rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 9 туристичних місць для людей з міцними нервами

Завжди можна поїхати до туристичного центру, відвідати музеї, виставки або полежати на пляжі. Такий відпочинок - класика, але він мало чим запам'ятовується і швидко набридає. Інша справа - побувати у місцях, наповнених похмурою таємницею, які доступні лише найсміливішим.

 

Для тих, хто шукає гострих відчуттів, готовий почути моторошні історії і випробувати свою психіку на міцність, ми розповімо про найстрашніші туристичні місця.

1. Місто-привид Боді

 

Боді - це невелике поселення на півдні Каліфорнії. Коли у 1876 році тут виявили великий запас золота, місто почало швидко рости. Сюди з'їжджалися золотошукачі, шулери, бандити і повії. Місто нагадувало типовий вестерн: пограбування, вбивства, обмани, насильство. А все добуте золото люди спускали у салунах за одну ніч.

 

Title

 

Коли родовища вичерпалися, мешканці почали залишати місто, допоки в ньому не залишилося нікого. А в 1962 році це місце оголосили історичним парком і туристичним об'єктом. Потрапити до Боді можна тільки влітку: взимку дорогу до нього розмивають дощі. Тут можна побачити споруди XIX сторіччя, запилені меблі, покинуті речі і послухати розповіді про похмурі злочини.

2. Паб «Джон Сноу»

 

«Джон Сноу» - це паб у Лондоні, на Брод-стріт, де в 1854 році стався спалах холери, в результаті чого загинуло 500 осіб. Все через зараження водяного насоса біля пабу.

 

Title
 

 

Лікар Джон Сноу був тією людиною, яка виявила зараження. Він власноруч відірвав руків'я водяного насоса і тим самим врятував сотні людей, а його особисті дослідження слугували поштовхом до розвитку епідеміології. До речі, цей насос з відірваним руків'ям досі там стоїть, а паб перейменували на честь лікаря.

3. Печери Гомантонг

 

У горі Гомантонг, у Малайзії, є ущелина, що веде до заплутаної системи печер, які називають «печерами жахів». Все тому, що відвідування цього місця - розвага для людей зі сильними нервами.

 

Title
 

 

На сирих стелях гніздяться тисячі кажанів, стіни і підлога вкриті тарганами, жуками, щурами і зміями. Тут панує густий запах аміаку, а поклади відходів цих істот досягають глибини у кілька метрів. Тому в печерах облаштовані мости, якими можна пересуватися, щоб дослідити це місце. Якщо, звичайно, духу вистачить.

4. Музей мумій у Гуанахуато

 

Мумії Гуанахуато - колекція зі 111 природним чином муміфікованих тіл, похованих у мексиканському місті Гуанахуато.

 

Title
 

 

Тіла ексгумували у період з 1833 до 1958 років, коли діяв закон, який зобов'язує родичів померлих платити податок за те, щоб останки їхніх рідних перебували на кладовищі. Коли родичі переставали платити, тіла викопували. Ґрунт і повітря в цих місцях дуже сухі, тому мають властивість муміфікувати останки. Тіла не розкладалися, і викопані останки залишали в загальному склепі. Незабаром це місце перетворилося на вельми похмуру місцеву визначну пам'ятку.

5. Психіатрична клініка Трентона

 

Клініка Трентона заснована в 1848 році, і вона була першою державною лікарнею Нью-Джерсі (США). Але в 1907 році директором клініки став лікар Генрі Коттон (на фото зліва). Тоді і почався весь жах.

 

Title
 

 

Коттон вважав, що психічні відхилення викликані інфекціями, і боротися з ними можна шляхом видалення заражених частин тіла. В результаті, він провів сотні операцій на пацієнтах. При цьому він заявляв про ефективність свого методу в 85% випадків, але насправді більшість хворих просто вмирали. Занедбану лікарню можна відвідати і сьогодні, проте, враховуючи її історію, зайти туди мало хто наважується.

6. Музей Вроліка

 

Музей Вроліка Амстердамського університету - це колекція з 10 тис. анатомічно аномальних зразків людини і тварин, які мають особливе наукове значення.

 

Title
 

 

200 років тому музей був приватною колекцією професора Герардаса Вроліка (1755-1859) і його сина Вільяма Вроліка (1801-1863). Крім того, що Вільям Вролік доповнив колекцію батька, він написав наукове дослідження про мутації, що просунуло медицину далеко вперед.

Вхід до музею відкритий, але лише для тих, хто має міцний шлунок.

7. Церква святого Іржі

 

Церква святого Іржі або, як її ще називають, «церква привидів», була побудована в 920 році в чеському селі Лукова місцевим князем. Церква багато разів горіла, але її відбудовували заново. У 1968 році стеля будівлі впала прямо під час похорону, після чого люди почали вірити, що в церкві живуть привиди.

 

Title
 

 

Через це будівля довгий час залишалося занедбаною, допоки в 2012 році студент Яків Хадрава не почав використовувати її як місце для своєї інсталяції. Він створив фігури з гіпсу і розмістив їх біля проходів і на лавках, перетворивши занедбану церкву на моторошний туристичний атракціон.

8. Парк скульптур у комуні Паріккала

 

Це - одне з найбільш дивних і привабливих місць у Фінляндії. Прогулянка по цьому парку нагадує подорож до підсвідомості божевільного. Але Вейо Рьонккьонен, який створив цей парк, був не психом, а визнаним художником, який протягом 41 року створював і наповнював скульптурами це місце. Він зробив 450 бетонних скульптур людей і тварин у натуральну величину - і розмістив їх у своєму саду.

 

Title
 

 

Скульптури виглядають вельми моторошно, але цим і заворожують. Вони розділені на групи за темами і відображають шлях самого художника. Дитячі спогади, фрагменти сучасної реальності, зустрічі з людьми і фантазії - все це можна побачити у цьому дивовижному парку.

9. Кахіллс Кроссінг - дорога-переправа з крокодилами

 

Кахіллс Кроссінг (Cahills Crossing) в Австралії - одна з найнебезпечніших переправ у світі. На невеликій напівзатопленій ділянці дороги мешкають понад 120 крокодилів, які тільки і чекають моменту, коли хтось потрапить у воду.

 

Title
 

 

Насправді крокодили збираються там, щоб поласувати рибою, зграї якої пливуть вгору за течією. Щороку десятки водіїв намагаються перетнути цю ділянку дороги, але не всім вдається доїхати до кінця. Незважаючи на попереджувальні знаки про ризик нападу крокодилів, переправа дуже популярна серед рибалок і туристів. Для останніх організовують екскурсії з охороною.

 

Джерело: «В світі» 

Дивовижні країни, в які вам не потрапити

20 дивовижних водоспадів, що вражають своєю висотою, красою і потужністю

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers