rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Федеральні агенти обшукали офіс олдермена Ed Burke

 

Федеральні агенти провели обшук в офісі чиказького олдермена Ed Burke. Скляні двері офісу під час обшуку були заклеєні папером.

«Наші агенти сьогодні мають ордери на обшук різних місць», - заявила спеціальний агент Janine Wheeler з Federal Bureau of Investigation у Чикаго. Вона відмовилася коментувати, чому федерали обшукували офіс 74-річного олдермена.

Натомість, Burke розповів, що «раніше було ще кілька таких випадків, як цей».

«У кожному випадку ми співпрацювали у повному обсязі, і в кожному випадку нічого не було знайдено. Тому ще раз ми будемо тісно співпрацювати. Я абсолютно впевнений, що наприкінці дня нічого не буде знайдено і в цьому випадку», - заявив олдермен.

Burke також коротко згадав про обшук в інтерв'ю, яке транслювало WTTW минулого четверга.

«Я був у міській раді майже п'ятдесят років, і, як ви знаєте, був залучений до попередніх розслідувань. Я завжди співпрацював, але нічого не виходило з будь-яких із цих розслідувань, - зазначив він. - Я буду повністю співпрацювати і в цьому випадку. Впевнений, що знову не знайдуть нічого, що б свідчило про порушення законодавства».

Він не відповів, чи його допитувала чиказька поліція, FBI чи прокуратура США.

Його також запитали, чи він припускав, що обшук мав якийсь стосунок до його попередньої співпраці з президентом Donald Trump. Burke у відповідь засміявся і повторив свою заяву про те, що нічого не буде знайдено «неприйнятного».

Відповідаючи на питання, чи він вважає, що розслідування може зашкодити його майбутньому переобранню, Burke сказав: «Це залежить від виборців».

«Я мав довіру виборців цієї спільноти протягом 50 років. Впевнений, вони знають, що я - людина добросовісна і чесна», - додав він.

За свідченнями очевидців, щонайменше, десять федеральних агентів, одягнених у темні костюми, піднімалися ліфтом до офісу Burke. Офіс розташований на третьому поверсі мерії.

Francisco Ortega, який має пекарню біля офісу Burke в 2600 блоці на West, 51, заявив, що опівночі бачив федеральних агентів, які намагалися увійти в офіс Burke через задні двері.

Burke є одночасно депутатом і членом центральної комісії Демократичної партії від 14-го району на Southwest Side. Він найдовше в історії Чикаго перебуває на посаді члена міської ради. Вперше його обрали до чиказької міськради ще у 1969 році. Він вважається одним з найвпливовіших політиків у Чикаго. Burke очолює фінансовий комітет міськради.

На свою передвиборчу кампанію він уже зумів зібрати $12 млн.

Burke керує адвокатською фірмою, яка спеціалізується на зверненнях щодо податку на майно. Раніше співпрацював із президентом Donald Trump, щоб зменшити податки на його «Trump Тower». Його фірма Klafter & Burke перестала презентувати інтереси Trump на початку цього року.

До офісу Burke раніше часто приходили з перевіркою представники контролюючих органів через потенційний конфлікт інтересів, а також через федеральне розслідування, яке стосувалося нарахування заробітної плати.

У 2012 році Федеральна колегія присяжних вимагала надати їй доступ до записів фінансового комітету, який очолює Burke, зроблених протягом останніх шести років. Тоді відбувалося розслідування реалізації у Чикаго програми, що стосується працівників з особливими потребами.

Burke ніколи особисто не проходив як підозрюваний у жодному з розслідувань.

Міський голова Чикаго Rahm Emanuel розповів, що його не попередили про присутність федералів в офісі Burke. Тому він «слідкував за повідомленнями у пресі... як і всі».

Олдермен Howard Brookins, чий офіс у міськраді розташований поряд з офісом Burke, зауважив, що теж був приголомшений федеральним розслідуванням, але побажав Burke «всього найкращого».

Тим часом губернатор Bruce Rauner заявив, що обшук «уже давно відбувся».

«У нас, у Генеральній асамблеї та міській раді Чикаго, є вибрані посадові особи, які є частиною дуже «хворої» системи, що звикла діяти у власних інтересах», - розповів він журналістам.

Burke одружений зі суддею Верховного суду штату Іллінойс Anne Burke, яка нещодавно склала присягу на наступний термін.

Burke візьме участь у виборах у лютому. За посаду олдермена у 14-му районі боротимуться, щонайменше, ще чотири кандидати.

 

Cheri Bustos очолила Democratic Congressional Campaign Committee

 

Члена Палати представників Cheri Bustos обрали наступною головою Democratic Congressional Campaign Committee.

Bustos була обрана до Конгресу в 2013 році від 17-го району штату Іллінойс.

На думку експертів, Bustos буде поставлено завдання допомогти демократам втримати більшість на виборах, які мають відбутися у 2020 році. Демократи також сподіваються, що вона успішно замінить на цій посаді Ben Ray Lujan, члена Палати представників від New Mexico.

За результатами голосування, як повідомляє Politico, Bustos перемогла членів Палати представників із Вашингтона - Suzan DelBene та Denny Heck. За Bustos проголосували 117 із 232 присутніх.

Bustos стала досить впливовою у демократичних колах після того, коли вона змогла перемогти на виборах у своєму 17-му районі. Виборці цього округу проголосували за президента Donald Trump на виборах у 2016 році. Але помірковані позиції Bustos допомогли їй перемогти на виборах республіканця Bill Fawell з перевагою у 53 000 голосів.

 

Чиказькі вчителі приватних шкіл розпочали перший в історії США страйк

 

Учителі шкільної мережі «Acero» почали страйкувати у вівторок зранку. Це - перший страйк учителів приватних шкіл в історії США.

Усього в страйку взяли участь близько 500 членів профспілки учителів (CTU). Серед них - учителі, фахівці з техпідтримки та допоміжний персонал із 15 приватних шкіл «Acero» у Чикаго.

Педагоги також організували пікет біля Veterans Memorial Charter School Campus, що розташований на Southwest Side.

«Переговори між учителями та власниками «Acero» закінчилися безрезультатно у понеділок вночі», - йдеться у заяві CTU. Учителі та допоміжний персонал вважають, що керівництво їхніх шкіл «не в змозі рухатися далі». Вони ж вимагають зменшити кількість дітей у класах, працевлаштувати персонал для дітей з особливими потребами, збільшити ресурси тощо.

Профспілка вимагає підписати контракт, у якому було б затверджено вищу зарплату для допоміжного персоналу. Лідери CTU стверджують, що вони заробляють приблизно на $13 тис. менше на рік, ніж члени профспілки у державних школах Чикаго.

Учителі також потребують додаткових ресурсів для своїх класів та школярів. Вони стверджують, що шкільна мережа витратила на заробітну плату працівників на $1 млн менше, ніж у 2017 році, і хоче зберегти наповнюваність класів, у яких навчаються 32 школярі. Школи також, серед інших питань, не планують надавати вчителям більше часу на планування уроків.

«Ми дуже розчаровані тим, що профспілкові лідери поставили свою політичну програму, спрямовану проти приватних шкіл, над інтересами наших школярів», - зауважив генеральний директор «Acero» Richard Rodriguez.

«Немає абсолютно жодних підстав для того, щоби школярі та батьки страждали від перебоїв з навчанням через страйк. Ми цінуємо наших учителів та персонал, докладаємо всіх зусиль, щоб досягти чесної та обґрунтованої угоди, яка також підтримуватиме вимоги нашої мережі, завдяки яким ми маємо високі результати навчання серед наших школярів», - продовжував він. І додав: «Вимоги профспілки нас дивують, адже вони наполягають на тому, щоб ми виключали школярів з наших класів».

«Вони не хочуть, щоб наші школи досягли успіху... У планах CTU завжди було організувати страйк», - вважає Rodriguez.

У вівторок у 15 школах «Acero» у Чикаго були скасовані заняття. Через це школу пропустили приблизно 7500 учнів.

У школах «Acero» повідомили батькам, які організації могли б допомогти їхнім дітям займатися протягом дня. Шкільні їдальні працювали у штатному режимі.

Наразі незрозуміло, чи заплановані додаткові переговори.

Того ж дня, коли розпочався страйк в «Acero», вчителі в передмісті Geneva також організували страйк - під час переговорів щодо контракту.

 

Іллінойс постраждав від грудневого торнадо

 

Мешканці центрального штату Іллінойс оговтуються від рідкісного грудневого торнадо, яке зруйнувало дахи на будинках та лінії електропередач. Відомо, що через торнадо отримали поранення, щонайменше, 20 людей.

За даними журналу Springfield Journal Register, Національна служба погоди відрядила своїх працівників у неділю, щоб вони оглянули найбільш постраждалі райони, зокрема, Taylorville, який розташований за 25 миль (40 км) на південний схід від Springfield.

Помічник начальника пожежної охорони Andy Goodall поспілкувався з журналістами в суботу ввечері після того, коли торнадо налетів на місто. Він розповів, що, принаймні, 100 будинків зазнали серйозних пошкоджень, зокрема, його власний.

Представник Taylorville Memorial Hospital зазначив, що 21 особа віком від 9 до 97 років звернулася по медичну допомогу в суботу. Більшість постраждалих були виписані з лікарні протягом декількох годин.

В Іллінойсі не було повідомлено про летальні випадки після торнадо. Один летальний випадок був зареєстрований у південно-західній Missouriearly в суботу, після того, коли там пройшла гроза.

 

Україна має право визнавати захоплених моряків військовополоненими, – Джордж Кент

Іллінойс відсвяткував 200-річчя приєднання до США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers