rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Євросоюз вимагає суду в справі Хашоггі

У Брюсселі взяли до відома роз’яснення Саудівської Аравії у справі про вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, проте не вважають його досить вичерпним.

Це випливає із заяви Високого представника Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріки Могеріні, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«ЄС взяв до відома заяву влади Саудівської Аравії 15 листопада про останній розвиток подій у розслідуванні вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі; проте, як і раніше, необхідно пролити світло на обставини, пов’язані з цим огидним злочином, і забезпечити, щоб усі відповідальні особи були притягнуті до відповідальності», – йдеться в заяві.

Кроком на шляху до цього повинен стати початок судового процесу, – зазначає Могеріні. Вона підкреслює, що судовий розгляд важливий для забезпечення справедливості в цьому питанні, це те,що вимагає міжнародне співтовариство, а також сім’я і друзі Хашоггі.

Могеріні нагадала, що Європейський Союз із самого початку однозначно закликав до повного і прозорого розслідування вбивства саудівського журналіста, що заслуговує довіри.

«Разом з міжнародними партнерами ЄС уважно стежитиме за результатами розслідування, а також наполягатиме, що Саудівській Аравії необхідно гарантувати, щоб подібне ніколи не повторилося», – заявила Могеріні.

За її словами, ЄС і держави-члени розглянуть заходи щодо відповідальних осіб на основі міжнародного права «свого часу».

У документі також наголошується, що Європейський Союз виступав проти страти в усіх випадках і за будь-яких умов.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, коли зайшов до консульства Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі було виявлено сліди плавикової кислоти й інших хімікатів.

Туреччина передала аудіозаписи, пов’язані з вбивством Хашоггі, Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції і Великій Британії.

У НАТО закликають арештовувати майно «вояків дезінформації» РФ

Швейцарія перенесла укладання угоди з ЄС на 2019 рік

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers