rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ Дивовижні країни, в які вам не потрапити

Хтось скаже, що найбільша перешкода для подорожей – це або ціни, або умови отримання візи. Однак, є сувора п’ятірка країн, куди потрапити практично неможливо, як би ви не старалися. Отже, перерахуємо в алфавітному порядку.

Ангола

 

Title
 

 

Колишня португальська колонія в Африці розташована в тропічній зоні. Майже 30 років тут тривала війна за незалежність. Економіка швидко розвивається завдяки видобутку нафти й алмазів. При цьому, менше, ніж 70% людей вміють писати і читати. На деяких територіях унікальні племена до сьогоднішніх днів дотримуються способу життя, близького до кам’яного віку. Природні парки, музеї, море, тропічні ліси, пустеля… І все це закрито для туристів. Як мінімум, найближчим часом. А ще Ангола – батьківщина дредів.

Бутан

 

Title
 

 

Загадкове королівство. Можна посперечатися, що більшість людей або не знають, де воно розташоване, або взагалі про нього не чули. До 1974 року потрапити в країну можна було тільки за запрошенням короля чи королеви. Тут не можна палити в громадських місцях, імпорт сигарет взагалі заборонений. Мешканці сіл змагаються у стрільбі з лука та не вживають м’ясо, оскільки вбивати тварин заборонено. Населення становить менше, ніж мільйон осіб, тут розмовляють 25-а мовами і дотримуються дрес-коду: ходять у традиційному одязі в світлий час доби.

Лівія

 

Title
 

 

Країна з максимальною температурою на планеті і частими піщаним бурями. Це – місце, де дощ може падати раз на 10 років. Тут немає залізничного сполучення і дуже люблять футбол.

Північна Корея

 

Title
 

 

«Країна ранкової свіжості» офіційно називається Корейською Народно-Демократичною Республікою. Настільки демократичною, що урядове радіо не можна вимикати навіть вдома, хіба що зменшити звук.

Тут не можна тримати собак, а замість Різдва 24 грудня святкують День народження матері попереднього президента країни. Тут також не можна користуватися Інтернетом. Найстрашнішим злочином вважається спроба покинути країну.

За злочини розплачуються три покоління, а це означає, що люди все своє життя проводять у концтаборах.

Саудівська Аравія

 

Title
 

 

Одна з найбагатших країн світу стала такою завдяки видобутку нафти. Бензин тут дешевший, ніж вода.

За вживання наркотиків, подружню зраду і відмову від ісламу людей засуджують до смертної кари. Спеціальні поліцейські підрозділи ловлять «відьом» і людей, що практикують магію. Тут зовсім інше літочислення (в країні зараз 1432 рік). Розваги залишилися також на рівні 1432 року – суворі закони шаріату забороняють театри, кінотеатри.

Насправді потрапити можна куди завгодно, правда, зробити це буде більш ніж непросто. Запрошення від корпорацій або правлячих осіб, путівки від турфірм, за які доведеться заплатити кругленьку суму (від 250 доларів за кожен день). В іншому випадку вам доведеться витратити чимало часу і коштів на оформлення всіх можливих і неможливих дозволів.

У Північній Кореї, наприклад, вам дозволять «подорожувати» тільки по одному маршруту, затвердженому державою, і тільки в присутності гіда. Він буде розмовляти вашою рідною мовою. Але десь неподалік ви зможете помітити людину, яка відкрито за вами спостерігає. Жодного самостійного пересування по місту.

Є місця, що не готові зустрічати вас з радістю. Та й ви, ймовірно, до них не готові.

Джерело: weloveua

Печери Тернопільщини можуть потрапити до списку природної спадщини ЮНЕСКО

9 туристичних місць для людей з міцними нервами

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers