rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Талант Української діаспори-2018 – родом із Запоріжжя

Минулої суботи, 1-го грудня, вкотре відбувся конкурс «Талант Української діаспори». Традиційно його організовує і проводить Українська громадська організація «Помаранчева Хвиля». Цього року місцем проведення конкурсу була чудова зала при церкві святого Андрія Первозванного в Блумінгдейлі, що неподалік від Чикаго.

 

Цього року судді повинні були вибрати найкращих з-поміж 20 конкурсантів. Незважаючи на те, що основна маса учасників - діти і молодь, але, все ж таки, їхній якісний і художній рівень був доволі високим.

Title Title 

 

Розпочалося свято позаконкурсними виступами танцювальних колективів «Горлиця» і «Вишиванка», а також піснями гості конкурсу, заслуженої артистки України Людмили Касьяненко. Після цього ведучі свята Анна Лукач і Йосип Міколяш офіційно відкрили конкурсну програму. Виступи були дуже різними за жанром і емоційно насиченими. Учасники демонстрували гру на бандурах, сопілках, а також і гру на піаніно, скрипці - і, звичайно, традиційні вокальні виступи. Всі поставились до змагання дуже відповідально і старалися виступити якнайкраще.

Title Title 

 

Незалежне журі у складі 9 суддів було дуже справедливим і, на нашу думку, вибрало справді найкращих конкурсантів. Адже розігрувалися дійсно коштовні нагороди. Загальний призовий фонд склав $2000, що було хорошим стимулом для учасників конкурсу. Журі складалось із відомих професійних музикантів, співаків та хореографів. Головою журі було обрано гостю цьогорічного конкурсу - заслужену артистку України Людмилу Касьяненко.

Title Title 

 

Після оцінки всіх виступів і недовготривалої наради суддівська колегія розподілила місця наступним чином:

третє місце розділили між собою дует сопілкарів під керівництвом Андрія Чуйка (хлопці чудово виконали козацький марш) і юна скрипалька Юлія Переходжук (дівчина майстерно заграла угорський «Чардаш»);

Title Title 

 

друге місце дісталося також двом учасникам: Уляні Базів - співачці з Івано-Франківщини з гарним сильним голосом та Ользі Саламасі - молодій, але надзвичайно талановитій скрипальці;

перше місце - і перемогу в цьогорічному конкурсі талантів та приз $1000 виборола співачка родом із Запоріжжя, з чудовим голосом і надзвичайною грацією, - чарівна Аліна Віталі!

Title Title 

 

Всі учасники отримали грамоти і подарунки від організаторів, зокрема, Кредитної спілки «Самопоміч».

 

Title
 

 

Голова організації «Помаранчева Хвиля» Роман Яцковський завершив конкурс «Талант Української діаспори-2018» щирою подякою всім учасникам і суддям за їхню роботу. Членам організації подякував за доброчинну волонтерську працю, а за фінансову підтримку - нашому надійному спонсорові - Кредитній спілці «Самопоміч».

Чекаємо наших нових молодих талантів на наступному конкурсі!

Натхненні природою. Запрошуємо на відкриття виставки у п’ятницю, 30 листопада, о 7-й годині вечора

Свято Миколая у школі українознавства ім. Василя Стуса в м. Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers