rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мюллер підтвердив контакти 14 наближених до Трампа осіб з росіянами

Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера вже підтвердило, що, принаймні, 14 осіб із близь­кого оточення Дональда Трампа контактували з росіянами впродовж виборчої кампанії, а також до інавгурації.

 

Про це йдеться в матеріалі центрального американського видання The Washington Post.

«Під час 18 місяців президентської кампанії Дональда Трампа російські громадяни контактували з найближчими членами його родини та друзями, а також особами на периферії його орбіти», - зазначає видання.

Дехто пропонував допомогти його кампанії та бізнесу в сфері нерухомості, дехто пропонував заплямувати противників Трампа. Неодноразово з РФ висувалася пропозиція Трампу провести зустріч з Володимиром Путіним.

«Загалом, як свідчать відкриті записи та інтерв'ю, росіяни виходили на, щонайменше, 14 людей, пов'язаних із Трампом під час кампанії», - зазначається в повідомленні.

Як зауважив з цього приводу екс-посол США в Росії Майкл Макфол, «це надзвичайно нетипово... І кількість контактів, і їхній характер - екстраординарні».

З огляду на те, що спецпрокурор Мюллер не поспішає розкривати результати розслідування, досі невідомо, чи призвів хоч один з контактів росіян з оточенням Трампа до конкретної координації його кампанії з російським урядом, - пише видання. Однак, більша частина викритих комунікацій відбулася на тлі «наполегливих зусиль російського уряду втрутитися в президентські вибори у США», як про це повідомив Роберт Мюллер на судовому засіданні минулого тижня.

Водночас, в офісі спецпрокурора також виявили, що Росія отримувала «сигнали» від Трампа. Так, у липні 2016 року тодішній кандидат від республіканців заявив на прес-конференції: «Росіє, якщо ви там слухаєте, я сподіваюсь, ви зможете знайти 30 тис. зниклих електронних листів (Гілларі Клінтон - ред.)». Відповідно до судової документації, того дня росіяни здійснили першу атаку на сервери офісу Клінтонів.

Тим часом в оточенні Трампа, так само, як і він сам, категорично заперечували будь-які контакти з РФ. Зокрема, після інавгурації, вже в лютому 2017 року Дональд Трамп заявив: «Я не маю нічого спільного з Росією. Наскільки мені відомо, ніхто, з ким я маю справу, цього не робив».

 

Зміна клімату: США продовжують стриману політику, а фінансисти закликають до дій

Один з округів штату Іллінойс отримає $10 млн за утримання незареєстрованих іммігрантів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers