rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Понеділок на лінії фронту: окупанти 18 разів порушили «тишу», поранено двох військових

Понеділок на лінії фронту: окупанти 18 разів порушили «тишу», поранено двох військових

 

У понеділок, 26 листопада, протягом доби окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.  Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«Окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, зокрема, - 7 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом доби ворог здійснював обстріли наших позицій у районах населених пунктів Станиця Луганська, Малинове, Вільний, Луганське, Південне, Верхньоторецьке, Опитне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.

Російські окупаційні війська проводили прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Позиції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Малинове противник обстріляв з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля хутора Вільного, Луганського, Опитного, Гнутового та Водяного стріляв з мінометів калібру 82 мм.

У штабі повідомили, що під час бойових дій, легкі поранення отримали два військовослужбовці Об'єднаних сил.

Станом на 18:00 27 листопада вздовж лінії зіткнення на Донбасі зберігалася порівняна «тиша».  Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

«Станом на 18-у годину вздовж лінії зіткнення зберігалася порівняна тиша. Вогнева активність ворога зафіксована на Луганському напрямку, в районі населеного пункту Кримське. Окупанти обстрілювали наші позиції з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», - йдеться у вечірньому зведенні.

 

Росія хоче взяти під контроль доступи до Маріуполя, - Волкер

 

Події в Азовському морі свідчать, що Росія має намір взяти під одноосібний контроль доступ до українських портів.

Про це у коментарі кореспондентові Укрінформу заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

«Я думаю, що це питання доступу до Маріуполя для українців. Росія претендує на одностороннє право контролювати цей доступ, в цьому проблема. Це не обов'язково означає, що Росія здійснить новий наступ на суші», - сказав американський дипломат у відповідь на запитання, чи не здійснить Росія нову спробу пробити наземний коридор у Крим.

Волкер зазначив, що здивувався б, якби росіяни пішли на такий крок. Достатнє занепокоєння, сказав він, викликають вже спроби контролю за морськими водами.

Представник Держдепу нагадав, що США і партнери категорично не визнають анексію Криму Росією, так само, як не визнають заяви, що ці води - виключно російські. «Росія повинна поважати і виконувати договір 2003 року», - сказав він.

Заяви держсекретаря Майка Помпео, посла США в ООН Ніккі Гейлі Волкер вважає «дуже сильними» і такими, які були в одному ключі з тим, що заявили європейські партнери. Їх суть: «Не існує виправдання російської атаки, моряки і кораблі повинні бути звільнені негайно, немає жодних підстав, щоб їх утримувати».

Від Росії вимагають, щоб вона докладала зусиль для розв'язання конфлікту: повинні бути переговори, повинно бути рішення. Це саме стосується і Мінських угод, які повинні бути реалізовані. «Зараз ми не бачимо нічого подібного», - констатував спецпосланець.

Він не бачить сенсу у розширенні існуючого переговорного формату навіть після останніх подій. Вашингтон підтримує німецьку та французьку сторону за їхню провідну роль, вони роблять велику роботу у «нормандському форматі», - вважає Волкер. Проблема «нормандського формату» не в Німеччині і Франції, нагадав він, а в Росії, «а вона зовсім не готова сприймати всерйоз ці переговори». США, партнери залишаються у діалозі з Росією, але вона не демонструє якихось серйозних намірів.

Волкер також повідомив, що у грудні має намір відвідати як Україну, так і Росію.

 

ФРН надасть Україні €84,8 мільйона допомоги

 

Німеччина надасть Україні 84,8 млн євро допомоги в рамках співробітництва для розвитку.

Про це повідомляє у вівторок Урядовий портал.

«26-27 листопада 2018 року в Берліні українська делегація на чолі з першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Максимом Нефьодовим взяла участь в Українсько-німецьких міжурядових перемовинах щодо співробітництва задля розвитку. До складу делегації ввійшли представники Мінекономрозвитку, МЗС, Мінфіну, Мін'юсту, МінТОТ, МОН та Укрексімбанку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Нефьодов подякував уряду Німеччини за багаторічну підтримку. «Як відомо, Німеччина є одним з найбільших донорів міжнародної допомоги Україні, обсяг якої з 2002 року перевищив 600 млн євро», - йдеться також у повідомленні.

З німецького боку переговори відкрила Марія Флаксбарт, парламентський державний секретар Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини, яка у своїй промові запевнила у подальшій підтримці України.

За результатами зустрічей делегації обох країн домовилися про продовження співробітництва за такими пріоритетними напрямами, як демократія, громадянське суспільство, державне управління та децентралізація, енергоефективність, сталий економічний розвиток, подолання кризи на сході України у результаті військової агресії з боку Росії.

«Німецька сторона підтвердила виділення 84,8 млн євро допомоги Україні, серед яких 63,6 млн євро - для проектів фінансового співробітництва (кредити) та 21,2 млн євро - для проектів технічного співробітництва (гранти)», - повідомляє Урядовий портал.

 

Україна і Пакистан хочуть спільно виготовляти танки

 

Представники України і Пакистану під час оборонної виставки IDEAS-2018 обговорили двосторонню співпрацю у сфері ОПК та спільне виробництво танків «Аль-Халід-1».

Про це повідомляє прес-служба ДК «Укроборонпром».

«Сторони обговорили стан виконання двосторонніх угод у сфері ОПК. Було визначено перспективи подальшого співробітництва. Зокрема, йшлося про спільне виробництво на території Пакистану танків «Аль-Халід-1», організацію послуг з капітального ремонту і модернізації танків Т-80УД, поставлених до цієї країни у 1997-99 рр.», - йдеться в повідомленні.

У зустрічі брали участь перший заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський, федеральний міністр оборонної промисловості Пакистану Зобаїда Джалал Хан та керівництво оборонних підприємств, що входять до складу відомства.

IDEAS вважається однією з провідних оборонних виставок та проходить раз на два роки. Цьогоріч вона проходить у м. Карачі і триватиме до 30 листопада. Захід є одним з найбільших у регіоні Південної Азії та відкриває значні перспективи для України у сфері розвитку військово-технічного співробітництва.

Щороку понад 1,8 мільйона українок потерпають через домашнє насильство

Фізичного домашнього насильства в Україні зазнають понад 1,8 млн жінок, торік унаслідок нього загинуло близько 600 українських жінок.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила голова правління БО «Позитивні жінки» Олена Стрижак.

«За інформацією ПРООН, від фізичного домашнього насильства в Україні страждають орієнтовно 1,8 мільйона жінок. З кожним роком шокуюча статистика щодо насильства вдома невпинно зростає. За офіційними даними, у 2017 році близько 600 жінок загинули від рук насильників», - сказала Стрижак.

Вона підкреслила, що з усіх випадків сімейного насильства лише у 10% жінка звертається до поліції.

«У 90% випадків - це насильство чоловіків щодо жінок. Лише 10% повідомлень про насильство в сім`ї доходить до правоохоронних органів», - наголосила Стрижак.  За її словами, ще більшого знущання зазнають ВІЛ-інфіковані жінки.

«За результатами дослідження «Сексуальне та репродуктивне здоров'я, гендерна рівність та права людини, гендерне насильство, економічні та політичні можливості жінок, які живуть з ВІЛ в Україні», понад третина - 35,3% - жінок, які живуть з ВІЛ-інфекцією, зазнавали насильства від сексуального партнера або свого чоловіка. Ця частка значно вища, ніж, у середньому, серед жіночого населення (19%). Майже половина (47%) жінок після досвіду насильства не отримали жодної підтримки», - зазначила Стрижак.

Вона також поінформувала, що в Україні стартувала акція «16 днів проти гендерного насильства».

«Із 25 листопада (Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок) до 10 грудня (Дня прав людини) в регіонах проходитимуть заходи, щоб мобілізувати жінок, яких зачепила епідемія ВІЛ-інфекції. Насильство не є нормою, йому немає виправдання, і саме жінка повинна перестати його терпіти», - сказала Стрижак.

За її словами, метою акції є, зокрема, підвищення правової грамотності серед жінок, які живуть з ВІЛ-інфекцією, та мотивування їх звертатися по правову допомогу.

 

Укрзалізниця на «новорічний» місяць забороняє повертати квитки онлайн

 

Укрзалізниця тимчасово (з 15 грудня 2018 року до 15 січня 2019 року) обмежує послуги з повернення квитків через Інтернет та оформлення групових заявок.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

«Укрзалізниця тимчасово вводить обмежувальні заходи з придбання і повернення проїзних документів, щоб не допустити спекуляцій, зловживань із квитками та уникнути штучного дефіциту у період новорічно-різдвяних свят. Зокрема, з 15 грудня 2018 року до 15 січня 2019 року діятимуть обмеження на послуги повернення квитків через Інтернет та оформлення групових заявок», - зазначається в повідомленні.

Спеціалісти Укрзалізниці проаналізували, що значна кількість квитків викуповується через Інтернет у перші хвилини відкриття продажу, а потім досить велика їх частина повертається у продаж перед відправленням поїзда. Такі дані свідчать про те, що квитки оптом викуповуються для їх подальшого перепродажу. Щоб уникнути зловживань, з 15 грудня до 15 січня через онлайн-систему продажу квитків проїзні документи можна буде лише придбати. Щоб їх повернути, необхідно буде звернутися до залізничної каси.

Крім цього, діятимуть обмеження щодо оформлення групових заявок на пасажирські перевезення, що, як правило, здійснюються туристичними фірмами. В Укрзалізниці визначили, що в період підвищеного попиту групові замовлення квитків можна буде оформлювати лише за наявності вільних місць у додаткових поїздах. Усі місця графікових поїздів будуть з'являтися для продажу у вільному доступі в онлайн-системі або у залізничних касах.

 

У поїзді Одеса-Запоріжжя діти отруїлись димом від титану

 

Поліція відкрила кримінальне провадження у зв'язку зі зверненням по медичну допомогу дітей, які їхали в пасажирському потязі Одеса-Запоріжжя та постраждали від викиду диму під час розпалювання титану. Про це повідомляє ГУНП в Запорізькій області.

«У пасажирському потягу сполученням «Одеса-Запоріжжя» їхали група з 28 дітей та 5 дорослих. Під час розпалювання титану топочним матеріалом у вагоні стався раптовий короткочасний викид диму (ефект зворотної тяги). Пасажири почули запах диму та поскаржились, їм було запропоновано перейти на вільні місця в інші вагони потягу. На станції Запоріжжя було прийнято рішення викликати швидку медичну допомогу», - йдеться у повідомлені.

Як повідомив кореспонденту Укрінформу голова незалежної профспілки лікарів швидкої допомоги Анатолій Сидоренко, медики отримали виклик о 5.25. Телефонували з медичного пункту залізничного вокзалу.

«На місце виїхали три бригади: дитяча реанімація та дві педіатричні бригади. По допомогу до медиків звернулося 13 осіб, двох дітей було скеровано до дитячої лікарні № 5», - сказав Сидоренко.

Наразі життю та здоров'ю неповнолітніх нічого не загрожує.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 276 (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Стратегічний радник від США починає роботу в Міноборони України

Лінія фронту: один боєць загинув, двох поранено

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers