rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ У Токіо заарештували главу Nissan Motor

У Токіо заарештували главу Nissan Motor

 

У Токіо заарештували главу Nissan Motor Co. Карлоса Гона за підозрою у наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності.

Про це повідомляє NHK.

«Токійська прокуратура заарештувала главу Nissan Motor Карлоса Гона, якого підозрюють у заниженні своїх доходів», - йдеться у повідомленні.

Гон був узятий під варту після допиту. За інформацією японської газети The Asahi Shimbun, бізнесмена підозрюють у тому, що він занизив свою зарплату «на сотні мільйонів єн».

Як йдеться в комюніке Nissan, під час розслідування було викрито безліч фінансових зловживань, зокрема, таких, як використання майна підприємства в особистих цілях.

У зв'язку з цим компанія має намір запропонувати раді директорів у найкоротші терміни «змістити (Гона) з посади».

Як повідомлялося, голова Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі. Після появи цих новин акції Renault у Парижі впали на цілих 6,2%, а глобальні депозитарні розписки Nissan впали більш, ніж на 11%.

 

Омелян підтримує звільнення електрокарів від акцизу

 

Міністерство інфраструктури повністю підтримує звільнення від сплати акцизного збору та ПДВ ввезення електромобілів в Україну.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян 19 листопада, - інформує прес-служба міністерства.

«Більшість преференцій для електромобілів враховано у законопроектах № 8159 та 8160, які були розроблені в стінах Мінінфраструктури. Зменшення податкового навантаження створить необхідні переваги та додаткову привабливість розвитку електротранспорту», - заявив Омелян.

Міністр інфраструктури наголосив, що у зазначених законопроектах містяться норми, що шляхом надання пільг сприятимуть залученню міжнародних інвестицій для виробництва електротранспорту та його складових.

Омелян повідомив, що цього року Мінінфраструктури спільно з Укренерго запустили проект створення національної мережі швидких електрозарядних станцій вздовж основних транспортних магістралей України.

«Це - ще один шлях подолання психологічного бар'єру для купівлі електромобілів», - сказав міністр.

Як повідомлялось, законопроекти № 8159 та 8160, зокрема, передбачають звільнення на 10 років від оподаткування і ввізного мита комплектуючих та кузовів для виробництва електромобілів та електробусів, а також звільнення на 15 років від податку на прибуток видобувачів літію, виробників акумуляторів й електромобілів.

 

Компанія Маска проклала перший тунель під Лос-Анджелесом

 

Компанія Ілона Маска The Boring Company закінчила прокладання підземного тунелю під Лос-Анджелесом.

Про це повідомив сам Маск на своїй сторінці у Twitter.

Він опублікував відео, як спеціальна бурильна машина вийшла на поверхню, завершивши прокладання тунелю.

«Boring Company тільки що дісталася іншого боку!», - написав він.

Планується, що тунель буде використовуватись для курсування швидкісних електроавтобусів, вакуумних поїздів і окремих пасажирських капсул.

Раніше Ілон Маск заявив, що перший вакуумний тунель для швидкісного переміщення Hyperloop запустять 10 грудня 2018 року.

Нагадаємо, 28 червня 2017 року Маск оголосив про початок будівництва тунелю під Лос-Анджелесом, в якому пройде високошвидкісна автомобільна траса. Пізніше він показав проект електробуса для тунелів під містами.

Підземні тунелі, за задумом винахідника, допоможуть розвантажити дороги. Транспортна система Hyperloop складається з герметичної труби-тунелю, з якої відкачане майже все повітря. Цим тунелем на безконтактній основі будуть пересуватися поїзди, швидкість руху яких, за підрахунками, може досягати до 1200 км/год через відсутність тертя й опору повітря.

 

Чехія інвестує €21 мільйон у дослідницький центр BMW

 

 Title 

Чеський уряд інвестує 21 мільйон євро у створення дослідницького центру і випробувального майданчика в Карловарському краю.

Про це повідомляє місцеве видання Karlovarsky Denik.

«Схвалення з боку держави інвестиції на суму 528,75 млн крон на будівництво випробувального центру німецького автовиробника BMW у Соколові означає, що це притягне мільярди крон у регіон», - зазначає ЗМІ.

При цьому сам концерн BMW планує інвестувати у полігон і технологічний центр для систем розвитку і підтримки транспортних засобів 102 млн євро. Новий центр розташовуватиметься на площі близько 500 гектарів. Розпочати роботу компанія планує до кінця 2022 року.

На випробувальному майданчику проходитиме тестування систем автономного управління. У самому центрі відкриється лабораторія кліматичних досліджень і боротьби з корозією.

Місцева влада підрахувала, що створення дослідницького центру і випробувального майданчика створить від 250 до 700 нових робочих місць.

Карловарський край, своєю чергою, обіцяв інвестувати в під'єднання центру до дорожньої мережі Чехії 40 мільйонів крон.

Раніше прем'єр-міністр Андрей Бабіш відвідав BMW у Мюнхені, де обговорив проект.

 

Британія та Нідерланди оштрафували Uber за витік даних клієнтів

 

Регуляторні органи Великої Британії та Нідерландів оштрафували американську компанію Uber за те, що вона не змогла захистити персональну інформацію мільйонів клієнтів протягом кібератаки у 2016 році.

Про це повідомляє Reuters.

«Британські й нідерландські регуляторні органи оштрафували Uber за те, що компанія не змогла захистити персональну інформацію мільйонів клієнтів протягом кібератаки у 2016 році», - йдеться у повідомленні.

Так у Британії Офіс комісара інформації наклав штраф на американську компанію розміром близько 490 тисяч доларів.

Водночас, нідерландське Агентство із захисту даних користувачів стягне з Uber близько 678 тисяч доларів.

Як повідомлялося, 24 вересня Антимонопольний комітет Сінгапуру наклав штрафи на компанії Grab та Uber та ввів обмеження на їхню діяльність після того, коли їхнє злиття у березні призвело до подорожчання послуг на ринку.

Де наш завод з випуску електромобілів у Карпатах, Ілоне Маску?

В Україні виготовили першу електровантажівку для ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers