rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ НБУ дав добро на роботу в Україні китайської платіжної системи UnionPay

НБУ дав добро на роботу в Україні китайської платіжної системи UnionPay

 

Національний банк узгодив умови та порядок діяльності в Україні китайської міжнародної платіжної системи UnionPay International. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Найбільша у світі за кількістю емітованих платіжних карт міжнародна платіжна система UnionPay International виходить на український ринок. 12 листопада Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем Національного банку України узгодив умови та порядок її діяльності в Україні. На першому етапі платіжна система UnionPay International надаватиме в Україні послуги еквайрингу, видачі готівки та оплати товарів і послуг за платіжними картками UnionPay», – йдеться в повідомленні.

Надалі передбачається і здійснення емісії платіжних карток UnionPay банками України.

Як повідомлялось раніше, у липні під час зустрічі голови НБУ Якова Смолія з президентом міжнародної платіжної системи UnionPay International Ші Венчао сторони підтвердили спільне зацікавлення у подальшій співпраці. Зокрема, було обговорено регуляторні процедури виходу міжнародної платіжної системи UnionPay International на український ринок та аспекти можливої співпраці китайської платіжної системи з Національною платіжною системою ПРОСТІР. Тоді ж Смолій висловив упевненість, що присутність UnionPay International на фінансовому ринку України прискорить торгово-економічні процеси між двома країнами. Також прихід нової платіжної системи дасть новий поштовх для підвищення рівня якості фінансових послуг та розвитку ринку платіжних систем в Україні. Вихід провідного світового гравця вкотре підтвердить привабливість та перспективність України для інвесторів.

Міжнародна платіжна система UnionPay International стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент.

Як відомо, UnionPay International (UPI) створена у 2002 році є дочірньою компанією China UnionPay. China UnionPay – національна платіжна система Китаю – та є найбільшою міжнародною платіжною системою в світі за обсягом операцій та випущених платіжних карток. UnionPay здійснює діяльність у 169 країнах, зокрема, використовуючи партнерські рішення з локальними платіжними системами.

 

АТ «Укргазвидобування» через суд вимагає від уряду 56,8 мільярда

 

АТ «Укргазвидобування» через суд вимагає у Кабміну компенсацію на суму 56,8 млрд гривень через відсутність можливості вільно продавати природний газ за ринковими цінами.

Про це йдеться в ухвалі Господарського суду міста Києва про призначення підготовчого засідання за справою № 910/13174/18.

«Укргазвидобування подало на розгляд Господарського суду міста Київ позовну заяву до Кабінету міністрів України про стягнення 56 797 842 475,24 грн.», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позовні вимоги обґрунтовані тим, що у зв’язку прийняттям урядом постанови № 758 від 1 жовтня 2015 року «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», Укргазвидобування було позбавлене можливості вільно продавати природний газ за ринковими цінами та при цьому недоотримало компенсацію, передбачену ч. 7 ст. 11 Закону України «Про ринок природного газу».

Як повідомлялося, ціна на газ для населення з 1 листопада цього року зросла до 8,55 тис. грн. за тисячу кубометрів.

 

Фонд гарантування минулого тижня продав активи 21 банку на 84 мільйони

 

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб минулого тижня продав активи 21 банку, що ліквідовуються, на 83,99 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

«Протягом минулого тижня відбувся продаж активів 21 банку, що перебувають в управлінні Фонду, на загальну суму 83,99 млн грн.», – йдеться в повідомленні.

Із них на суму 45,17 млн грн. відбулися аукціони з продажу прав вимоги за кредитами та на суму 30,16 млн грн. – з реалізації основних засобів банків. Крім того 0,11 млн грн. отримано у результаті безпосереднього продажу майна банків, 8,56 млн грн. – від продажу інших активів.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на поточному тижні планує продати активи банків, що ліквідовуються, на 9,93 млрд грн.

Із них на суму 9 078,22 млн грн. виставлено права вимоги за кредитами, на суму 853,64 млн грн. – нерухоме майно, земельні ділянки та інші основні засоби банків. Крім того, дебіторська заборгованість перед банками торгуватиметься за 1,60 млн грн.

Випробування субсидіями

Ресурсне прокляття. Чому природні ресурси досі не зробили Україну багатою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers