rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

На проміжних виборах в Іллінойсі перемогу святкують демократи

 

На проміжних виборах в Іллінойсі перемогли представники табору демократів. Їхні кандидати здобули виборчі посади у штаті та отримали два місця у Конгресі США, зокрема, й ті, котрі десятиріччями перебували в руках республіканців.

Мільярдер J. B. Pritzker переміг чинного губернатора, республіканця Rauner.

А демократ, сенатор штату Kwame Raoul здобув перемогу над республіканкою, адвокатом Erika Harold. Вони обоє балотувалися на посаду генерального прокурора штату.

Raoul, який потрапив у Сенат штату в 2004 році на місце Barack Obama, пообіцяв боротися з Trump та його політикою на посаді генерального прокурора.

«Ми не сприймаємо ненависть, що йде від Donald Trump», – заявив він прихильникам демократів у Чикаго після того, коли отримав посаду, яку раніше обіймала демократ Lisa Madigan.

54-річний Raoul – досвідчений юрист, обіймав посаду помічника прокурора округу Cook. Він критикував Harold за відсутність досвіду на посаді прокурора.

Harold, адвокат з Urbana, використала виграш, отриманий у конкурсі «Miss America-2003», щоб отримати ступінь у Harvard Law School. Harold є цивільним судовим виконавцем.

«Нам потрібен генеральний прокурор, який зможе вивести політику з офісу та матиме можливість об’єднати всіх нас», – заявила вона своїм прихильникам.

Raoul є автором багатьох законодавчих ініціатив, які стосуються боротьби з нелегальною зброєю та виплати компенсацій працівникам.

Він заявив, що тепер обов’язки генерального прокурора є значно ширшими. На його думку, генпрокурор штату має захищати платників податків від федералів, коли йдеться про дотримання «Trump Muslim ban(s)», та гарантувати, що членів сімей іммігрантів не будуть роз’єднувати. Він пообіцяв краще контролювати боротьбу зі сексуальними злочинцями, які присутні в онлайн-мережі, а також боротьбу з насильством (що часто супроводжується застосуванням вогнепальної зброї). Raoul також запевнив, що слідкуватиме за тим, аби до жертв злочинів було належне ставлення.

У Конгресі США місце республіканця Peter Roskam (який перемагав п’ять разів поспіль) посів демократ Sean Casten з передмістя Чикаго. Casten, науковець і бізнесмен з Downers Grove, неодноразово заявляв, що Roskam був занадто консервативним і мав занадто добрі стосунки з президентом, аби продовжувати презентувати інтереси 6-го округу Іллінойсу. Виборці цього округу в 2016 році на президентських виборах підтримали Hillary Clinton. Casten також критикував Roskam за те, що той не підтримував право жінок робити аборти та за допомогу в розробці податкового плану, котрий, за словами Casten, суперечить інтересам мешканців округу. Натомість, Roskam критикував Casten за те, що той хоче підвищити податки та за особисті образи, зокрема, так звану «політику глузувань». На думку Roskam, Casten використовував ту ж тактику, що й Trump на своїй сторінці у «Тwitter».

Демократ Lauren Underwood перемогла республіканця, члена Палати представників Randy Hultgren, у битві за місце у Палаті представників США, яке він посідав із 2001 року.

Underwood, 32-річна медсестра, афро-американка з Naperville, стала першою жінкою та першою представницею меншини, яка з першого разу посіла місце у Конгресі. Свого часу вибори у цьому виборчому окрузі вигравав республіканець, спікер Палати представників Dennis Hastert. Underwood заявила, що вирішила взяти участь у виборах після того, коли Hultgren підтримав законопроект про охорону здоров’я (в якому йшлося про подорожчання медичних послуг). Вона також критикувала його за вкрай погане спілкування зі своїми виборцями. Натомість, Hultgren стверджував, що він, нібито, ознайомлював виборців з тим, за які законопроекти має намір голосувати, а також із тим, що робить для округу. До речі, мешканці цього округу на президентських виборах підтримали Trump.

У центральній частині штату Іллінойс республіканець, член Палати представників (із 2013 року) Rodney Davis із Taylorville здобув незначну перемогу над Betsy Dirksen Londrigan, демократом із Springfield. Londrigan також зробила медичну допомогу центральною темою своєї кампанії. Вона розповідала про захворювання її сина і наголошувала на тому, що її сім’я могла би збанкрутувати, якщо б не мала медичного страхування. Вона критикувала Davis за підтримку законопроекту про скасування Affordable Care Act. Davis же стверджував, що Londrigan має надто радикальні погляди, як для 13-го округу. Віце-президент США Mike Pence у жовтні був хедлайнером під час збору коштів для Davis. Ivanka Trump тоді виступала разом із ним.

У 12-му виборчому окрузі штату Іллінойс республіканець, член Палати представників Mike Bost із Murphysboro випередив Brendan Kelly із Swansea, прокурора штату в окрузі St. Clair. Колись демократичний округ, у 2016 році він рішуче підтримав Trump. Президент, до речі, минулого місяця взяв участь у кампанії зі збору коштів для Bost. Trump також відвідав округ у серпні. Тоді він розповів про свою торговельну політику на заводі U. S. Steel у Granite City. Bost – колишній член Палати представників штату, який вперше був обраний до Палати представників США у 2014 році. Він і Kelly – ветерани. Kelly служив у військово-морському флоті, а Bost був морським піхотинцем. У виборах також брав участь Randy Auxier з Murphysboro, кандидат від Green Party.

Демократи Іллінойсу, котрі контролювали обидві палати Генеральної Асамблеї протягом 30 з останніх 42 років, мали намір розширити свою більшість після невдачі у 2016 році.

Найбільшим питанням для місцевих демократів було те, чи зможуть вони повернути абсолютну більшість у Палаті представників, що дало б демократам достатню кількість голосів для подолання будь-якого вето губернатора. Демократи Сенату мають абсолютну більшість із 2007 року.

Найбільше питання для республіканців – зберегти шість місць, зокрема, чотири – у Палаті представників, які вони вибороли у 2016 році. Колишній жертводавець республіканців Bruce Rauner та його багаті прихильники виділили більше, ніж $40 млн на виборчі кампанії республіканців у 2016 році. Але цьогоріч Rauner зосередив більшість своїх коштів на власній кампанії.

Цього року Rauner виділив $16 млн, щоб допомогти місцевим республіканцям. Стільки ж він пожертвував два роки тому. Тим часом Pritzker виділив $22 млн на підтримку місцевих кандидатів від Демократичної партії.

Серед інших демократів, які перемогли на виборах в штаті, є контролер Susana Mendoza, секретар штату Jesse White та скарбник Michael Frerichs.

На виборах була зафіксована досить висока явка, оскільки демократи таким чином намагалися виступити проти президента Donald Trump та його політики, а республіканці намагалися посісти більшу нішу в штаті.

Проміжні вибори відбулися 6 листопада.

Michelle Obama у своїх мемуарах: «Я ніколи не пробачу Trump за небезпеку для моєї сім’ї»

 

Колишня перша леді Michelle Obama у своїй новій книзі розкритикувала президента Donald Trump. Про це повідомляє Associated Press.

Зокрема, вона написала, що була шокована, коли дізналася, хто замінить чоловіка в Овальному кабінеті.

Вона також засуджує кампанію Trump, який сумнівався у легітимності президентства Barack Obama через теорію змови, що Obama, нібито, не є уродженцем США. Вона назвала цю кампанію фанатичною та небезпечною і вважає, що її «навмисне розпалювали для того, щоб нацькувати wingnut (образливе висловлювання у політиці, яке стосується людини, що має екстремальні, а часто ірраціональні, політичні погляди – ред.)».

«Що робити, якщо хтось із нестабільною психікою зарядить гвинтівку і поїде у Вашингтон? А що, якби ця людина пішла шукати наших дівчат? Trump, з його гучними та безрозсудними інсинуаціями, поставив під загрозу безпеку моєї сім’ї, і через це я ніколи не пробачу його».

Trump, відповідаючи на її коментарі у п’ятницю перед від’їздом до Франції, заявив, що пані Obama «заплатили багато грошей, щоб вона написала цю книгу. (Видавці) завжди наполягають на тому, щоб ви порушували неоднозначні питання».

«Я ніколи не пробачу (Barack Obama) за те, що він зробив з нашими військовими Сполучених Штатів, не фінансуючи їх належним чином. Все було старим і зношеним. Я прийшов і повинен був це виправити», – заявив Trump журналістам.

У своїх мемуарах «Becoming» Obamа пише, що Trump «грав на публіку», коли оголосив про свої президентські амбіції у 2015 році. Вона була здивована, як багато жінок обирають «помилкового» кандидата, згадуючи фіаско Hillary Clinton, «виняткового професіонала». Вона пише, що дуже розлютилася, коли побачила стрічку «Access Hollywood», в якій Trump вихваляється сексуальними перемогами.

За місяць до виборів у 2016 році The Washington Post опублікувала запис 2005 року зі зйомок цієї телепрограми.

«Я одразу цілую красунь. З ходу, навіть не чекаю. Коли ти – зірка, вони дозволяють тобі це робити, що завгодно дозволяють... Вони дозволяють тобі все», – казав тоді Trump.

Суть Trump, за словами Obamа, – у словах, які написані у книзі жирним шрифтом: «Я можу вам заподіяти біль, і мені все зійде з рук».

Associated Press придбала ранню копію «Becoming», одну з найбільш очікуваних політичних книг. Obamа захоплюються у всьому світі. Їй вже запропонували дати кілька коментарів про роки, проведені у Білому домі. Спогади колишніх перших леді, зокрема, як це сталося зі спогадами Clinton та Laura Bush, зазвичай, стають бестселерами.

Michelle Obamа розпочала свій промотур у вівторок не в книжковому магазині, а в United Center у Чикаго. На захід десятки тисяч людей придбали квитки, які коштували від майже $30 – і до тисяч доларів. Модерувала захід Oprah Winfrey. Подібні акції відбудуться від Barclays Center у Нью-Йорку до Los Angeles Forum. Передбачається, що у ролі запрошених гостей захід відвідають Reese Witherspoon та Sarah Jessica Parker. Хоча деякі шанувальники критикують занадто високу ціну на квитки, 10% від їхньої вартості будуть передані місцевим благодійним та громадським організаціям, а також – школам.

CNN подало до суду на Трампа за позбавлення журналіста акредитації

ABC: кількість загиблих у результаті лісових пожеж у Каліфорнії досягла 44 осіб

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers