rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд знову переніс розгляд скарги Охендовського

Суд знову переніс розгляд скарги Охендовського

 

Печерський райсуд Києва переніс на 21 січня 2019 року розгляд скарги екс-очільника ЦВК Михайла Охендовського на постанову прокурора САП про призупинення слідства у справі.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

«Слідчий суддя за цією скаргою уже раніше, у жовтні, постановив дочекатись результатів вирішення Київським апеляційним судом нашої скарги на ухвалу слідчого судді Печерського суду, якою нас зобов'язали прийняти рішення у цій справі. Оскільки розгляд апеляції вкотре не відбувся, і його перенесли на 18 грудня, то сьогодні ми просили слідчого суддю Печерського суду, щоб він був послідовним і дочекався рішення апеляції. У зв'язку з цим він переніс це засідання на 21 січня наступного року, на п'яту годину вечора», - сказав Кравець.

Як повідомлялося, у квітні 2017 року Національне антикорупційне бюро скерувало до САП оновлену підозру Охендовському, якому інкримінують отримання грошей з «чорної каси» Партії регіонів.

9 червня 2017 року САП повідомила про тимчасове призупинення розслідування у справі Охендовського. У САП обіцяли поновити розслідування після виконання запитів відомства про міжнародно-правову допомогу.

3 квітня 2018 року Солом'янський райсуд Києва скасував постанову керівника САП Назара Холодницького про призупинення розслідування у справі щодо Михайла Охендовського.

24 квітня за рішенням Солом'ян­ського райсуду САП поновила слідство у справі Охендовського.

25 квітня САП знову зупинила слідство у цій справі.

 

МОЗ б'є на сполох: в Одесі рейдери захопили медуніверситет

 

У Міністерстві охорони здоров'я заявили про рейдерське захоплення Одеського національного медичного університету після внесення до Єдиного державного реєстру юридичних запису про виконання обов'язків ректора ОНМУ Юрієм Сухіним. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«21 листопада 2018 року МОЗ України стало відомо про внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), а саме, що було внесено запис про виконання обов'язків ректора Одеського Національного медичного університету Сухіним Ю. В.

Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» передбачено, що внесення змін до відомостей ЄДР в частині керівника державного підприємства, установи та організації передбачає подання копії розпорядчого акту органу управління про призначення або покладення обов'язків керівника», - наголосили у МОЗ.

У відомстві вважають, що такі дії є рейдерським захопленням медуніверситету.

«МОЗ України як орган управління не видавало наказу про покладення обов'язків ректора Одеського національного медичного університету на Сухіна Ю. В. МОЗ України вважає внесення запису до ЄДР про Сухіна Ю. В. рейдерським захопленням Одеського національного медичного університету та просить утриматись від опрацювання документів за його підписом», - зазначається у повідомленні.

У МОЗ також поінформували, що Мін'юст eже скасовував рішення про реєстрацію Сухіна.

«У відповідь на скаргу МОЗ України Міністерство юстиції України вже раніше скасувало рішення про реєстрацію в ЄДР самопроголошеного керівника Одеського національного медичного університету Сухіна Ю. В. У зв'язку із ситуацією, що склалася, МОЗ України звернеться до правоохоронних органів», - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, раніше комісією МОЗ було встановлено, що екс-ректор Одеського медуніверситету Валерій Запорожан незаконно розпорядився бюджетними коштами на суму 220 мільйонів гривень, виділеними на навчання студентів.

17 липня в. о. глави МОЗ Уляна Супрун звільнила ректора медуніверситету Запорожана за порушення статуту й умов контракту. Натомість, суд поновив Запорожана на посаді.

Водночас, МОЗ 7 вересня призначило Владлену Дубініну на посаду в. о. ректора Одеського медуніверситету, але Окружний адмінсуд Києва 27 вересня визнав незаконним це призначення.

Одесити розіграли 220 мільйонів гривень на таємне будівництво 1 (одного) кілометра дороги на Полтаву

Кілобакси від SAP для України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers