rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вибори до Конгресу змусили американські біржі знизити ставки

Фондовий ринок у США відреагував незначним зниженням ставок під час відкриття торгів у вівторок через очікування інвесторами можливих змін у Конгресі США, обидві палати якого досі контролюють республіканці.

 

Про це повідомляє Reuters.

«Американські фондові біржі під час відкриття торгів у вівторок мали дещо занижені ставки, оскільки інвестори перебувають в очікуванні результатів проміжних виборів у США, які можуть сформувати майбутнє президентства Дональда Трампа, а його податкова й торговельна політика може зазнати випробувань», - йдеться у публікації.

Як пояснює агентство, серед інвесторів запанував «застережливий настрій», пов'язаний з можливістю «опозиційних» демократів отримати більшість у Палаті представників, а також спроможністю Республіканської партії Трампа зберегти більшість у Сенаті.

Якщо республіканці втратять контроль у Капітолію, можливе виникнення політичної кризи між Білим домом і Конгресом. Це, своєю чергою, може перешкодити втіленню програми Трампа та підвищить ризики політичної нестабільності, - пояснює агентство занепокоєння інвесторів.

Водночас, існують побоювання, що на ринку може відбутися різке падіння акцій, якщо демократи отримають і Палату представників, і Сенат. І, навпаки, акції можуть зрости на тлі сподівань збільшення податкових ставок, якщо республіканці збережуть контроль над Конгресом.

Тим часом, уже зараз сукупність багатьох чинників, зокрема, підвищення митних ставок США, торговельних суперечок у глобальному вимірі, а також занепокоєння з приводу зростання корпоративного прибутку створили негативну тенденцію на світових фондових ринках у жовтні. Зокрема, S&P 500 мав свій найгірший місяць за останніх сім років.

Інвестори також очікують ознак розв'язання торговельної суперечки між США і Китаєм у той час, коли обидві країни запланували переговори в Вашингтоні у п'ятницю.

Чикаго за тиждень

Ми і Трамп

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers