rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ УККА організував у Чикаго показ стрічки «Рехаб» та зустріч з Андрієм Коротуном

Фільм «Рехаб» («Rehab») розповідає про реабілітацію поранених ветеранів АТО. Це – 6 унікальних історій українських героїв про те, як вони отримали поранення, вижили, і як проходила їхня реабілітація в Україні і в США.

 

Зйомки проходили в містах: Лос-Анджелес, Фінікс, Чикаго, Львів, Київ і Мукачеве протягом півтора року. Показана не тільки фізична реабілітація, але й психологічна і соціальна.

Про ветеранів, які взяли участь у створенні фільму, словами режисера монтажу та співавтора стрічки «Рехаб» («Rehab») Андрія Коротунa:

«Сергій Титаренко – штурман гелікоптера, який брав участь у визволенні Слов’янська. Його вертоліт було збито. Сергій чудом вижив, отримав тяжке поранення хребта, був паралізований.

 TitleTitle 

 

Ще один герой – Рустам Амбросов – отримав травму хребта під час обстрілу, коли наші військові заїхали на блокпост ворога.

Володимир Гера – навідник-артилерист, його було поранено також під час обстрілу, внаслідок чого він теж був паралізований. Спочатку Володимир проходив реабілітацію в Німеччині, але цього було недостатньо, тому він продовжив роботу над собою у США.

Андрій Музиченко отримав поранення, коли з побратимами робив розвідку боєм. Хлопці поїхали на БТР для того, щоб ворог відкрив по них вогонь. Таким чином можна було визначити, де позиції супротивника.

Андрій Усач внаслідок вибуху отримав поранення руки, травмував щелепу і залишився без лівої ноги.

Складні поранення отримав Ігор Петрук. Попри такі обставини, у хлопців є плани на майбутнє, жага до життя».

Цією стрічкою автори фільму хотіли привернути увагу суспільства до питань і проблемпоранених ветеранів АТО, i також показати, як хлопці знайшли сили жити далі, і жити щасливо, сподіваючись мотивувати цим інших ветеранів у подібній життєвій ситуації.

Title Title 

 

Ще однією метою є об’єднання діаспори, демонструючи, як допомога багатьох людей – фінансова і волонтерська – змінила чиєсь життя на краще.

Уже після закінчення фільму Андрій Усач, один з героїв стрічки, виборов золоту медаль у стрільбі з лука в Іграх нескорених (Invictus Games) – міжнародних іграх для ветеранів воєн, започаткованих британським принцом Гаррі у 2014 році, які проходили 20-28 жовтня, 2018 року, у Сіднеї, Австралія.

Фільм уже був показаний на Міжнародному волонтерському і ветеранському форум «Там, де ми – там Україна» за участі президента України, де отримав позитивні відгуки від учасників і гостей форуму з України і США.

Показ у Чикаго відбувся у неділю, 18 листопада, у Ukrainian Cultural Center.

День cоюзянки

Натхненні природою. Запрошуємо на відкриття виставки у п’ятницю, 30 листопада, о 7-й годині вечора

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers