rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Австрійський суд не знайшов підстав для арешту полковника-шпигуна

Земельний суд Зальцбурга відхилив клопотання прокуратури Зальцбурга щодо взяття під варту відставного полковника австрійської армії, який обвинувачується у багаторічному шпигунстві на російську військову розвідку ГРУ.

 

Відповідне рішення було прийняте судом у вівторок, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

«На думку земельного суду Зальцбурга, наведених прокуратурою Зальцбурга підстав для арешту немає», – йдеться у повідомленні суду.

Тимчасово затриманий у ніч проти суботи, 10 листопада, екс-офіцер австрійської армії має бути звільнений.

Прокуратура клопотала про арешт відставного полковника, обвинуваченого у розголошенні державної таємниці та в роботі на іноземну розвідку на шкоду Австрії.

Згідно зі судом, арешт обвинуваченого не потрібен, адже не існує загрози його втечі. Зазначається також, що обвинувачений уже два місяці знав про розслідування щодо нього, однак не вжив заходів для втечі.

Водночас, суд постановив забрати у полковника-пенсіонера паспорт та зобов’язав його щоденно з’являтися до поліцейського відділку, а також негайно повідомляти представникам суду про будь-яку зміну свого місця проживання.

За словами речника суду, обвинувачений перебуває на пенсії і вже не володіє жодною таємною інформацією, яку міг би передати далі. Крім того, у нього конфіскували технічні засоби зв’язку, за допомогою яких, як підозрюється, він контактував з іноземною розвідувальною службою.

Як повідомлялося, 9 листопада в Австрії оприлюднили інформацію про виявлення колишнього полковника австрійської армії, який з 1990-х років і до 2018 року шпигував для російської військової розвідки (ГРУ). Згідно з інформацією австрійських ЗМІ, полковник вийшов на пенсію близько 5 років тому, однак і надалі працював на росіян. Наразі триває розслідування. За даними ЗМІ, колишній офіцер уже визнав свою провину.

У зв’язку зі шпигунським скандалом міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайссль скасувала свій візит до РФ, запланований на 2-3 грудня. Крім того, у міністерство був викликаний російський дипломат.

Федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц засудив російський шпіонаж у Європі, назвавши його неприйнятним. За його словами, Австрія радитиметься з європейськими партнерами щодо реакції на інцидент.

ЄС та Британія погодили текст угоди щодо Brexit, – ЗМІ

Євросоюз вимагає суду в справі Хашоггі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers