rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Один з округів штату Іллінойс отримає $10 млн за утримання незареєстрованих іммігрантів

Північно-західний округ штату Іллінойс McHenry підписав угоду з федеральним урядом. Відповідно до угоди, округ утримуватиме іммігрантів, що проживають в країні нелегально. Цього року угода принесе округу $10 млн.

 

Про це повідомляє Associated Press.

Ще на початку 2000-х, за даними Chicago Sun-Times, округ McHenry уклав угоду з U.S. Immigration and Customs Enforcement і взяв участь у реалізації програми, яка передбачала розширення в'язниць для іммігрантів. З цією метою округ отримав від уряду $7 млн. Передбачалось, що угода мала завершитися через 10 років - у 2015 році, однак, представники округу відновили дію угоди у 2014 році.

Згідно з контрактом, ICE виділяє $95 на день за одного ув'язненого. До кінця 2018 року ця програма має принести округу понад $10 млн. Минулоріч округ отримав за аналогічні послуги $8,3 млн, - повідомили чиновники.

У в'язницях округу McHenry у 2017 році перебувало, в середньому, 233 засуджених, порівняно зі 167 - у 2015 році. Про це свідчать дані, отримані від Detention Watch Network, групи, що базується у Вашингтоні та виступає проти ув'язнення нелегальних мігрантів.

У середньому, кількість ув'язн­ених нелегальних мігрантів станом до 1 жовтня становила 270 осіб, - повідомляє ICE.

«Ми використовуємо цю можливість таким чином, щоб отримати дохід», - заявив Peter Austin, адміністратор округу McHenry.

Carlos Acosta, який нещодавно був обраний до ради округу, сумнівається, чи бажає округ брати участь у такому партнерстві, навіть якщо президент Donald Trump наполягає на припиненні нелегальної імміграції.

Уряд також виділяє додаткові кошти на транспортування затриманих, - повідомив Mike Lukas, чиновник з офісу шерифа округу McHenry. Минулого року округу за перевезення ув'язнених було виплачено $450 тис., які надійшли до загального фонду для оплати різноманітних послуг у штаті.

«Це корисно для округу, тому що є робочі місця, яких би не було, якщо ми б цього не робили», - каже Lukas.

Acosta зауважив, що допоки округ отримує кошти у межах програми, має бути більший нагляд за пенітенціарними закладами. Він заявив, що наполягатиме на тому, аби отримати більше інформації про те, в яких умовах перебувають ув'язнені нелегали.

«Я повинен усвідомлювати фінансовий вплив припинення будь-якої програми. Але, знову ж таки, думаю, нема нічого поганого, щонайменше, у тому, аби поставити ці питання й отримати вичерпну інформацію», - зазначив він.

Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами

Зміна клімату: США продовжують стриману політику, а фінансисти закликають до дій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers