rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Ось навіщо краде влада: Мінстець дав «Петру і Мазепі» 700 тисяч на протидію російській пропаганді

ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Міністерства інформаційної політики 31 жовтня уклало три угоди з ТОВ «Петро і Мазепа Медіа» про інформаційні послуги на загальну суму 732 тис. грн.

 

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Закупівлі провели за переговорною процедурою, оскільки компанія є переможцем трьох мистецьких конкурсів Мінінформполітики на тему: «Захист інформаційного простору України від зовнішнього інформаційного впливу».

До кінця року мають створити 60 статей по 12 200 грн. Нагадаємо, раніше у жовтні ПАТ «Укргазвидобування» замовило іншому агентству виготовлення рекламних телевізійних сюжетів по 12 642 грн., статей для преси по 8 813 грн. і матеріалів для онлайн-видань по 5 998 грн., причому, розміщення останніх залежно від сайта коштувало ще 8-41 тис. грн.

Замовлені Мінінформполітики статті порівну поділено на три окремі проекти:

Імідж України у контексті протидії російській пропаганді: тематичні блоки «Зброя», «Фашисти», «Україна і терористи», «Україна порушує права людини», «Україна і газ», «Росія і вибори».

Виявлення та опис уразливих місць інформаційного простору шляхом ідентифікації та деталізації актуальних соціальних проблем, що можуть бути використані для роздмухування неприязні між різними соціальними групами в Інтернеті: тематичні блоки «Огляд інформаційних загроз з боку РФ», «Інформаційні уразливості країн Балканського півострову», «Інформаційні уразливості країн Балтії», «Інформаційні уразливості країн ЄС», «Інформаційні уразливості США та Росії».

Виявлення шляхом розвідки з відкритих джерел (OSINT) доказів гібридної агресії Російської Федерації проти України: тематичні блоки «Медіа та громадськість», «Втручання у справи третіх країн з боку РФ», «Контрсанкційна політика російського уряду», «Військова присутність РФ у різних регіонах світу та на територіях ОРДЛО та Криму», «Економічний інструментарій впливу російського уряду на світовій арені», «Інші питання, що стосуються інформаційної безпеки та агресії РФ».

Тексти з інфографікою, фото та/або відео орієнтовним обсягом 10 тис. знаків із пробілами будуть написані українською та перекладені російською та англійською мовами. Вони не мають містити дискримінації за ознаками походження людини, її соціального і майнового стану, расової та національної належності, статі, освіти, політичних поглядів, ставлення до релігії, за мовними ознаками, родом і характером занять, місцем проживання тощо.

Нагадаємо, днями провладний блогер Карл Волох заявив:

«...владі доводиться красти, щоб на ці гроші хоч почасти інформаційно й організаційно протистояти атаці об'єднаних путінсько-олігархічних інформаційних військ».

Зареєстроване в листопаді 2017 року інформаційне агентство «Петро і Мазепа Медіа» зі статутним капіталом 1 тис. грн. належить Дмитрові Підтуркіну (70%) та Вікторові Трегубову (30%). За угодами, компанія дозволяє замовнику використання виготовленого нею інформаційного продукту, але також має право розміщувати його на своєму сайті «Пётр и Мазепа».

Трегубов вважається засновником громадської організації «Деморда» разом з Юрієм Гудименком, Тарасом Котовим, Олександром Нойнецем, Андрієм Ткаченком, Антоном Швецем і Ігорем Щедріним (співзасновником ГО «Медконтроль»).

Підтуркін також є співзасновником ТОВ «Український інститут російських стратегій» разом з Олександром Нойнецем та Борисом Ісаєвим. Нойнец разом з радником президента України Петра Порошенка Юрієм Бірюковим працював у партійній організації БПП у Миколаївській області.

У ТОВ «Менеджмент консалтинг Груп» партнерами Підтуркіна виступають Сергій Слинько, Галина Мажара, Тетяна Ісаєва та Тетяна Багачева. У 2008 році директором цієї фірми був Роман Богачов, який за часів Януковича був заступником міністра охорони здоров'я. Тоді ж Підтуркін також був радником міністра МОЗ Раїси Богатирьової.

Джерело: «Наші Гроші»


Суд знову переніс розгляд скарги Охендовського

Кілобакси від SAP для України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers