rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Подорожі \ 8 найбільш незвичайних залізничних шляхів

1. Залізниця, що проходить через ринок Маеклонг (Maeklong Market Railway), Таїланд

 

 

Title
 

 

Продовольчий ринок у Маеклонгу, Таїланд, розташований на залізничних шляхах. Кілька разів на день крамарі швидко пакують свої продуктові лотки й опускають накриття, щоб пропустити поїзди. Але тільки-но всі поїзди проїдуть через станцію Маеклонг згідно з графіком руху, продавці знову виставляють ящики з овочами, рибою і яйцями і покупці повертаються на рейки, які слугують проходом через ринок.

2. Залізничний шлях Нейпір-Гісборн (Napier-Gisborne Railway), Нова Зеландія

 

 

Title

 

Залізничний шлях Нейпір-Гісборн унікальний тим, що він перетинає головну злітно-посадкову смугу Гісборнського аеропорту (Gisborne Airport). Потяги змушені зупинятися і просити у диспетчерській повітряного руху дозволу на проїзд для перетину злітно-посадкової смуги і подальшого маршруту по лінії. Паровоз 1939-го року посеред злітно-посадкової смуги - це не зовсім звичайне видовище!

3. Поїзд у хмари (Tren a las Nubes), Аргентина

 

Title
 

 

Поїзд у хмари - це туристична залізниця в провінції Сальта (Salta Province), Аргентина. Залізниця проходить уздовж східної частини залізничної лінії C-14 генерала Мануеля Бельграно (Ferrocarril General Manuel Belgrano), що з'єднує північний захід Аргентини з чилійським кордоном біля гірського ланцюга Анд. Розташована на висоті 4220 метрів над рівнем моря, це - третя за висотою залізниця у світі. Спочатку побудована з економічних і соціальних міркувань, ця залізниця тепер слугує насамперед для залучення туристів, а також є цікавою залізничною спадщиною.

Залізнична лінія проходить через 29 мостів, 21 тунель, 13 віадуків, 2 спіралі і 2 зигзаги. Через рішення проектувальників не використовувати систему передачі за допомогою зубчастої рейки і шестерні для тяги, маршрут мав бути розроблений таким чином, щоб уникнути крутих схилів. Зигзаги дозволяють поїзду їхати, проїжджаючи вліво і вправо паралельно до схилу гори.

4. «Тунель кохання» (Клевань), Україна

 

Title
 

 

«Тунель кохання» - це прекрасне місце біля селища Клевань, Україна. Трикілометровий відрізок залізниці пролягає до фабрики з виробництва деревоволокнистих плит. Поїзд їздить тричі на день і постачає деревину на завод. Цю прекрасну алею утворюють дерева. Зелений коридор привертає увагу закоханих пар, а також фотографів, які бажають зробити цікаві світлини і показати іншим цей прекрасний шматочок природи.

Вважається, якщо ви зі своєю другою половинкою прийдете в «Тунель кохання» і щиро загадаєте бажання, то воно обов'язково збудеться.

5. Віадук Ландвассер (Landwasser Viaduct), Швейцарія

 

Title
 

 

У Швейцарії розташована величезна кількість гірських ділянок землі. До 19-го сторіччя наявність гірської місцевості означало, що по всій країні було важко подорожувати, й, отже, зв'язок був порівняно поганий. Швейцарським залізничним інженерам дев'ятнадцятого і двадцятого сторіч довелося бути дуже винахідливими, творчими і сміливими, щоб побудувати складну та ефективну систему гірської залізниці. Це включало в себе не тільки планування і будівництво складних гірських маршрутів, а й будівництво багатьох мостів і тунелів, необхідних для перетину гірських районів. Швейцарці досі вкладають значні кошти в свою мережу залізниць, роблячи її однією з найбільш ефективних і передових у світі.

Одним з найбільш вражаючих подвигів було будівництво віадука Ландвассер, яке було закінчено в 1902 році. Через віадук проходить відрізок залізниці. Це, можливо, один із найвідоміших залізничних віадуків/мостів у світі, який можна побачити в більшості туристичних/святкових швейцарських брошур.

6. Кільцева залізниця Джорджтауна (Georgetown Loop Railroad), США

 

Title
 

 

Кільцева залізниця Джорджтауна стала першою пам'яткою штату Колорадо. Завершена у 1884 році, ця цікава ділянка колії шириною менше, ніж один метр, вважалася інженерним дивом свого часу.

Процвітаючі шахтарські міста Джорджтаун і Сілвер Плам (Silver Plume) розташовані на відстані 3,2 кілометра один від одного в крутому і вузькому гірському каньйоні. Щоб з'єднати їх, будівельники залізниці розробили маршрут у вигляді «штопора», який проробляв удвічі більшу відстань, поступово піднімаючись на висоту більше, ніж 183 метри. Він включав у себе підковоподібні вигини під кутом до 4 відсотків, і чотири мости через Клір Крік (Clear Creek), зокрема, масивний Високий міст «Ворота Диявола» (Devil's Gate High Bridge). Залізнична компанія «Colorado and Southern Railway» володіла лінією перевезення пасажирів і вантажів з 1899 до 1938 років, коли вона була занедбана.

У 1973 році історичне товариство Колорадо (Colorado Historical Society) почало відновлювати залізницю в рамках свого 395-гектарного парку Кільцевої залізниці Джорджтауна та історичної гірничодобувної справи (Georgetown Loop Historic Mining & Railroad Park). Копія Високого моста була завершена в 1984 році з нагоди 100-річчя з моменту спорудження оригінальної конструкції.

7. Тайсько-Бірманська залізниця або Дорога смерті (Death Railway), Таїланд

 

 

Title
 

 

Тайсько-Бірманська залізниця, також відома як Дорога смерті, це 415-кілометрова залізниця між Бангкоком, Таїландом і Рангуном (Rangoon), Бірма. Більше, ніж 90 000 працівників і 16 тисяч союзних військовополонених померли під час будівництва цієї залізниці. Ця страхітлива подія слугувала основою для фільму Девіда Ліна (David Lean) під назвою «Міст через річку Квай» (The Bridge on the River Kwai). Катання по цьому маршруту на даний момент є найпопулярнішою розвагою для відвідувачів міста Канчанабурі (Kanchanaburi), розташованого на північний захід від столиці Таїланду. Поїзд огинає збоку стрімкі скелі і проходить по декількох тендітних дерев'яних мостах.

8. Залізнична станція «Gyeonghwa», Південна Корея

 

 

Title
 

 

У південнокорейському районі Чінхе (Jinhae) ростуть 340 000 вишневих дерев. Під час свого цвітіння вони створюють надзвичайно мальовничу картину з опадаючих пелюсток. З цієї причини залізнична станція «Gyeonghwa», де було зроблено це фото, є популярною туристичною визначною пам'яткою.

Джерело: «В світі»

 

Печери Тернопільщини можуть потрапити до списку природної спадщини ЮНЕСКО

Дивовижні країни, в які вам не потрапити

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers