rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сенат США одностайно прийняв резолюцію, яка засуджує російську агресію проти України

Сенат США одноголосно схвалив резолюцію, в якій засуджується атака Росії на українські судна в Керченській протоці, і закликав негайно звільнити всіх українських моряків. Співавтори резолюції - сенатори Ron Johnson (R-Wis.) та Chris Murphy (D-Conn.), голова підкомітету Сенату із зовнішніх зв'язків та з питань європейської і регіональної співпраці в галузі безпеки.

 

«Володимир Путін випробовує Захід. Він повинен знати, що ми не будемо терпіти таку провокацію. Мені приємно, що Сенат одноголосно проголосував за те, щоб продемонструвати нашу підтримку українському народові, українському уряду та територіальній цілісності України і дав зрозуміти, що агресію Росії терпіти не можна», - заявив сенатор Johnson.

«Сьогодні Сенат прийняв рішення і скерував Путіну пряме повідомлення про те, що агресія його уряду проти України в Азовському морі - неприпустима. Ми рішуче засуджуємо будь-які військові дії, вчинені Росією, яка в односторонньому порядку переписала міжнародні правила», - зазначив сенатор Murphy.

«Сполучені Штати повинні рішуче виступити разом з Україною після цієї останньої російської агресії, - вважає сенатор Rob Portman (R-Ohio). - Нічим не спровоковані дії Росії проти України є порушенням міжнародного права, і це підкреслює нагальну необхідність зміцнення здатності України захищати свої суверенні кордони. Я радий, що ця резолюція підтверджує мою поправку до FY 2018 NDAA, що дозволить надавати військову морську допомогу Україні. Як показали недільні події, Чорне і Азовське моря стали «гарячими» точками у цьому конфлікті, тому збільшення морської допомоги, а також міжнародне засудження є доцільним та необхідним». 

«За допомогою кібератак, пропаганди, залякування військовими діями та прямим вторгненням Росія продовжує атакувати український суверенітет і міжнародні стандарти. Посилюючи напругу в регіоні, Росія приділяє увагу і проведенню агресивної кампанії у Східній Європі.

Такі жорстоко ворожі дії повинні бути загально засуджені. Я пишаюсь тим, що долучився до моїх колег заради цієї резолюції, яка підтверджує, що Сенат Сполучених Штатів стоїть пліч-о-пліч разом з нашими друзями з України, - заявив сенатор Richard Durbin (D-Ill.). - Президент Trump повинен наполегливо заявити Путіну, що той має припинити тривале втручання в життя американської та західних демократій, і що США не будуть стояти осторонь, склавши руки, допоки Росія знущається над Україною в Азовському морі».

«Ця резолюція підтверджує неухильне зобов'язання Сенату США захищати Україну та трансатлантичну спільноту від ескалації російської агресії, - заявила сенатор Jeanne Shaheen (D-N.H.). - Останній напад Кремля був не просто нападом на Україну - це був сигнал для всього світу про те, що напади Росії загрожують нашій колективній безпеці та глобальній стабільності. Ця поведінка не може залишатися без відповіді. Я продовжую наполегливо закликати Конгрес, як і наших трансатлантичних союзників, приділяти першочергову увагу відповідним заходам, які дозволяють притягнути Кремль до відповідальності за його дії. Оскільки Україна живе у дуже небезпечний час, я закликаю українських законодавців підтримувати високий моральний дух, який вони завжди мали у боротьбі проти російської агресії».

Україна має право визнавати захоплених моряків військовополоненими, – Джордж Кент

Іллінойс відсвяткував 200-річчя приєднання до США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers