rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ ЄС розміщує облігації для надання €500 мільйонів допомоги Україні

ЄС розміщує облігації для надання €500 мільйонів допомоги Україні

 

Євроcоюз почав розміщення облігацій для того, щоб скерувати залучені кошти Україні в сумі €500 мільйонів в рамках першого траншу макрофінансової допомоги та €15 мільйонів допомоги Грузії.

Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на чиновника ЄС на умовах анонімності.

«Європейський Союз розміщує облігації з погашенням у квітні 2033 року, щоб залучити кошти для надання фінансової допомоги Україні на суму 500 мільйонів євро та Грузії - на суму 15 мільйонів євро», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розміщення облігацій пов'язано з тим, що минулого тижня Європейська комісія схвалила виділення Україні фінансової допомоги у розмірі 500 мільйонів євро ($568 мільйонів).

За словами чиновника, умови надання кредитів Україні та Грузії матимуть ті ж терміни погашення і ставку, що й бонди ЄС.

Завершення емісії очікується в понеділок, 11 грудня.

Як повідомлялося, наприкінці листопада Єврокомісія ухвалила рішення про виділення Україні першого траншу Четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в розмірі 500 млн євро.

Вона передбачає виділення Україні до 1 мільярда євро. Метою програми є допомогти Україні задовольнити фінансові потреби та підтримати реалізацію широкомасштабних структурних реформ.

 

Адвокат припускає, що Януковичу доведеться лікуватися в Ізраїлі

 

Звинуваченому у держзраді екс-президентові України, втікачу Вікторові Януковичу, який у листопаді травмував ногу, можливо, доведеться лікуватися в Ізраїлі.

Про це повідомив у вівторок в Facebook його адвокат Олександр Горошинський за результатами поїздки у Москву.

«Приїхав у Москву з питання запланованого судового засідання 5 грудня. На жаль, зустрітися з Віктором Федоровичем особисто не вдалося. Вийшло лише побачитися із запрошеним лікарем з Ізраїлю - відомим хірургом Еялем Аттіасом. Пана Аттіаса запросили для проведення більш поглиблених консультацій щодо подальшого лікування Віктора Федоровича», - йдеться у повідомленні.

За словами Горошинського, під час зустрічі Аттіас розповів, що представники Януковича звернулися до нього наприкінці листопада. Вивчивши медичні документи, лікар визнав необхідним провести огляд пацієнта.

«За результатами нашого візиту й огляду можу сказати, що травма дуже серйозна. На мій погляд, потрібні додаткові обстеження, щоб прийняти рішення про доцільність оперативного втручання, можливо, і не одного. Ми б хотіли робити подальші обстеження й лікування у нашій клініці в Ізраїлі. Ми обговорюватимемо таку можливість з пацієнтом і, найімовірніше, організовуватимемо його переїзд», - цитує адвокат ізраїльського лікаря.

Горошинський також повідомив, що за результатами зустрічі Аттіас передав йому експертні висновки. «Одразу скажу, що не можу розкривати деталі діагнозу й назви клініки. Передані мені доктором Аттіасом документи негайно подам до Оболонського суду після мого повернення», - зазначив адвокат.

Нагадаємо, Оболонський райсуд Києва 19 листопада оголосив перерву у розгляді за суттю справи щодо звинувачення екс-президента Віктора Януковича в держзраді до 5 грудня. Платний адвокат Януковича Олександр Горошинський оголосив клопотання про перенесення судового засідання, оскільки Януковича у Росії було госпіталізовано. За словами адвоката, його клієнт не може самостійно пересуватися через нібито отриману травму хребта. Отже, екс-президент втікач не виступив з останнім словом у суді у справі про держзраду.

За даними російських ЗМІ, Янукович отримав травму хребта й коліна під час гри у теніс.

Екс-президент України Янукович звинувачується у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, здійснених з метою змін меж території і державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у проведенні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

 

«Злісним аліментникам» допоможуть знайти роботу, аби стягнути борги

 

Держслужба зайнятості разом із Мін'юстом працевлаштовуватимуть боржників з аліментів задля стягнення боргів.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості у Facebook.

«Відбулася зустріч заступника міністра юстиції України Світлани Глущенко із заступником голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) Романом Криганом щодо налагодження тісної співпраці у сфері працевлаштування осіб-боржників з виплати аліментів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі в органах Державної виконавчої служби є понад 100 тис. виконавчих проваджень щодо аліментів, виплата яких не здійснюється через відсутність у боржника постійної роботи або майна. Тож Міністерство юстиції України та Державна служба зайнятості підписали Меморандум про співпрацю з метою працевлаштування осіб, які мають борги з виплати аліментів.

 

Укрзалізниця обмежила кількість операцій онлайн-продажу квитків

 

Навантаження на онлайн-сервіс Укрзалізниці зросло у 6 разів, компанія обмежила кількість операцій з проведення клієнтських платежів і вживає заходи для врегулювання ситуації.

Про це повідомляє прес-служба АТ «Укрзалізниця».

«У зв'язку із збільшенням у 6 разів навантаження на онлайн-систему продажу квитків booking.uz.gov.ua фахівцями Укрзалізниці вживаються заходи для забезпечення коректної роботи сервісу. Зокрема, для забезпечення проведення клієнтських платежів. Укрзалізниця просить клієнтів з розумінням ставитися до ситуації, що склалася», - зазначається в повідомленні.

За інформацією Укрзалізниці, наразі для стабілізації роботи системи накладено обмеження у 140 сесій за секунду, необхідне, зокрема, для гарантування здійснення операцій клієнтських платежів. Найближчим часом, тільки-но ситуація стабілізується, обмеження будуть скасовані.

В Укрзалізниці також повідомили, що компанія почала відкривати продаж квитків на поїзди, що відправляються після 20 грудня. На даний момент відкрито продаж квитків на 70% цілорічних поїздів. На решту поїздів продаж буде відкрито найближчим часом.

Після реалізації усіх квитків на цілорічні поїзди Укрзалізниця розпочне призначення додаткових поїздів на період новорічних та різдвяних свят.

Укрзалізниця просить вибачення у пасажирів за тимчасові незручності.

 

Україна цьогоріч збільшила експорт електроенергії на 13,5% - Міненерго

 

Україна у період зі січня до жовтня 2018 року збільшила експорт електроенергії на 13,5% порівняно з аналогічним періодом торік.

Про це повідомляє Міністерство енергетики та вугільної промисловості за результатами роботи галузі у січні-жовтні.

Зокрема, за 10 місяців 2018 року було експортовано 5,0496 млрд кВт-год. електроенергії. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, експорт збільшився на 600,5 млн кВт-год.

Водночас, виробництво електроенергії за січень-жовтень 2018 року зросло лише на 1,8%, або на 2,231 млрд кВт-год. - до 128,935 млрд кВт-год.

Споживання електроенергії у зазначений період збільшилося на 2,4%, або на 2,351 млрд кВт-год. - до 99,4846 млрд кВт-год.

 

Два роки мовних квот: ефір українською становить 86%

 

За два роки дії мовних квот частка пісень українською мовою в ефірі радіостанцій зросла на 4 відсоткові пункти - і становить нині 51%.

Про це свідчать результати моніторингу ефірів 15 загальнонаціональних та 175 регіональних і місцевих FM-радіостанцій, - повідомив на прес-конференції в Укрінформі член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Валентин Коваль.

«Реально ми маємо сьогодні по Україні середній показник у 51%», - сказав Коваль.

За його словами, порівняно з першим роком дії мовних квот (листопад 2016-жовтень 2017року) частка українських пісень в ефірі радіостанцій зросла на 4 відсоткові пункти. У другий рік впровадження мовних квот на радіо відповідно до вимог закону частка пісень українською мовою мала становити не менше, ніж 30%, а обсяг передач українською мовою - не менше, ніж 55%.

Коваль зазначив, що на 5 радіостанціях частка пісень українською мовою перевищила середнє значення: «Країна ФМ» - 100%; «UA: Радіо Промінь» - 98%; «UA: Українське радіо» - 91%; «UA: Радіо Культура» - 73%; «Радіо НВ» - 56%.

Найбільше зростання пісень українською відбулося в ефірі 7 радіостанцій: «Радіо НВ» - 13 відсоткових пунктів; «Наше радіо» - 9 в. п.; «UA: Українське радіо» - 8 в. п.; «Русскоє радіо -Україна» та «Перець ФМ» - 6 в. п.; «Ретро» та «Люкс ФМ»» - 5 в. п.

У середньому, 86% передач на загальнонаціональних радіостанціях звучали українською мовою. Порівняно з минулим роком цей показник збільшився на 2 відсоткові пункти. Таким чином, перевиконання квоти передач українською мовою для радіостанцій загальнонаціонального покриття становить 31 в. п.

У 7 радіостанцій обсяг передач українською мовою перевищив середній показник: «Країна ФМ» - 100%; «UA: Радіо Промінь» - 100%; «UA: Радіо Культура» - 99%; «UA: Українське радіо» - 98%; «Ретро» - 91%; «Радіо НВ» - 90%; «Kiss FM» - 88%.

У період з листопада 2017 до жовтня 2018 року кілька радіостанцій значно збільшили власні обсяги передач державною мовою порівняно з минулим роком: «Наше радіо» - на 16 в. п.; «НіtFM» - на 10 в. п.; «Перець ФМ» - на 8 в. п.; «Русскоє радіо - Україна» - на 7 в. п.; «Мелодія» - на 6 в. п.

«Найімовірніше, це та сама ситуація, коли українці дедалі більше і більше ідентифікують себе за мовою. Як не дивно, це виявилося легко - почати розмовляти українською мовою, вивчити її, почати працювати. І це - добре», - наголосив Коваль.

Нагадаємо, в Україні 8 листопада 2016 року набув чинності Закон «Про внесення змін до закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах)». Згідно з документом, квота на пісні українською мовою у радіоефірі щодоби та в часових проміжках із 7:00 до 14:00 та з 15:00 до 22:00 вводилася поступово. Так, протягом першого року їх має бути, щонайменше, 25%, другого - 30% і третього - 35%. Водночас, норма передач державною мовою протягом першого року дії закону мала становити 50%, другого - 55%, третього - 60%. Санкцією за порушення вимог закону є стягнення штрафу у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору. Його мовники зобов'язані сплатити до державного бюджету впродовж 30 днів після ухвалення Нацрадою відповідного рішення.

Лінія фронту: один боєць загинув, двох поранено

Лінія фронту: окупанти далі стріляють, поранено двох українських бійців

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers