rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Робота, кар’єра, покликання – що спільного і в чому різниця

Все це начебто про одне й те саме, але між цими поняттями точно існує різниця. Експерти Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна аналізували, що означають ці поняття – робота, кар’єра і покликання.

 

Робота – виконується за гроші, має суворі часові межі – наприклад, восьмигодинний день чи сорокагодинний робочий тиждень згідно зі законом, або ж позмінно, до кінця проекту тощо. По суті, це обмін своїх професійних знань на якусь матеріальну винагороду: гроші, бонуси, пільги.

Кар’єра – система заохочень і підвищень, за якої винагорода повинна оптимізувати поведінку. Головне в кар’єрі – перспектива, котру вам обіцяє та справа, якою ви займаєтеся: розвиток професіоналізму, зростання статусу, рівня впливу, влади, зростання масштабу проектів, розвиток зв’язків.

Покликання – це якась справа, яку людина виконує незалежно від слави або успіху, а винагородою служить сама праця, робота, процес та результат – це джерела радості і задоволення. У цьому випадку важливий особисто свій внесок у щось спільне і відповіді на запитання: що я роблю хорошого і корисного для інших? Що я створюю?

Перебування на кожному з цих етапів не залежить від віку, освіти та соціального становища. Для когось кар’єра важлива вже в 20 років, а хтось залишається на етапі «роботи» до пенсії, до усвідомлення і пошуку призначення «доростають» далеко не всі. Найчастіше ж ця модель лінійна: спочатку ви ставитеся до роботи як до роботи, потім стають значущими смисли кар’єри і, нарешті, ви «доростаєте» до смислів покликання.

Іноді ж пошук покликання може затягнутися надовго. Тоді вас легко збити з пантелику: ви міняєте роботу регулярно, але задоволення зміна місць може і не приносити. Насправді в кожній новій роботі просто відсутній той сенс, який ви, можливо, не усвідомлюючи цього, шукаєте. Як же знайти своє покликання?

Порад на цю тему досить багато і різних. HeadHunter Україна підібрав кілька основних рекомендацій, на які варто звернути увагу.

– Шукайте те, чим подобається займатися найбільше, незалежно від рівня престижу професії та освіти. Навіть якщо ви – юрист, спробуйте малювати, а раптом це саме те, що ви шукали?

– Згадайте те, чим захоплювалися у дитинстві: гра в школу, бісероплетіння, заповнення «анкет» ... А може, ви сиділи з усіма малюками вашої околиці, і ваше покликання саме в заняттях з дітьми? Не важливо, що професія вихователя дитячого садка не надто престижна, головне – вам вона приносить радість.

– Чесно відповідайте собі на запитання: «Чим би я займався, якби у мене було багато грошей?». Це може бути відповіддю на запитання про покликання.

– Прислухайтеся до себе: можливо, ваша нинішня робота при докладанні певних зусиль і є вашим покликанням? Чомусь же ви її вибрали.

Не бійтеся змін у будь-якому віці. Прислів’я про журавля і синицю – не про це, і сумніви з приводу того, чи багато можна заробити «покликанням», абсолютно безпідставні. Адже люди, які знайшли своє місце під сонцем, здебільшого фінансово вільні й успішні в улюбленій справі. Вони стають експертами у своїй ніші і заробляють. Це пов’язано з тим, що їхня мета – змінювати світ на краще, а гроші – це наслідок їхньої роботи.

Джерело: «HeadHunter Україна»

Збереження пенсійних фондів – Free refill

Як святкують Різдво у світі, можна буде побачити в офісі Pappas у Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers