rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Федерали, ймовірно, обшукували офіс Burke через контракт із міськими чиновниками

 

Офіс олдермена Ed Burke федерали обшукували, найімовірніше, через, незаконні дії, пов'язані з контрактом міських чиновників. Про це написала у «Twitter» Ginger Evans, колишня уповноважена з питань авіації.

«Причина його конфлікту (з федералами - ред.) ні для кого не є таємницею. Burke регулярно чинив тиск на міських чиновників через контракт та соцвиплати», - заявила Evans.

Наприкінці минулого місяця в офісах Burke у міськраді та 14-му районі були проведені обшуки. Незважаючи на постійні розслідування, олдермен намагається працювати, як завжди.

Супроти Burke за посаду олдермена в 14-му районі змагаються три кандидати. Він уже оскаржив чинність поданих петицій двох його супротивників.

Burke майже 50 років пропрацював у Чиказькій міській раді. Наразі він очолює фінансовий комітет міськради.

«Коли зненацька з'являються федерали, приходять представники FBI, нападають на твій офіс, вікна закривають коричневим папером - це не просто так було зроблено. Вони ніколи досі не робили такого», - сказав Clem Balanoff, який консультує одного з його супротивників на виборах Tanya Patino.

Burke, звертаючись до своїх іспаномовних виборців у рекламному ролику, який розмістила профспілка вчителів Чикаго, заявив, що підтримує «дітей, учителів та батьків». Це відео було відзняте ще до того часу, як було врегульовано конфлікт навколо контракту в школах «Acero».

 

Профспілка вчителів Чикаго підтримає Toni Preckwinkle на виборах мера Чикаго

 

Профспілка вчителів Чикаго вирішила підтримати передвиборчу кампанію Toni Preckwinkle, яка балотується на посаду міського голови Чикаго.

Про це повідомляють джерела, які відвідали збори House of Delegates минулої середи. У голосуванні взяли участь делегати від профспілки. Голосування було закритим.

Результати були офіційно оголошені минулого четверга в центральному офісі SEIU.

Preckwinkle, яку підтримує освітня рада, відчайдушно боролася за підтримку вчителів. Вона - колишня вчителька. Тим часом учасники засідання стурбовані тим, що Preckwinkle впродовж багатьох років підтримувала очільника податкової інспекції Joe Berrios, та тим, що вона так пізно підтримала National Teachers Academy.

Нагадаємо, Joe Berrios звинувачують у кумівстві. 28 січня 2011 року, щоб виконати вимогу президента ради округу Preckwinkle про скорочення бюджету на 16% і зменшити дефіцит бюджету на $ 487 млн, Berrios звільнив 53 співробітників, з яких 48 були членами профспілок. Натомість, родичі Berrios, тодішнього генерального інспектора округу, як йдеться в офіційній доповіді Patrick Blanchard, та MaryNic Foster, виконавчого директора Ради з питань етики округу Cook, залишилися працювати на своїх робочих місцях.

Amara Enyia, супротивник Preck­wink­le на виборах, також наполегливо працювала над тим, щоб отримати підтримку впливової профспілки. Проте, безрезультатно.

Водночас, під час зустрічі делегатів один з учасників стверджував, що місце мера Emanuel посяде Susana Mendoza, якщо профспілка вчителів не підтримає Preckwinkle.

У 2015 році вчителі на виборах підтримали Chuy Garcia.

 

Спалах паротиту змусив Lewis University перенести урочисту грудневу церемонію на травень

 

У Lewis University через спалах паротиту були вимушені перенести December Сommencement Сeremony та всі пов'язані з нею події з 15-16 грудня на 17-19 травня. Наразі в університеті підтвердили один випадок та вивчають ще дев'ять потенційних випадків зараження паротитом.

«Ми поділяємо розчарування наших студентів через перенесення наших урочистих церемоній, які мали відбутися на початку грудня», - йдеться в заяві університету. «Ми не скасовуємо Commencement, лише переносимо подію в інтересах здоров'я студентів. Оскільки церемонія переноситься, дипломи будуть надіслані нашим випускникам за тим же графіком, що був запланований раніше».

Університет також скасував усі інші події, які мали відбутися до 28 грудня, але графіки навчання для студентів залишаються незмінними.

Президент університету, доктор David Livingston, у листі до студентів запевнив, що це рішення було прийняте «в інтересах безпеки та турботи про нашу спільноту і близьких».

«Я чув від викладачів, що випускники приходять на вечерю зі сім'ями, які проїжджають велику відстань, аби вшанувати своєю присутністю нічну церемонію. Але тепер вони дізнались, що церемонія скасована. Я також спостерігав, як члени нашої громади контактують з людьми, які не можуть бути на роботі або відвідувати заняття», - написав Livingston.

На початку минулого тижня у департаменті охорони здоров'я округу Will оголосили про спалах епідемічного паротиту в кампусі Romeoville.

У результаті, департамент охорони здоров'я штату Іллінойс заявив, що всі студенти, викладачі та співробітники університету зобов'язані подати довідки про те, що вони є здоровими та мають імунітет до збудників цієї хвороби у відповідні служби охорони здоров'я. Тим, хто не принесе необхідну довідку, буде обмежено доступ до кампусу, щонайменше, до 28 грудня.

Студентів та співробітників університету закликали, щоб вони зверталися до медичних працівників, якщо захворіють. У хворих на паротит (народна назва - свинка) набрякають слинні залози під вухами, щелепами або на щоках. Поширені симптоми паротиту: гарячка, головний та м'язовий біль, втома, втрату апетиту та опухлі залози.

Тим часом чиновники також попередили батьків школярів Lockport Township High School, що, щонайменше, одна людина у школі могла захворіти на паротит.

Чиновники школи попередили батьків у листі, що хочуть, аби вони «знали про симптоми цього захворювання, про те, як вони передаються, і про те, як запобігти інфікуванню».

Одразу не було зрозуміло, чи особа, яка захворіла на паротит, є школярем чи дорослим.

У департаменті охорони здоров'я округу кажуть, що більшість випадків захворювання на паротит в Lewis University пов'язані зі студентами, які двічі вакцинувалися від кору, паротиту та краснухи.

Через це вони рекомендують усім, хто має ознаки набрякання слинних залоз та інші симптомами паротиту, обов'язково звертатися по медичну допомогу. Ті, хто чекає на результати аналізів, також повинні залишатися вдома протягом, щонайменше, п'яти днів.

«Надзвичайно заразний вірус» легко розповсюджується крапельним шляхом та під час особистого контакту, - повідомили чиновники.

Більш серйозні симптоми паротиту можуть виникати в окремих випадках, як, наприклад, при появі ускладнення у вигляді менінгіту, набрякання яєчок або яйників і запалення суглобів.

Засоби профілактики паротиту:

  • закрийте ніс і рот тканиною, коли кашляєте або чхаєте, і викиньте її після використання;
  • часто мийте руки з милом і водою, особливо після кашлю або чхання. Якщо води нема поруч, використовуйте миючі засоби на основі спирту;
  • не дозволяйте іншим користуватися вашим посудом для їжі та/або пиття;
  • утримайтеся від тісного контакту з особами, які хворіють або відчувають, що мають симптоми паротиту;
  • уникайте дотиків до очей, носа або рота.

 

В «Acero Schools» захищатимуть дітей та вчителів-нелегалів

 

Шкільна мережа «Acero» та профспілка вчителів Чикаго досягли «попередньої угоди щодо контракту».

Минулого вівторка понад 500 працівників приватних шкіл організували страйк із власними вимогами до власників «Acero».

У понеділок вчителі повернулися до навчання у 15 школах «Acero», де навчаються 7500 студентів - здебільшого, латиноамериканці.

Перший в історії США страйк учителів приватних шкіл проти власників приватної шкільної мережі закінчився після об'єднання педагогів. Керівництво шкільної мережі було вимушене підписати угоду, яка передбачає захист школярів та сімей іммігрантів, які живуть в країні нелегально.

Останнім часом у цих школах почали навчатися «здебільшого, діти з малозабезпечених латиноамериканських сімей». Відтак, у профспілці вважають, що адміністрації цих шкіл необхідно забезпечити захист школярів, їхніх сімей та учителів, які можуть незаконно проживати у країні. Про це заявив Robert Bloch, головний консультант профспілки. Підписана з «Acero» угода забороняє шкільній адміністрації збирати та поширювати інформацію про імміграційний статус школярів, учителів та їхні сім'ї, а також обмежує доступ представникам імміграційного та митного контролю до шкіл, за винятком, коли вони мають рішення суду, - уточнив він.

«Сторони домовилися про підвищення кваліфікації вчителів та персоналу протягом чотирьох років дії контракту», - йдеться у прес-релізі CTU. Крім того, школи «Acero» погодились скоротити навчальний рік, щоб наблизитися до графіків навчання в CPS, а також забезпечити скорочення робочого дня вчителів.

«Педагоги боролися за більшу кількість матеріальних засобів, менші розміри класів, захист школярів-іммігрантів і справедливу заробітну плату, зокрема, кар'єрний ріст для професіоналів, без втрати навчальних годин», - зауважила Randi Weingarten, президент American Federation of Teachers. «Коли ми об'єднуємось, щоб боротись за наші цінності, і ці прагнення та цінності є справедливими, ми перемагаємо, громада перемагає».

Чиновники заявили, що страйк завершився о 17:30 у неділю.

«Завдяки напруженій роботі обох команд ми зуміли досягти угоди, яка цінує важливу роботу вчителів та шкільного персоналу. Вони її виконують, зберігаючи при цьому атрибути нашої мережі, які допомагають забезпечити сильні результати навчання для наших школярів», - заявив Richard L. Rodriguez, генеральний директор «Acero Schools». «Найважливішим для всіх нас, сімей і спільнот, яким ми служимо, - є те, що тепер ми можемо повернути школярів у класи, де вони і мають бути».

Профспілка учителів Чикаго також презентує інтереси вчителів державних шкіл міста.

Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами

Зміна клімату: США продовжують стриману політику, а фінансисти закликають до дій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers