

ФРАНЦУЗЬКИЙ БОКС

 

Гур'єва стала віце-чемпіонкою
Європи з французького боксу сават

У місті Ла-Мот-Серволе (Франція) завершився чемпіонат Європи з французького боксу сават (розділ «комба»).

Срібну нагороду першості серед спортсменок вагової категорії до 48 кг здобула українка Олена Гур'єва, - повідомили Укрінформу у прес-службі НОК.

Усього за нагороди континентальної першості змагалися спортсмени з 14-ти країн.

Додамо, що сават - це французьке бойове мистецтво, в якому комбінуються елементи західного боксу та удари ногами.

ФЕХТУВАННЯ

 

Ольга Харлан отримала у Парижі нагороду за перемогу в КC-17/18

Title  
 Фото fie.org 

Олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 та триразова призерка Ігор-2012 та Ігор-2016, українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан отримала медаль за перемогу в загальному заліку Кубка світу сезону-2017/2018.

Ольга Харлан отримала свою нагороду за перемогу в загальному заліку Кубка світу під час урочистої церемонії від Міжнародної федерації фехтування (FIE) в Парижі (Франція), - повідомляє xsport.ua.

28-річна українська фехтувальниця на шаблях Ольга Харлан уже втретє в кар'єрі стає володаркою Кубка світу за підсумками сезону. Раніше вона завершувала рік на першій сходинці світового рейтингу в 2013 та 2014 роках.

Більше перемог у Кубку світу мають лише американки Маріель Загуніс і Сада Джейкобсон - по чотири.

Нагадаємо, 16 листопада на «Площі Зірок» біля ТРЦ Gulliver у Київі, яка є символом визнання, підтримки та популяризації національної культури, мистецтва і спорту, з'явилися три нові пам'ятні відзнаки. На спортивній алеї іменні зірки відкрили олімпійські чемпіони Ольга Харлан, Олександр Абраменко та медалістка Паралімпійських ігор Світлана Трифонова.

БАСКЕТБОЛ

 

Михайлюк набрав 3 очки в матчі НБА проти «Маямі»

Український захисник Святослав Михайлюк набрав 3 очки в поєдинку регулярного чемпіонату НБА «Лос-Анджелес Лейкерс» - «Маямі Гіт».

Легкий форвард «Лейкерс» Святослав Михайлюк провів у цьому поєдинку 11 хвилин 49 секунд, за які набрав 3 очки (0/2 двоочкові, 1/2 триочкові). Про це повідомляє isport.ua.

Також український баскетболіст у матчі «Лейкерс» - «Маямі Гіт» 108:105 (27:23, 28:35, 29:25, 24:22) зробив 1 підбирання, 1 результативну передачу і 2 перехоплення при 1 втраті та 1 фолі.

Раніше Святослав Михайлюк став найкориснішим гравцем матчу проти «Мемфіса», в якому за 23 хвилини набрав 11 очок, а показник його корисності склав +25 - найвищий серед всіх гравців матчу.

 

Гладир підписав контракт із «Монако»

Атакуючий захисник збірної України з баскетболу Сергій Гладир продовжить виступи в чемпіонаті Франції.

Баскетболіст уклав нову угоду з клубом «Монако», за який виступав із 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

Чинна угода Гладира з «Монако» розрахована на місяць з можливістю продовження. Перший матч після повернення до Монако український баскетболіст може зіграти 12 грудня в Єврокубку проти турецького «Галатасарая».

Нагадаємо, що на початку сезону Гладир залишався без клубу, оскільки лікував травмоване коліно. У складі «Монако» він тричі перемагав у Кубку Ліги. У кваліфікації чемпіонату світу 2019 року він зіграв у восьми поєдинках. Набирав, у середньому, 10,9 очка, робив 5 підбирань і 2,3 передачі.

ФУТБОЛ

 

Український арбітр Сергій Бойко у четвер судитиме матч Ліги Європи

Українська бригада суддів на чолі зі Сергієм Бойком працюватиме на поєдинку шостого, завершального туру групового раунду Ліги Європи УЄФА сезону-2018/2019.

Наші арбітри призначені на зустріч у групі В, в якій німецький «РБ Лейпциг» прийматиме норвезький «Русенборг», - повідомляє офіційний сайт ФФУ.

На лініях Бойку допомагатимуть Володимир Володін та Ігор Альохін. У ролі додаткових асистентів виступатимуть Микола Балакін та Анатолій Абдула. Резервний арбітр - Семен Шлончак.

Матч у Лейпцигу відбудеться в четвер, 13 грудня. Початок - о 22:00 за київським часом.

 

У футбольній Прем'єр-лізі зіграно матчі 18-го туру

Упродовж трьох днів, 7-9 грудня, відбулися усі шість матчів 18-го туру чемпіонату України з футболу серед клубів Прем'єр-ліги.

Футболісти «Олександрії» напередодні зимової перерви не втримали другу сходинку в турнірній таблиці чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги.

У завершальному матчі останнього у 2018 році 18-го туру «Олександрія» на домашньому КСК «Ніка» поступилася ФК «Львів» з результатом 1:2, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги.

До перерви м'ячі у ворота 34-річного воротаря і капітана господарів Юрія Паньківа забив Володимир Адамюк, який відзначився на 2-й та 30-й хвилинах, після перерви рахунок скоротив Антон Шендрик (84).

«Олександрія» перервала свою безпрограшну серію з 8-ми поєдинків (6 перемог та 2 нічиї).

Результати решти матчів:

ФК «Маріуполь» - «Шахтар» (Донецьк) - 0:3;

голи: Тарас Степаненко (52), Жуніор Мораес (54), Марлос (70);

«Карпати» (Львів) - «Динамо» (Київ) - 0:4;

голи: Віктор Циганков (29, 49, 90+1), Микола Шапаренко (89);

«Зоря» (Луганськ) - ФК «Арсенал-Київ» - 3:0;

голи: Олександр Караваєв (35), Артем Громов (51), Микита Каменюка (80);

«Чорноморець» (Одеса) - «Ворскла» (Полтава) - 0:1;

гол: Олександр Чижов (4);

«Олімпік» (Донецьк) - «Десна» (Чернігів) - 1:1;

голи: Євген Пасич (60) - Денис Фаворов (63).

Турнірне становище:

«Шахтар» - 45 очок, «Динамо» - 38, «Олександрія» - 36, «Зоря» - 28, «Ворскла» - 27, «Десна» - 24, «Маріуполь» - 24, «Львів» - 20, «Олімпік» - 19, «Карпати» - 17, «Чорноморець» - 12, «Арсенал-Київ» - 8.

Українська Прем'єр-ліга, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найяскравішого футболіста з усіх, які взяли участь у матчах 18-го туру чемпіонату УПЛ сезону-18/19.

До складу експертної ради ввійшли: Леонід Буряк, Артур Валерко, Віктор Грачов, Сергій Нагорняк, Ігор Шуховцев, Геннадій Орбу, Йожеф Сабо, Олександр Сопко, Степан Юрчишин, Анатолій Чанцев, Ігор Яворський, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги.

За підсумком голосування перемогу здобув захисник ФК «Львів» Володимир Адамюк, який у матчі з ФК «Олександрія» зробив «дубль». Він набрав шість балів, а вінгер київського «Динамо» Віктор Циганков - п'ять.

Найкращий тренер 18-го туру футбольної УПЛ-18/19 - Юрій Бакалов, наставник ФК «Львів».

До такого висновку дійшло Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу.

Команда Юрія Бакалова зуміла переграти в гостях «Олександрію» (2:1), яка не куштувала гіркоту поразок з кінця вересня, - повідомляє офіційний сайт Прем'єр-ліги. «Підопічні Бакалова продовжують успішну виїзну серію, закріпившись на восьмому місці з реальними шансами на підйом до першої шістки, - зазначається у повідомленні. - ФК «Львів» не програє чотири тури поспіль, набравши за цей час шість очок (три нічиї та перемога в Олександрії)».

Підкреслюється також, що Юрій Бакалов виявив тактичну гнучкість та провів хорошу кадрову роботу, завдяки чому львів'яни значно ефективніше реалізовують свій потенціал.

Не вперше у сезоні Юрію Бакалову вдається підлаштувати гру своєї команди під суперника, а розумне, хоч і лаконічне, наповнення складу дає необхідний інструментарій для такої роботи.

 

Смайлічук подав у відставку з посади віце-президента «Карпат», - ЗМІ

Олег Смайлічук подав у відставку з посади віце-президента львівського футбольного клубу «Карпати».

Мотиви такого рішення наразі невідомі, як невідомо і те, чи прийняв її президент клубу Петро Димінський.

  Title

Димінський вже багато місяців перебуває поза межами України після ДТП, що призвело до загибелі жінки. Про це повідомляє Sport Arena.

Олег Смайлічук був офіційно призначений віце-президентом львівських «Карпат» у листопаді 2017 року. За цей термін до клубу прийшли 30 новачків, а залишили клуб - 29.

Нещодавно припинив співпрацю з клубом головний тренер «Карпат» Жозе Мораїш. Португальський фахівець скористався можливістю викупу власного контракту і 28 листопада попрощався з командою.

Зазначимо, що «Карпати» пішли на зимову перерву, посідаючи 10-е місце з 12-ти після 18 турів УПЛ.

БОКС

 

Хлопець з Ніжина здобув титул чемпіона світу за версією WBC серед юніорів

Боксер з Ніжина Петро Іванов у Парижі здобув титул чемпіона світу за версією WBC серед юніорів, нокаутувавши чемпіона Франції Луї Тутіна (Louis Toutin).

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України Олександр Кодола, який у мережі вів пряму трансляцію поєдинку.

«Україно, зустрічай нового чемпіона світу - Петра Іванова. Ми вірили і перемогли! Дякуємо ніжинцям за підтримку! Ви - найкращі!» - написав він.

За інформацією Кодоли та ніжинських сайтів новин, бій за титул чемпіона світу за версією WBC серед юніорів проходив у Парижі в суботу, 8 грудня. Суперником українця був француз Луї Тутін (21 рік), який є чемпіоном Франції у ваговій категорії до 76,2 кг. На його рахунку - 12 боїв та 12 перемог, 11 з яких він завершив достроково. Цей боксер є чотириразовим чемпіоном Франції та чемпіоном Європи.

Петро Іванов (22 роки) дебютував на професійному рингу в 2014-му. На рахунку спортсмена - 11 боїв, 9 з яких закінчились його перемогою. За титул чемпіона світу Іванов боровся вперше.

Український спорт: несподівані лідери

Початок сезону: зміни в складі, шанси та перша гонка з медалями

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers