rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Залізниця злила 60 мільйонів на ремонт вагонних коліс за ціною половини вантажного вагона

Філія «Пасажирська компанія» Укрзалізниці в жовтні-листопаді замовила ТОВ «Торгово-виробнича компанія «Квік-2006» ремонт колісних пар пасажирських вагонів на загальну суму 60,1 млн грн.

 

Про це пише «Залізниця без корупції» з посиланням на дані системи «Прозорро».

«ТВК «Квік-2006» стало переможцем 16 тендерів, її єдиним конкурентом було ПП «Ось Ж». Ця фірма під час торгів подавала пропозиції на кілька тисяч дорожче від переможця і не понижувала ціну. При цьому «Ось Ж» не надавало банківську гарантію на свою пропозицію і не завантажувало більшість необхідних документів.

Таким чином «ТВК «Квік-2006» було фактично єдиним претендентом на отримання контракту.

Замовлена вартість послуг є завищеною – ремонт однієї колісної пари коштує 528 тис. грн., що складає майже половину вартості нового вантажного вагона. За ці гроші «ТВК «Квік-2006» має провести заміну двох коліс, чотирьох буксових підшипників і провести ремонт редуктора із заміною конічних підшипників.

Вартість нового колеса суцільнокатаного діаметром 957 мм, які закуповувала «Укрзалізниця» у ТОВ «Інтерпайп», складає трохи більше, ніж 19 тис. грн. Ціна буксового підшипника, які виготовляє в Україні тільки корпорація «УПЕК», за останніми тендерами складала 3,3 тис. грн. за одиницю. Таким чином ціна нових коліс і буксових підшипників потягне тільки на 51,5 тисячі грн. А, отже, понад 475 тис. грн. підрядник отримає за заміну цих деталей та ремонт редуктора колісної пари.

«Квік-2006» є фігурантом низки кримінальних справ. Зокрема, фірма фігурує в кримінальній справі СБУ, згідно з якою «Південна залізниця» заплатила підприємствам десятки мільйонів за роботи, які виконували самі залізничники.

Окрім цього, «ТВК «Квік-2006» має в своїй біографії кримінальні справи щодо ухиляння від сплати податків на три млн. грн. і можливого привласнення державних коштів Запорізької АЕС через фіктивні фірми шляхом завищення цін на Портландцемент.

Попри кримінальні справи, залізниця в останні роки збільшили суму замовлень «Квік-2006». Так, у 2015 р. фірма мала 5,5 млн. грн. держконтрактів. У 2016-му вже 23,5 млн. грн., у 2017-му – 36,2 млн., а за цей рік фірма може виграти тендери на понад 100 мільйонів.

«ТВК «КВІК-2006» записане на Миколу Хіньова та Анатолія Павленка із Запоріжжя. Обоє вони також є власниками ще декількох фірм. «КВІК-2006» зареєстроване в місті Запоріжжя, по вулиці Базовій, 9А. За цією адресою розташоване складське приміщення, в якому, ймовірно, може бути невелике виробництво. За цією ж адресою прописано ще три інші підприємства.

Окрім цього, згідно з довідками, які надав «ТВК «Квік-2006» у попередніх тендерах, на фірмі працює тільки чотири робітники: слюсар-складальник і 3 токарі.

У тендерних пропозиціях «Квік-2006» зазначило, що планує використати як субпідрядника ТОВ «Жмеринське підприємство «Експрес». Але, згідно з іншим тендером, на ремонт колісних пар дизель-поїздів ця фірма, нібито, передала свої виробничі потужності в оренду ТОВ «МОК», яке отримало контракт на 8,4 млн грн.

ПП «Ось Ж» записане на херсонців Руслана Скляренка та Юрія Нікіфорова.

Джерело: «Наші Гроші»


Суд виправдав слідчого поліції, якому загрожувала тюрма через хабар за закриття справи

Як демони підробили підпис головного архітектора Києва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers