rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Багаторазовий «Falcon 9» вивів на орбіту одразу 64 супутники

Багаторазовий «Falcon 9» вивів на орбіту одразу 64 супутники

 

Компанія SpaceX запустила ракету-носій «Falcon 9», яка вивела на космічну орбіту одразу 64 мікросупутники, встановивши рекорд.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Ракета була запущена 3 грудня з військової бази Ванденберг у Каліфорнії.

Для нинішньої місії SSO-A SmallSat Express компанія Ілона Маска втретє використовувала перший ступінь ракети, який уже двічі побував у космосі. Це відбулося вперше. Після запуску перший ступінь успішно приземлився на плавучу платформу.

 

Британський мільярдер обіцяє відправити людей у космос ще до Різдва

 

Title  

Британський мільярдер та засновник корпорації Virgin Group Річард Бренсон переконаний, що його компанія Virgin Galactic відправить людей у космос до кінця 2018 року, а саме - до Різдва.

Про це повідомляє телеканал CNN.

«Я хотів би довести, що наші критики помиляються, і я досить впевнений, що до Різдва ми це зробимо. Думаю, що коли ми будемо у космосі, нам потрібно буде провести низку інших випробувальних польотів, перш ніж я вирушу в космос, а потім - ви», - сказав Бренсон.

Водночас, зазначається, що перші рейси будуть здійснювати професійні пілоти та без пасажирів на борту.

Після цього Бренсон і сам планує полетіти у космос, ставши першим пасажиром Virgin Galactic.

«Мені не дозволяють літати доти, допоки тест-пілоти не зламають його (літак для космічного туризму - ред.) кілька разів. Мені б дуже хотілося побувати у цьому найпершому польоті, пілоти - неймовірно сміливі люди», - сказав Бренсон.

Планується, що космічний апарат від Virgin Galactic - SpaceShipTwo - вилетить у космос після того, коли від'єднається від крила материнського корабля. За словами Бренсона, космічний апарат був ретельно протестований на землі і на більш низьких висотах. Однак, перші кілька рейсів у космос все одно будуть небезпечними.

Повідомляється, що пілоти літатимуть зі швидкістю близько 3701 км на годину, досягаючи максимальної швидкості за майже вісім секунд.

На початку року компанія відновила випробувальні польоти на базі SpaceShipTwo під назвою VSS Unity. Останній тест у липні відправив корабель на максимальну висоту 51,5 км. Мета полягає у тому, щоб відправити VSS Unity більш, ніж на 80,4 км над Землею.

Як зазначається, якщо Virgin Galactic відправить свій апарат у космос до Різдва, підприємство Бренсона випередить свого конкурента - Blue Origin Джеффа Безоса. Компанія Blue Origin, заснована у 2000 році, також планує пропонувати клієнтам суборбітальні рейси, але вже в 2019 році. А компанія SpaceX Ілона Маска готується відрядити космонавтів на Міжнародну космічну станцію наступного року.

«Безпека - це все, що має значення, якщо ви відряджаєте людей у космос. Тому ніхто з нас не буде ганятися за першістю. Але Virgin Galactic стане першим... Ілон зробив надзвичайні речі. Ми сподіваємося зробити надзвичайні речі. Джефф, я впевнений, буде робити надзвичайні речі. Попит на космічні подорожі, чи то супутники, чи відрядження людей у космос -величезний. На нас чекають захопливі часи», - наголосив Бренсон.

 

Японія надасть Індонезії радарну систему для раннього виявлення цунамі

 

Міністерство зв'язку Японії має намір надати Індонезії радарну систему, яка здатна проводити спостереження за поверхнею океану і виявляти біля узбережжя хвилі цунамі.

Про це повідомляє NHK.

Така система спостереження була введена в експлуатацію в Японії після землетрусу і цунамі в 2011 році.

Система здатна визначати висоту, напрямок і швидкість хвиль цунамі. Дані, які можна отримати завдяки цій системі, можуть допомагати людям оцінювати вплив стихійного лиха або приймати рішення з евакуації.

Одна система буде встановлена до кінця березня 2020 року в місті Джокьякарта.

Понад дві тисячі людей загинули у вересні цього року після того, коли землетрус обрушився на острів Сулавесі і спричинив цунамі.

Представник японського міністерства висловив надію на те, що японська технологія допоможе порятунку людей і зменшить масштаби збитків від хвиль цунамі.

10 незвичайних артефактів, походження яких залишається таємницею

Як за допомогою «глобального Інтернету» оплатити політ на Марс

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers