rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Десять розповсюджених помилок при стрільбі

У житті є не так багато речей, опанування яких може зрівнятись за складністю зі зброєю.

 

Стрільба зі зброї – це дуже цікава справа, проте існує багато речей, без врахування яких користування зброєю може бути вкрай небезпечним.

1. Здригання. Воно виникає тоді, коли стрілець очікує пострілу. Багато людей бояться звуку пострілу та віддачі, тому іноді опускають дуло перед пострілом. Вирішити проблему просто – потрібно вправлятися у «сухій» стрільбі, поклавши гільзу на зброю, біля мушки, і намагатись стріляти, не даючи їй впасти. По-друге, потрібно розпочати зі зброї з мінімальною силою віддачі, як, до прикладу, пістолет під набій .22LR, а потім переходити на більш потужну зброю.

2. Слабкий хват. Правильний хват – це шлях до точних повторних пострілів. Занадто слабкий хват – і пістолет «ходитиме» в руках з одного боку в інший. Також деякі стрільці перехрещують великі пальці позаду рамки пістолета, і це часто призводить до рваних ран тих самих пальців, оскільки затвор-кожух затискає їх під час стрільби. Рішення – тримати обидва великі пальці збоку пістолета, спрямованими у бік мішені.

3. Розбалансованість. Правильна стій­ка – не менш важливий аспект при стрільбі. Багато хто використовує неправильну, надмірно агресивну стійку, яка не забезпечує баланс. Вирішення проблеми – станьте у бойову стійку, в якій ваша слабка нога висунута дещо вперед, а ноги – на ширині плечей, ніби ви готуєтесь до бійки. Ця стійка дозволить вам вільно рухатись. Проте, у ситуації, коли вам доведеться боротись за своє життя, у вас не буде стійки – ви витягнете зброю, а далі вже як вийде.

4. Позиція вказівного пальця. У всіх руки різного розміру – комусь доводиться тягнутись до спускового гачка, а у когось палець майже охоплює руків’я. Важливо змусити себе тиснути на гачок першою подушечкою пальця, інакше постріли будуть відхилятися вліво або вправо – залежно від позиції вашого пальця на гачку.

5. Поганий вибір зброї. Зброя повинна поміщатись у ваших руках. Ви повинні почуватись зі зброєю в руках природно та комфортно. Ви повинні без проблем дотягуватись до спускового гачка та легко виконувати всі маніпуляції.

6. Відсутність контролю за дулом. Пам’ятаєте чотири основні правила безпечного поводження зі зброєю? Не цільтесь туди, куди не маєте наміру стріляти, або приготуйтесь щонайменше отримати копняка від тренера. Проте, все одно завжди можна побачити учнів, які ціляться в інших людей або навіть у себе. Від цієї проблеми може врятувати тільки відповідне виховання – це правило потрібно втлумачувати в голови учнів.

7. Небажання вчитись. Буває, що учні свідомо або підсвідомо просто не прагнуть спробувати щось нове. Буває так, що показуєш їм якусь нову техніку, а вони все одно роблять те, що вивчили колись давно, незалежно від того, працює вона чи ні. Рішення – йти на заняття з бажанням дізнатись і спробувати щось нове. Будь-яке завдання зі зброєю можна виконати не лише одним способом.

8. Випирання зброї з-під одягу. Однією з причин того, що люди ходять на заняття з поводження зі зброєю – це бажання носити зброю для самозахисту. Проте, неправильна кобура або недбалість призводять до того, що зброя випирає з-під одягу. Рішення – надавати перевагу правильному одягу та вибирати правильну кобуру. Футболка вільної посадки та куртка – чудовий вибір. Можна мати і інакший одяг, проте, це залежить від типу кобури.

9. Неправильний світогляд. Є люди, котрі тільки й шукають приводу, щоб потягнутись за зброєю та показати себе. Вирішення проблеми, знову ж таки, – це виховання. Люди повинні розуміти, що зброя – це останній крок. Стріляти потрібно лише тоді, коли ваше життя – у небезпеці.

10. Необізнаність із ситуацією. З цим із кожним днем ситуація стає дедалі гіршою. Люди занадто захоплюються своїми електронними пристроями, які поглинають майже всю увагу користувача. Коли у тебе голова у телефоні – ти не бачиш потенційної небезпеки. Якщо показати людині, наскільки швидко можна подолати дистанцію і здійснити напад, дехто може почати розуміти всю серйозність небезпеки.

На цьому закінчується наш список розповсюджених помилок при стрільбі. Коли учні бажають вчитися, а в інструкторів є терпіння, це призводить до добрих результатів. Подолавши ці проблеми, ми отримаємо вмілих стрільців та надійних членів спільноти власників зброї.

Джерело: «Українська асоціація власників зброї» 

Сім правил носіння зброї

Про Еверест – від підкорювача вершин

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers