rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Суд виправдав слідчого поліції, якому загрожувала тюрма через хабар за закриття справи

Ленінський райсуд Миколаєва виправдав слідчого поліції Віктора Клімова, якого звинувачували у вимаганні 40 тис. грн. неправомірної вигоди.

 

Про це написало видання «Преступности.НЕТ» з посиланням на вирок суду від 7 листопада.

У листопаді 2015 р. співробітники СБУ затримали капітана поліції Клімова, який вимагав гроші з мешканця Миколаєва за закриття кримінального провадження.

За даними слідства, Клімов розслідував наїзд водія «Ford Transit» на пішохода, який у результаті ДТП загинув. Клімов та підозрюваний зустрілися. Останній займався прибутковим бізнесом та запропонував Клімову закрити кримінальне провадження за 40 тис. грн.

29 жовтня 2015 року підозрюваний у смертельному ДТП передав Клімову 20 тис. грн. 11 листопада підозрюваний у скоєнні аварії прибув у поліцію за викликом слідчого й отримав дозвіл забрати з райвідділу заарештований «Ford Transit». Після цього він зі слідчим попрямував до будинку поліцейського, де Клімов мав віддати акумулятор від його «Ford». Підозрюваний передав слідчому ще 20 тис. грн., і Клімова затримали.

У суді Клімов не визнавав свою провину. Він розповів, що коли 29 жовтня їздив з підозрюваним і експертом оглядати авто, то учасник ДТП казав йому, що, нібито, начальник слідчого відділу вимагав у нього 40 тис. грн. Тоді ж він запропонував Клімову «вирішити питання», але той відмовився, мотивуючи, що справу може закрити тільки прокуратура. Також слідчий заперечував, що брав того дня гроші.

За словами Клімова, коли підозрюваний у ДТП забирав свій акумулятор 11 листопада, то дійсно дав йому гроші, щоб у такий спосіб подякувати. Поліцейський заперечує, що вимагав гроші, оскільки на той момент він не мав повноважень у кримінальному провадженні. За його словами, після 7 листопада 2015 року всі дії з виробництва проводила прокуратура.

Передавання хабара в обох випадках проводилася під контролем СБУ з використанням спецзасобів, зокрема, з фіксацією на відео- та аудіоносії. Крім того, проводилося і прослуховування телефонів.

У той же час суд врахував, що зі 7 листопада 2015 р. Клімов дійсно не міг як службова особа вплинути на кримінальне провадження стосовно ДТП у зв’язку зі змінами в законодавстві. Також суд знайшов порушення в протоколі прокурора про проведення контролю за вчиненням злочину 29 жовтня 2015 року та визнав його недопустимим доказом. Все це суд трактував на користь Клімова.

У результаті, суддя Дмитро Захарченко визнав слідчого невинним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), і виправдав у зв’язку з недоведеністю в діях Клімова складу злочину.

Від «Наших грошей»:

Діяння за ч. 3 ст. 368 ККУ карається позбавленням волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3-х років і з конфіскацією майна.

Джерело: «Наші Гроші»


Залізниця злила 60 мільйонів на ремонт вагонних коліс за ціною половини вантажного вагона

Як демони підробили підпис головного архітектора Києва

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers