rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Міжпарламентська асамблея «Україна-Польща-Литва» створює безпековий комітет

Міжпарламентська асамблея Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України вирішила створити комітет з питань безпеки.

 

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні дев’ятої сесії асамблеї 13 листопада, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«70% наших розмов і рішень стосуються безпеки. І фактично хочу привітати та подякувати панові Вікторасу (спікеру Сейму Литовської Республіки Вікторасу Пранцкєтісу – ред.) за цю ініціативу, тому що ключове питання безпеки, яке об’єднувало би енергетичну, й гуманітарну, й інформаційну безпеку, не перебуває в одному центрі прийняття рішень», – сказав голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Він також додав, що у зв’язку зі створенням нового комітету до складу української делегації надалі входитимуть представники безпекового сектора, зокрема, члени комітету ВР з питань національної безпеки та оборони.

«Ми, з української сторони, посилимо нашу міжпарламентську делегацію представниками безпекового сектора, зокрема, комітету з безпеки. Я думаю, це дуже посилить і додасть ритму роботі Міжпарламентської асамблеї», – зазначив спікер.

Наразі до Міжпарламентської асамблеї Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України входять три комітети: Комітет з питань неурядового та культурного співробітництва, Комітет з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Комітет з питань торгівлі та економічного розвитку, регіонального і місцевого співробітництва.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що проведення наступної сесії Міжпарламентської асамблеї Сейму Литовської Республіки, Сейму і Сенату Республіки Польща та Верховної Ради України заплановано на початок червня 2019 року та відбудеться у Києві.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій 12-13 листопада перебував з робочим візитом у Литовській Республіці для участі у IX сесії Міжпарламентської асамблеї Литви, Польщі та України.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея України, Польщі і Литви на минулій VIII сесії у березні засудила російську агресію в Україні, підтримала створення економічного плану допомоги для України, а також вирішила надіслати спільного листа до парламентів країн ЄС та США щодо підтримки Заходом України.

Адмірал Кабаненко: «Росія може перекрити Чорне море за «азовським сценарієм»

І тут знизу постукали… або Не користі заради, тікмо во ім’я боротьби з Путіним

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers