rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Відбулося нагородження преміями лауреатів Фундації Українського вільного університету

У суботу, 24 листопада ц. р., у Києві, у Будинку Спілки письменників України відбулася церемонія нагородження преміями лауреатів Літературно-наукового конкурсу фонду Воляників-Швабінських ФУВУ. Церемонію нагородження проводила голова журі Марія Поліщук разом із членом журі Ігорем Мірчуком. Журі розглянуло двадцять дві літературні та наукові праці, які надійшли до Фундації УВУ, і вирішило нагородити наступних авторів:

 

Title  
 Премію лауреатові Олегу Чорногузу вручає Марія
Поліщук, збоку сидить актриса Галина Яблонська
 

Першою премією нагороджено Віктора Брехуненка за популярну наукову працю «Війна за свідомість». У книзі за допомогою наукових аргументів спростовуються ключові російські міфи про Україну та українську історію.

Було вручено три другі премії:

- Оксані Дзері за дослідницьку працю «Біблійна інтертекстуальність і переклад». У цій книзі автор здійснює вичерпний науковий аналіз біблійних перекладів і концепцій Святого Письма, які лягли в основу писань і перекладів різних письменників.

- Марії Візінській за шкільний посібник «Робота з текстом на уроках української мови як засіб активізації когнітивно-дослідницької діяльності учнів». Автор подає цінний дидактичний матеріал, який сприятиме формуванню національно свідомої, духовно багатої особистості школяра.

- Олегові Чорногузу за збірку есе та поезій «Вогнеслов». У своїх гострих есе автор дає нищівну відповідь на московські наклепи проти українців в інформаційному просторі.

Третіми преміями було нагороджено:

- Олександра Вівчарика за працю про сибірські концтабори «Подорож у каторжні місця». Книжка розкриває страхітливе минуле каторжного краю Комі, в якому нівечилася доля кількох незламних поколінь українського народу.

  Title
  Вид на залу

- Олександра Забарного за збірку драматичних творів «Обриси на серці». Драми захоплюють своїми екскурсами в події, що були доленосними для України.

- Ігоря Загребельного за філософську працю «Апостольство меча: християнство і застосування сили». Автор аналізує християнські погляди на війну, руйнує стереотипи про богословські доктрини на питання, що особливо актуальні для традиційно релігійних українців.

- Романа Кракалію за працю літературно-історичного характеру «Три барви Дунаю». У книзі оживають цілі покоління буковинського роду Кракаліїв у боротьбі на захист своєї малої батьківщини проти чужих окупантів.

- Миколу Лесюка за мовознавчу працю «Мова чи язик». У книзі описується найбільш уразливі похибки в мовленні українців, зумовлені впливами російської мови.

- Віктора Сердюка за збірку казок «Усі дива трапляються в дитинстві». Автор створив цілу низку захоплюючих оповідань для дітей, що виховують молодих читачів на моральних засадах, в яких милосердя та людяність є проявом найвищої форми духовності.

Журі також окремо відзначило авторів:

- Володимира Комбеля за збірку поезій «Шануймо волю України». Поезії висвітлюють історичні події та постаті України в боротьбі за її волю й незалежність.

- Олега Павліва за вдалий переклад з чеської книги про польську пацифікацію українського народу в 1918-1939 роках під назвою «Погром проти українців у Польщі».

- Тетяну Ткачук за твір «До зустрічі», що розкриває нерозривний зв'язок поколінь через призму особистих переживань.

При цьому ФУВУ оголошує конкурс у 2019 році на кращі твори, які з'явилися чи ще з'являться у 2018 році, і які відповідають критеріям і вимогам Літературно-наукового конкурсу фонду Воляників-Швабінських.

Крайній термін надсилання творів на участь у Літературно-науковому конкурсі фонду Воляників-Швабінських ФУВУ з проханням розглянути їх є 30 червня 2019 року.

Адреса ФУВУ: 136 2nd Ave‚ 5th floor. New York, New York, 10003.

Пресова референтура ФУВУ

 

Урочистий пропам’ятний концерт у Венеції (Флорида)

Фольклорне свято у «Рідній школі» міста Детройт: «Чиє весілля, того й музики»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers