rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Зміна клімату: США продовжують стриману політику, а фінансисти закликають до дій

Зміна клімату: США продовжують стриману політику, а фінансисти закликають до дій

 

У польському місті Катовіце тривають переговори ООН зі зміни клімату.

У рамках міжнародних кліматичних переговорів 415 інвесторів, включаючи такі великі компанії, як UBS Asset Management та Aberdeen Standard Investments, підписали спільну Заяву світових інвесторів 2018 з вимогою до урядів вжити термінових заходів із протистояння глобальному потеплінню. Про це повідомляє Reuters.

«Світ переходить на чисту енергію, але урядам потрібно зробити більше, щоб прискорити перехід на менше використання вуглецю, покращити стійкість нашої економіки та фінансової системи до ризиків зміни клімату», - йдеться в заяві.

У 2015 році в Катовіце було досягнуто домовленості про стримування глобального потепління на рівні менше, ніж 2 градуси за шкалою Цельсія на рік.

Якщо це не буде зроблено, то глобальне потепління завдасть економічних збитків у три-чотири рази більших, ніж фінансова криза, - попереджає Шродерс - британський менеджер з керування активами.

Водночас, Сполучені Штати продовжують без ентузіазму ставитись до міжнародних зусиль стосовно протидії змінам клімату.

Під час переговорів у Катовіце Сполучені Штати підтримали формулювання Росії, Саудівської Аравії та Кувейту стосовно звіту зі зміни клімату, де йшлось, що світ має лише 10 років, щоб практично на половину скоротити викиди вуглецю, аби уникнути катастрофічного потепління.

Ці країни запропонували замінити слово «привітали» на слово «взяли до уваги» у формулюванні про реакцію країн ООН на звіт, - пише The Washington Post.

«Сполучені Штати готові взяти до уваги звіт і подякувати науковцям, які над ним працювали, однак, не вітати його, оскільки це означало б підтримку звіту, - заявив речник Державного департаменту. - Як ми чітко зазначили під час дискусії (протягом засідання, присвяченого обговоренню питань зміни клімату) та в інших органах Сполучені Штати не підтримують результати цього звіту».

 

Через снігопади понад 300 тисяч американців лишилися без електрики

 

Понад 300 тисяч збоїв у роботі системи енергопостачання сталися через снігопади та сильний вітер у Північній та Південній Кароліні і низці інших штатів. Про це повідомляє Associated Press (АР).

Губернатор Північної Кароліни Рой Купер у суботу інформував, що негода може залишити без світла і тепла до 500 тисяч споживачів. На той момент, за інформацією АP, ця цифра наближалася до 240 тисяч.

Перебої з енергопостачанням спостерігаються і в інших штатах, таких, як Алабама, Джорджія, Теннессі і Вірджинія.

У міжнародному аеропорту міста Шарлотт (Північна Кароліна) у неділю через несприятливу погоду скасовано понад 1 тис. авіарейсів. За інформацією газети The New York Times, цей показник у всіх аеропортах Північної і Південної Кароліни перевищує 1,3 тисячі.

 

Трамп назвав свого колишнього держсекретаря «дурним, як камінь»

 

Президент США розкритикував колишнього державного секретаря США Рекса Тіллерсона, який напередодні критично висловився про Дональда Трампа.

Трамп заявив у Twitter, що Тіллерсон не мав розумових здібностей, щоб обіймати посаду державного секретаря США.

«Майк Помпео (чинний державний секретар США - прим. ГА) прекрасно працює, я ним пишаюсь. Його попередник Рекс Тіллерсон не мав для цього розумових здібностей. Він був дурним, як камінь, і я щасливий, що позбувся його. Він був дуже ледачим. Натомість, тепер все інакше, у Державному департаменті прекрасний настрій!» - твітнув Трамп.

Прикметно, що свого часу обрання Тіллерсона на посаду наводилося Трампом як приклад залучення найкваліфікованіших бізнес-професіоналів до Адміністрації США.

«На посаду державного секретаря я обрав одного із справді великих бізнес-лідерів світу Рекса Тіллерсона, голову та виконавчого директора корпорації ExxonMobil», - твітував Трамп у грудні 2016-го року.

На момент відходу Тіллерсона Трамп також дякував йому за виконану роботу.

Під час перебування Тіллерсона на посаді ЗМІ повідомляли про, буцімто, занепадницький настрій у Державному департаменті США, приписували Тіллерсону критику на адресу Трампа та ін.

Хоча призначення Тіллерсона свого часу супроводжувалось закидами, що він має надто міцні зв'язки з урядом Росії, його звільнення також назвали у ЗМІ доказом нібито впливу Кремля на ухвалення рішень в Адміністрації.

Іронія цієї ситуації не оминула деяких оглядачів.

«Боженьки. Пригадую, як призначення Тіллерсона, а пізніше його звільнення називали доказом того, що Путін контролює уряд США. Можливо, і його публічна сварка з Трампом є доказом на користь цієї теорії, і нам просто треба встановити наразі неочевидний зв'язок між різними фактами», - кепкує політичний коментатор Майкл Трейсі.

«Ось тепер, коли Трамп назвав Тіллерсона дурним, ЗМІ ставляться до Тіллерсона як до правдоруба. Але коли Трамп висував його на посаду, ми бачили всі ці гострі висловлювання журналістів про Росію, про Exxon та інше, як, буцімто, докази, що «Путін контролює Трампа». Який сором», - твітує політичний оглядач Бак Секстон.

 

Джерела розповіли про кандидатів на посаду глави апарату Білого дому

 

Глава апарату віце-президента Сполучених Штатів Нік Айерс не стане новим главою апарату Білого дому замість Джона Келлі, який недавно покинув посаду. Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, що знайоме зі ситуацією.

За даними видання, кандидатура нового керівника апарату співробітників Білого дому буде оголошена до кінця року, а не в найближчі кілька днів, як було оголошено раніше. Згідно з інформацією джерела, в списку потенційних кандидатів перебувають міністр фінансів США Стівен Мнучін, а також конгресмен Марк Медоуз (республіканець від штату Північна Кароліна).

Раніше агентство з посиланням на представника Білого дому повідомляло про те, що американський лідер Дональд Трамп обговорює з Ніком Айерсом пропозицію очолити апарат Білого дому, однак той через сімейні обставини не може обіцяти, що погодиться.

Засіб для відлякування ведмедів поклав на лікарняні ліжка працівників Amazon

У Нью-Джерсі госпіталізували 24 працівників найбільшого онлайн-магазину Amazon через те, що на складі, ймовірно, була пошкоджена упаковка засобу для відлякування ведмедів. Про це повідомляє ВВС.

«24 працівників Amazon були госпіталізовані після того, коли на складі в Нью-Джерсі, США, було пошкоджено упаковку зі спреєм для відлякування ведмедів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, одна людина перебуває у критичному стані. Ще 30 особам медики надали допомогу на місці.

За даними ЗМІ, працівники складу скаржилися на проблеми з диханням і біль у горлі та очах. Через це довелося евакуювати працівників із третього поверху будівлі, де розміщений склад товарів компанії. Загалом, на складі працює близько трьох тисяч людей.

«Безпека наших працівників завжди є нашим ключовим пріоритетом, розслідування вже проводиться», - сказала речниця компанії Amazon.

 

У Техасі заарештували чоловіка, який казав дітям, що Санта Клауса не існує

 

Поліція Техаса заарештувала 31-річного чоловіка, який розповідав дітям, що Санта-Клауса не існує. Про це повідомляє Тelegraph.

«Арон Урбанський був заарештований за правопорушення після виклику правоохоронців до церкви в Клеберні, штат Північний Техас, де було організовано сніданок зі Сантою. Хізер Джонсон, мати чотирьох дітей молодшого віку, розповіла, як чоловік запитав у неї: «Ви дозволяєте своїм дітям вірити у фальшивого Санту? А чи знають вони, хто такий Ісус?» - пише видання.

Після того жінка попросила чоловіка «не руйнувати віру в Санту і Різдво» в її дітей, але той почав кричати, що Санта не справжній, що вона помиляється, розповідаючи дітям про нього.

Скотт Каїн, мер міста Клеберн, уже заявив, що підвищить заходи безпеки під час різдвяного параду в неділю у місті з населенням у 30000 осіб.

 

Трамп затвердив нову стратегію боротьби з тероризмом

 

Президент США Дональд Трамп затвердив нову Національну стратегію боротьби з тероризмом, що використовує у своїх цілях зброю масового знищення (ЗМЗ).

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в понеділок Білим домом, - передає власний кореспондент Укрінформу.

«Нова стратегія президента Трампа зосереджуватиметься на стримуванні, виявленні та припиненні (поширення ЗМЗ - ред.). Стратегія наголошує на запобіганні проведення терористами атак із застосуванням ЗМЗ, а також стримуванні ворожих держав та окремих осіб від надання їм допомоги», - підкреслили в адміністрації американського президента.

Стратегія має на меті максимальне ускладнення отримання ЗМЗ та матеріалів, які можуть бути використані для створення такої зброї; посилення оборонних можливостей США до такого рівня, що подібні теракти не матимуть успіху.

Крім того, передбачається запобігання підтримці терористів іншими державами чи окремими особами, знищення технічних можливостей терористів, розробці нових технологічних методів щодо виявлення ознак розробки, утримування й застосування зброї масового ураження.

«Враховуючи потенційний глобальний ефект тероризму, який застосовує ЗМЗ, Сполучені Штати допомагатимуть іншим країнам у разі необхідності в розбудові їхніх можливостей для боротьби з цією зростаючою загрозою», - підкреслили в адміністрації США.

Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами

Один з округів штату Іллінойс отримає $10 млн за утримання незареєстрованих іммігрантів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers