rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Розумні ґаджети для автомобілістів

Розумні ґаджети для авто стають дедалі популярнішими, адже сучасний автомобіліст особливо дбає про свій комфорт та безпеку під час руху. А ще - такі винаходи неабияк полегшують життя автовласника. Ми зібрали найактуальніших і найкорисніших «помічників» - вони точно стануть у нагоді.

 

Title  

«Антисон»

 

Одне з перших місць на авторинку гаджетів посідає пристрій «Антисон». Його назва свідчить сама за себе - пристрій допомагає не заснути за кермом. Він буде корисним для тих, хто кермує у вечірній час, а надто - на самоті. Принцип роботи - простий. При певному нахилі голови (15-20 градусів) «Антисон» видає довгий звуковий сигнал, який будить водія та не дозволяє йому задрімати. Створили кілька видів цього пристрою. Його можна кріпити за вухо, також «Антисон» може мати вигляд браслета на руку або ж на палець. Окрім того, є інтелектуальна модель, яка кріпиться на панель машини та реагує на рухи очей.

Дистанційна система запуску двигуна за допомогою смартфона

 

Дистанційне керування температурою у салоні, вмикання або вимикання центрального замка, а також запуск двигуна - усе це можна зробити за допомогою смартфона. Якщо ваше авто припарковане на приватному подвір'ї у холодний зимовий день, і ви хочете обігріти його перед тим, як сісти у салон, тоді цей гаджет - для вас.

 Title 

Прозорий дисплей

 

Наступний зручний ґаджет для водіння - прозорий дисплей. Він відображає дані бортового комп'ютера автомобіля на лобовому склі. Цей пристрій також слугує навігатором та відеокамерою. Але найцікавіше - він реагує на ваш голос. Усе це зроблено для того, аби не відволікати водія від дороги.

Контроль тиску повітря у шині

 

Ще один корисний ґаджет - система контролю тиску повітря у шині. Це - чотири невеликі датчики, які потрібно накрутити на ніпелі коліс. Аби активізувати їх дію, на смартфон необхідно встановити додаток. Він передбачає чотири рівні попередження, щоб колесо не спустилося у відповідальний момент. Додаток дасть точну інформацію про стан коліс. Ви знатимете, що прийшов час накачати колеса, до того, коли машина почне «танцювати» на слизькій дорозі. Один із найпростіших індикаторів - це ковпачок, який встановлюють замість штатного, а індикаторні смужки вказують на рівень тиску. Одні системи можуть виводити інформацію на екран смартфона, а інші - на спеціальний монітор, який можна встановити на центральну панель.

Автоматичний пожежник

 

А ось від несподіваного загоряння може вберегти автоматичний пожежник для авто. Два невеликі пристрої на магнітах необхідно помістити під капот на найнебезпечніші місця та з'єднати між собою шнуром. Їхні датчики відчувають вогонь та дим. Такий пристрій підійде тим, хто не може швидко зреагувати на критичну ситуацію.

Title  

Камера заднього огляду

 

Вулиці сучасних міст переповнені транспортними засобами, тому паркування авто іноді перетворюється на справжнє випробування. Іноді доводиться втиснути машину у вузький проміжок, де важливий кожен сантиметр. І в такому випадку запобігти пошкодженням та подряпинам допоможе камера заднього огляду. Завдяки їй паркування заднім ходом стане ще простішим. Для цього камери встановлюють на задній бампер або ж під автомобільний номер. Звідти через відеокабель або ж безпровідний зв'язок сигнал передається на монітор до салону автомобіля. При виборі такого пристрою потрібно звернути увагу на кут огляду камери, а також на можливість зйомки у темну пору. За допомогою камери можна на власні очі бачити усе, що відбувається позаду автомобіля. Натомість, паркувальний радар лише сигналізує водієві звуком. Щоправда, у камери є свій мінус. Якщо на неї потрапить бруд, водій не побачить нічого.

 Title 

Брелок для пошуку ключів

 

Мабуть, багато хто мав справу з проблемою пошуку ключів, зокрема, і для авто. Її легко вирішить брелок-шукач. Є прості моделі: таким досить свиснути - і брелок відповість звуковим сигналом. Проте, є і справді модернізовані - смарт-брелки. Вони поєднані з мобільним телефоном, на який потрібно встановити спеціальну програму. У програмі записані координати розриву зв'язку між брелком та смартфоном, тому через Bluetooth вона нагадує вам про ключі, аби ви не забули їх взяти зі собою.

Безпровідна зарядка в авто для телефону

 

Title  

Це - магнітний тримач для телефону в авто. Ґаджет можна прикріпити до вентиляційної решітки, а можна і приклеїти. Безпровідне під'єдання позбавляє від зайвих проводів - пристрій під'єднується через microUSB.

Система кругового огляду

 

І, насамкінець, варто розповісти про систему кругового огляду. Робота системи ґрунтується на зйомці навколо автомобіля і виведенні відповідної інформації на дисплей. Круговий огляд допомагає водієві при паралельному та перпендикулярному паркуванні, під час руху між рядами та виїзді на «сліпе» перехрестя. Усі відеокамери мають велику роздільну здатність, що дозволяє передавати зображення з високою чіткістю. Передня камера встановлена на радіаторній решітці. Задня камера вбудована у модуль освітлення номерного знаку. Дві бічні камери базуються у корпусах зовнішніх дзеркал заднього виду, а «картинка» з камер передається на мультимедійний дисплей. Таким чином можна побачити авто з висоти пташиного польоту та при потребі збільшити зображення на одній з камер. При автоматичному режимі, вмикаючи задню передачу, ви можете вивести на дисплей відео з камери заднього огляду. До того ж, систему можна ввімкнути самому та вибрати деталізоване зображення з будь-якої камери.

Автор: Ірина Кунинець

Джерело: «Егоїст»

Нідерландських автовласників заохочуватимуть «пересідати» на електрокари

Україна без «ланоса», або Чи може країна бути багатою і не мати розвинутого автовиробництва?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers